Kruidvat Originals Coconut Oil lip balm review

In de winter hebben je lippen een hoop te verduren. Heb je last van droge lippen of kapotte lippen? Dan is een goede hydraterende bescherming erg belangrijk. Zelf ben ik een beetje lippenbalsem verslaafd en om die reden is het gek dat ik er eigenlijk zo weinig over schrijf op Melicious. Om daar verandering in te brengen probeerde ik een nieuwe lippenbalsem uit en vertel ik je er meer over in de Kruidvat Originals Coconut Oil lip balm review.

Kruidvat Originals Coconut Oil lip balm

Wat zegt kruidvat zelf over de Kruidvat Originals lippenbalsem

De Lippenbalsem hydrateert en verzorgt je lippen. Kokosolie staat bekend om zijn hydraterende en verzorgende eigenschappen. De toegevoegde sheaboter is goed voor droge lippen.

Verpakking

De lippenbalsem zit verpakt in een klein maar fijn potje met een draaideksel en heeft een inhoud van 30 gram. Daar kun je dus zeker wel een langere tijd mee doen. In de meest lipbalsem verpakkingen zit zo’n 5 gram lippenbalsem.

De Kruidvat Originals Coconut Oil lip balm is te herkennen aan het blauwe kartonnen omhulsel waar het in ‘geklikt’ zit. Je ziet hier duidelijk de naam op staan en aan de achterkant van het kartonnen omhulsel vind je de ingrediënten.

Ingrediënten

De naam van deze Kruidvat Originals lippenbalsem zegt het eigenlijk al. Er zit namelijk kokosolie in verwerkt. Wat voor goeden eigenschappen heeft kokosolie dan? Kokosolie staat erom bekend de huid tegen uitdroging en invloeden van buitenaf te beschermen. Daarnaast helpt het een droge huid te hydrateren en heeft een exfoliërende werking. Het is ook nog eens goed voor de pH-balans van de huid en heeft een antimicrobiële, schimmeldodende en ontstekingsremmende werking.

Ook zit er als bestanddeel sheabutter in verwerkt. Hierin zitten onder andere vitamine A, E en F verwerkt. Ook sheabutter is zeer geschikt om de huid te hydrateren, de bloedsomloop te verbeteren en daarnaast de elasticiteit van de huid te bevorderen.

Als je het aan mij vraagt hebben de bestanddelen in deze lipbalm mooie eigenschappen die je lippen zeker wel kunnen gebruiken. Vooral tijdens de winter!

Mijn mening

Als je het potje open draait komt de kokosgeur je al gelijk tegemoet. De balsem is ge makkelijk aan te brengen door de zachte, gladde structuur. Gelukkig proef je na het aanbrengen niet continue de kokos smaak. Maar krijgen je lippen wel een mooie glans.

Mijn lippen voelen na het aanbrengen een stuk minder trekkerig, minder droog en inderdaad elastischer aan. Wel zo fijn als je erg last hebt van droge lippen. De ingescheurde randjes op mijn lippen lijken na het aanbrengen van deze lipbalsem sneller te genezen. Of dit komt door de antimicrobiële en ontstekingsremmende werking, durf ik niet echt te zeggen.

Daarnaast is het product dermatologisch getest en bevat het onwijs veel inhoud vergeleken met anderen lippenbalsems. Een dikke plus, want waardoor heb je lang plezier van het product en kom je er sowieso de wintermaanden wel mee door! En dat voor een budget prijsje. Als je het mij vraagt zeker een budgetoppertje!

Wil je een optimaal resultaat? Dan raad Kruidvat je aan om de kruidvat originals lippenbalsem te gebruiken in combinatie met de Kruidvat Originals Lipscrub Amandelolie. Ook van dit nieuwe lipproduct kun je binnenkort een review verwachten op mijn blog.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Kruidvat Originals Coconut Oil lip balm is verkrijgbaar bij Kruidvat voor € 2,29.

Benieuwd naar de andere Kruidvat Originals producten? Lees de review dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: