Köfte op een stokje

Köfte op een stokje

Omdat ik getrouwd ben met een Turkse man eten wij vaak Turkse gerechten thuis. Zo eten we regelmatig Köfte, voor de mensen die niet weten wat dit is, het is gekruid gehakt. Het wordt in veel landen gegeten met verschillende kruiden samenstellingen. Meestal eten we gewoon plat geslagen hamburgertjes, maar om het spannend te houden moet je zo nu en dan iets anders proberen. Vandaar dat ik vandaag met jullie een nieuwe recept deel: Köfte op een stokje!

Ingrediënten Köfte op een stokje

  • 500 gram Rundergehakt / Lamsgehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree, of domates salçası (turkse tomatenpuree)
  • 1 handvol verse platte peterselie
  • 1 grote ui
  • 2 theelepel komijn
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel rode peper
  • 2 theelpels zout
  • Zwarte peper naar smaak

Bereiding Köfte op een stokje

Maak de ui schoon en rasp deze zo fijn mogelijk. Neem een kom en voeg daar het gehakt aan toe. Voeg hier de geraspte ui aan toe. Snij de peterselie ook zo fijn mogelijk en voeg ook deze toe aan de kom. Voeg nu een eetlepel tomatenpuree/domates salçası aan het gehakt toe. Strooi vervolgens de komijn, rode peper, zwarte peper en zout over het gehakt heen. Alvorens te mengen voeg je nog een theelepel bakpoeder toe aan het gehakt. Meng het gehaktmengsel nu goed door elkaar.

Wil je de smaken extra laten intrekken, zet het gehaktmengsel dan een paar uur weg in de koelkast. Zo hebben de kruiden tijd om hun smaak af te geven aan het gehakt. Je kunt ook meteen verder gaan met het maken van de köftes als je geen tijd hebt om hier op te wachten.

Maak nu je handen nat pak een saté prikker en maak een langwerpige worst waar je vervolgens het stokje doorheen stopt. Blijven je handen teveel plakken aan het gehakt? Blijf ze dan tussendoor nat maken.

Verwarm in een pan een scheut olie. Bak de köftes eerst op hoog vuur aan beide zijden tot dat het gehakt mooi is dichtgeschroeid en goudbruin oogt. Zet het vuur hierna laag en laat de Köftes nagaren, zodat ze ook van binnen helemaal gaar worden.

Ga jij Köfte op een stokje uitproberen? Mocht je nog een andere variatie op mijn Köfte recept hebben, deel je hem dan met me?

EETSMAKELIJK, BON APPÉTIT & AFIYET OLSUN

2 Reacties

  1. juli 20, 2016 / 8:45 pm

    Wat leuk dat je met een Turkse man bent getrouwd hihi! Ik eet thuis ook heeeeel veel kofte want ik ben ook Turks en papa loves to make it! Op een stokje heb ik nog niet gehoord, dit ga ik onthouden.
    Ik volg je blog nu op bloglovin, volg je me terug?
    X Melike

  2. Mariëlle
    Auteur
    juli 21, 2016 / 12:42 pm

    Hey Melike, Good to hear! Eigenlijk ken ik geen Turkse mensen die niet van köfte houden! Haha. Lief dat je me volgt op bloglovin. Wat heb je zelf een prachtige blog! Leuke artikelen en mooie foto’s! Ik ga je zeker volgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: