Het lekkere weer begint er weer aan te komen.Voor je het weet is het echt zomer… En wat is nou de zomer zonder een lekker BBQ recept? Shaslicks doen het altijd goed bij ons thuis. Ze zijn makkelijk te bereiden en het eet lekker weg. Wij houden wel van vlees aan een stokje! Vandaag deel ik met jullie een lekker recept: Lams shaslick voor op de BBQ! Benieuwd hoe je een lekkere Lams Shaslick bereid? Lees dan verder voor het recept.
Benodigdheden Lams Shaslick
- 500 gram Lamsvlees
- 2 rode uien
- 1 grote gele paprika
- 1 grote rode paprika
- 1 grote groene paprika
- 1 theelepel rode peper
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel komijn
- 2 kleine teentjes of 1 grote teen knoflook
- 500 gr lamsvlees
- Olijfolie
Bereiding Lams shaslick
Allereerst is het belangrijk om kwalitatief lamsvlees te kopen. Maak het lamsvlees schoon en snij het vlees in gelijke dobbelsteentjes. Snij de 2 rode uien in partjes, groot genoeg om aan een satéprikker of spies te rijgen. Maak de gele, rode en groene paprika’s Schoon en snij in vierkante stukjes. Nu gaan we de marinade maken. Maak 2 teentjes knoflook schoon en super fijn. Neem een schaal en doe hier 1 theelepel rode peper, 1 theelepel zwarte peper, 1 theelepel komijn en de fijn gesneden knoflook. Leng aan met olijfolie en meng nu het lamsvlees erdoorheen. Zorg wel dat de marinade tijd lang genoeg is. Je moet niet gaan marineren als je over een halfuur wil gaan BBQen. Het beste is om het vlees een nacht van tevoren te marineren, zodat de smaak van de kruiden lekker in het vlees kan trekken. Zo heb je gegarandeerd lekkere Shaslicks voor op de BBQ!
Ga jij deze Lams Shashlick uitproberen? Mocht je nog een lekker BBQ recept hebben, deel de
EETSMAKELIJK, BON APPÉTIT & AFIYET OLSUN
Oeh dit ziet er heel erg lekker uit!
Wauww, dit ziet er heel goed uit!!