maybelline tattoo brow pen – de perfecte dupe voor microblading?

Mooie wenkbrauwen, die willen we allemaal! Vandaag behandel ik toch wel een wenkbrauw product dat net even anders is dan anders. Wat dit product uniek maakt, is de applicator met vier tanden. Toen de foto’s van de Brow Tint Pen eenmaal openbaar werden, vergeleken veel mensen de tip onmiddellijk met de mesjes van een microblading pen. Wat gelijk al hele hoge verwachtingen schepte voor het uiteindelijke resultaat. Is de maybelline tattoo brow pen – de perfecte dupe voor microblading? Ik vertel het je in dit artikel.

Maybelline Tattoo Studio Brow Tint Pen

Wat Maybelline zegt over de Tattoo Studio Brow Tint Pen:  Dunne brows waardoor je meer wilt? Niet getreurd! Maybelline’s TattooStudio Brow Tint Pen Makeup vult je wenkbrauwen en creëert een volledige en natuurlijk gedefinieerde look die lang meegaat. 

Maybelline is niet de eerste die uitkomt met een applicator die lijkt op een microblading pen. Etude House bracht al eerder een soort gelijke applicator op de markt en ook L’ oreal ging hen voor. Toen ik deze brow tint pen in de winkel zag liggen, kon ik het niet laten om hem te kopen en voor jullie en mezelf uit te proberen.

De Tattoo Brow pen  formule zou niet alleen de hele dag blijven zitten, maar is ook nog eens veegvast! Dus ideaal voor warme dagen of voor gebruiken tijdnes fitness sessies, danslessen of andere work-outs.

De maybelline tattoo brow is verkrijgbaar in vier kleursoorten, namelijk: Soft Brown, Blonde, Medium Brown en Dark Brown

Daarnaast is hij verkrijgbaar in vier kleursoorten, namelijk: Soft Brown, Blonde, Medium Brown en Dark Brown. Ik koos voor de Dark Brown.

Verpakking & Applicator

De verpakking van de Maybelline tattoo brow pen is als je het mij vraagt niet erg spannend. Een zwarte huls met een bruine dop.  Aan de dop kun je zie welk van de vier kleuren je hebt aangeschaft. In mijn geval, Dark Brown. Op de verpakking staat met grote letters ‘Tattoo Brow’.

verpakking van de maybelline tattoo brow pen

De applicator die onder de dop verstopt zit is des te meer spannend! De applicator bestaat namelijk uit vier tandjes, die lijken op de naalden van de mesjes van een microblading pen.

De applicator punt van de maybelline tattoo brow pen lijkt op een microblading pen

Zoals je waarschijnlijk wel hebt kunnen lezen in mijn microblading review wordt er dan semi-permanent inkt met de pen in je huid aangebracht. Wat ervoor zorgt dat het lijkt alsof je extra haartjes hebt. En dus een vollere wenkbrauw.

Swatch

maybelline tattoo brow pen

Hieronder zie je een swatch van de Maybelline’s TattooStudio Brow Tint Pen op mijn hand. De eerste swatch is meer een veeg. Haha je moet wel even weten dat je niet gelijk teveel druk moet zetten op de pen.

De tweede swatch hieronder ziet er al een stuk beter uit. Dit zouden zo echte haartjes kunnen zijn.

Het gebruik van de Brow Pen

Het aanbrengen zou volgens Maybelline heel erg snel en gemakkelijk moeten gaan. Echter merk ik dat het bij mij toch iets meer moeite vergt dan verwacht.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat je altijd je eigen voorhoofd moet volgen en moet tekenen in de richting waarin je haar groeit. Naarmate je dichterbij het einde van je wenkbrauw komt, laat je je wenkbrauw geleidelijk aflopen naar een punt. 

aanbrengen Maybelline Tattoo Studio Brow Tint Pen

Het voorstel gedeelte van mijn wenkbrauwen, daar waar ik de microblading had toegepast is helaas alweer aardig vervaagd. Hoewel mijn eigen wenkbrauwen niet licht zijn, merkte ik de Tattoo Brow pen, in de kleur dark brown, toch een mooi natuurlijk resultaat achterlaat. Om eerlijk te zijn beter dan ik had verwacht!

volg je hoofd bij het aanbrengen van de Maybelline Tattoo Studio Brow Tint Pen

Het kostte me verschillende pogingen om de juiste hoek te vinden voor het vasthouden van de applicator. En hiermee de juiste richting te bereiken waarin ik de te tekenen wenkbrauw haartjes moet aanbrengen. Maar hieronder zie je het resultaat voor één wenkbrauw

Zoals je kunt zien, is het verschil subtiel en ongelooflijk natuurlijk. Serieus, het lijkt er gewoon op dat ik nog een paar wenkbrauw haartjes heb laten bij groeien.  

resultaat Maybelline Tattoo Studio Brow Tint Pen - 1 wenkbrauw

Daarna deed ik hetzelfde proces voor mijn andere wenkbrauw. Deze was een beetje moeilijker, omdat ik uiteindelijk een rare armbeweging moest maken om het de richting precies goed te krijgen.

Before & After

Hieronder zie je de before en after foto’s. Wat een verschil hé!

resultaat Maybelline Tattoo Studio Brow Tint Pen- voor en na.

Hier nog een foto waar ik beide wenkbrauwen heb gedaan.

resultaat Maybelline Tattoo Studio Brow Tint Pen - beide wenkbrauwen

Eindconclusie

Al met al maakte Maybelline’s tattoo brow pen mijn wenkbrauwen veel voller. Daar ben ik ontzettend blij mee, want anders had ik weer een dure microbladingsessie moeten ondergaan, wat toch wel een beetje pijnlijk is. De formule droogt snel en is gemakkelijk en soepel aan te brengen. Ook nadat ik er een paar keer overheen heb geveegd, blijven mijn wenkies goed zitten. That’s how I like it!

In het begin is het aanbrengen even oefenen. Maar als je de smaak eenmaal te pakken hebt, zitten die extra haartjes er zo op. Wat ik het fijn is dat het resultaat erg natuurlijk oogt en niet zorgt voor een te zware, intense wenkbrauw.

Prijs & verkrijgbaarheid

De Maybelline Tattoo Studio Brow Tint Pen is verkrijgbaar bij verschillende drogisterijen. Of via de website van Maybelline voor € 15,89 per stuk.

Zou jij de Maybelline tattoo brow pen eens willen uitproberen?

2 Reacties

  1. oktober 31, 2018 / 8:37 pm

    Wauw, wat een mooi resultaat! Het geeft echt een natuurlijke look. Zelf gebruik ik al heel lang wenkbrauwpoeder maar ik wil wel eens wat nieuws proberen. Dit lijkt me wel wat!

  2. Evelien ♥ Oh My Lush
    november 2, 2018 / 1:10 pm

    Wat grappig zeg, maar het resultaat mag er zijn. Heel mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: