Mijn BMW 650GS is te koop

Al jaren rijd ik op deze beauty, het was nog best lastig om haar te vinden… ze is verlaagd, heeft weinig km’s en was van een motor liefhebster die net als ik erg klein van stuk was. Na jaren samen te hebben genoten is het nu toch echt tijd geworden om afscheid te nemen van mijn allereerste motor. Mijn BMW 650GS is te koop!

Toen ik er voor het eerst op internet zag twijfelde ik heel erg, want geel is dat wel een kleur die bij mij past? Mijn ouders zeiden gelijk, niet kijken naar de kleur maar ervaren hoe ze rijd. Een chopper was ook een optie, maar dat paste echt niet bij zo’n stoere chick als ik. En werd al snel van de lijst gestreept. Door mijn lengte had ik echt problemen met het vinden van een stoere motor die bij mij paste. Zelfs met rijlessen reed ik op een Honda CBR zonder zadel. Ja, lach er maar om, maar ik moest en zou mijn motorrijbewijs halen en uiteindelijk is het me gelukt!

Als je aan mij vraag wat mijn droom motor was geweest? Dan zeg ik een Ducati Monster, maar ja ik was jong en had niet voldoende budget. Ik wilde een betrouwbare motorfiets waarmee ik aardig wat kilometers kon maken, die comfortabel reed en waar ik op kon genieten. Achteraf gezien nooit spijt gehad, dat jij mijn Ducati Monster bent geworden!

In de tijd dat ik mijn motorrijbewijs haalde had je nog geen aparte categorieën voor de motor inhoud waarvoor je examen moest doen. In principe kon je dus na het behalen van je motorrijbewijs kopen wat je wilde… Ik vond het niet verstandig om gelijk een te zware motorfiets te kopen, omdat ik net pas mijn rijbewijs had gehaald. Eerst even wat ervaring op doen en dan later maar eens verder kijken. Met een cilinder inhoud van 652 cc en 25 kw op het kenteken leek deze gele kanarie mij wel op het lijf geschreven.

We reden helemaal naar het zuiden van het land om haar te bekijken en toen ze voor me stond wauw toen sloeg de vonk over. Ze is licht en makkelijke hanteerbaar in tegenstelling tot de wat zwaardere motoren. Je hoeft niet de hele motorrit te liggen en kunt in een comfie houding genieten van al het moois om je heen. Toen we besloten om haar mee te nemen stond de oude eigenaresse te huilen. Jeetje, wat gaf mij dat een naar gevoel! Het was net of ik haar kind meenam. Maar dat zegt natuurlijk ook iets over wat de motor voor had betekend en hoe ze hem had behandeld. Ze wenste me veel geluk met de motor en dat heb ik zeker gehad!

MIjn BMW 650GS staat te koop

In eerste instantie had ik in mijn hoofd om je maar 1 of 2 jaar te houden, maar dat werden er al snel meer… Vele mooie tochten langs de dijk heb ik met je gereden, net wanneer de zon onder ging en de meeste mensen het tijd vonden om naar huis te gaan. Juist dat was het moment, ons moment! Je leerde me ervaren dat motorrijden een gevoel apart was en dat niemand dat ooit van mij af zou kunnen pakken. Ik behandelde je met veel liefde en reed nooit met je in de regen. Je bent niet van suiker, dat weet ik wel, maar beter zou je er niet op worden. Ik ben altijd zuinig op je geweest en tot op de dag van vandaag zal ik dat blijven… tot er een andere motorrijd(st)er komt die jou onder haar hoede wil nemen, van je zal genieten en goed voor je zal zorgen. Afscheid nemen vind ik moeilijk na alle herinneringen die we samen hebben gemaakt. En wie weet sta ik ook wel te huilen als je wordt meegenomen… want ik ben niet goed in afscheid nemen!

Gaat jou hart ook sneller slaan, wanneer je haar ziet of heb je net je rijbewijs gehaald en ben je klein van stuk? Ben jij opzoek naar een betrouwbare, goed onderhouden lichte beginners motor? Dan moet je zeker eens een proefritje komen maken! 

Geïnteresseerd? Stuur dan even een e-mail naar info@liefsmarielle.nl en dan stuur ik je wat meer info over de motorfiets toe. wie weet is deze beauty binnenkort wel van jou?

Mijn BMW 650GS is te koop.
Ze moet niet weg, maar mag wel weg…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: