Mistero Milano gellak review

Mistero Milano gellak review

Kennen jullie de nagellak van Mistero Milano al? Ik mocht hun gellak starterset en een mooie wit gellak kleur reviewen. En vertel je gelijk het stappenplan om deze gellak feilloos aan te brengen. Benieuwd naar mijn mening? Of mijn nagels? Kijk dan mee naar deze Mistero Milano gellak review.

Mistero Milano gellak starterskit

Mistero Milano

Mistero Milano Benelux heeft alle nagelproducten voor professioneel gebruik (door gecertificeerde nagelstylisten) in huis die je maar kan wensen. Zij hebben een uitgebreid assortiment aan gel, gelpolish, acryl, acrylgel, tools voor nailart, teveel om op te noemen.

Mistero Milano gellak review

Toen ik deze Mistro Milano gellak binnen kreeg, leek het me super leuk om jullie kennis te laten maken met dit merk. Daarom onderstaand een uitgebreide review over de gellak, verschillende stappen voor het aanbrengen van de gellak. En wat meer info over een stampingset. Die ik overigens te gek vind!

Mistero Milano gellak review

Gellak starter set – € 19,95

Voor een gellak manicure heb je natuurlijk een basecoat en een topcoat nodig. Natuurlijk ook een ledlamp of UV lamp, vijlen etc.

In de Start-Up set die ik kreeg zit een:

  • Standard nail prep
  • Delicato Nail primer
  • Elasticbase coat
  • Quick top no wipe top coat
  • en een Gellak
Mistero Milano nail prep

Standard Nail Prep

Ik kreeg ook de Nail Prep en een Primer waar ik natuurlijk heel blij mee ben, want dan heb je alles voor een goede gellak manicure.

De Nail prep is een van de belangrijkste stappen om de duurzaamheid van je gellak te verhogen. Het product verwijdert vocht uit de natuurlijke nagelplaat. Nail prep zal enkel vocht uit het bovenste gedeelte van de nagelplaat doen verdampen, waardoor de natuurlijke nagelplaat tijdelijk en plaatselijk uitdroogt.

Mistero Milano primer

Delicato Primer

Het merk heeft diverse primers in het assortiment en in de starterset zit de Delicato primer, die ook geschikt is wanneer je zichtbare schade aan je nagelplaat hebt. De primer zorgt ervoor dat er een kleverig laagje ontstaat tussen je nagel en de rest van de lagen die aan worden gebracht. Om zo het chippen van de nagellak tegen te gaan. Het hoofdbestanddeel van deze primer is ethylacetaat, hierdoor is er maar een minimum aan zure stoffen aanwezig.Je kunt het gewoon aan de lucht laten drogen.

Mistero Milano elsaticbase

Elastibase coat

Een base coat is de eerste laag die je aanbrengt. Het zorgt voor de hechting aan de nagelplaat. De Elasticbase is een product van een nieuwe generatie. Het is een lak die zich aanpast aan de natuurlijke elasticiteit van de nagelplaat. Door de dikke consistentie zal de base niet in de nagelriem lopen. Een rubber base zorgt door de extra flexibiliteit voor een extreme hechting, ook op moeilijke nagelplaten.

Bij een LED lamp moet je de base 30 tot 60 seconden uitharden en bij een UV lamp 120 tot 180 seconden. Daarna plakt je lak nog en dat klopt! Haal dat er ook zeker niet af. En kom er niet met je handen aan.

Quicktop top coat

De Quicktop coat is een beschermde laag waarmee je een gellak manicure afwerkt. Door de flexibele structuur, zal de coat niet snel barsten. Ook bied deze topcoat een Hoge krasbestendigheid. En verkleurt de gellak niet.

Fijn is dat er ook bij alle producten de uithardingstijd voor een ledlamp of UV lamp vermeld wordt.

Mistero Milano startersset gellak

Gebruiksaanwijzing gellak aanbrengen

Voor de daadwerkelijke manicure heb je natuurlijk de lamp nodig. En alle benodigde vloeistoffen hierboven opgesomd. Let op dat je bij iedere stap iets afstand houd van je nagelriemen. Ook is het belangrijk om de top van je nagels zorgvuldig af te lakken. Als je dat niet doet, kun je lak in beide gevallen gaan liften. Hierdoor laat je nagellak sneller los.

gellak kleur

Dit is natuurlijk veruit de moeilijkste stap. Vooral je een hoop kleurtjes hebt. Breng de gellak kleur niet te dik aan en laat dan uitharden. Bij een LED lamp 30 tot 90 seconden en bij een UV lamp 120 seconden. Mistero Milano geeft zelf aan dat sommige tinten sterk gepigmenteerd zijn (meestal bij een donkere of dikke lak) en die mogelijk langer uit moeten harden. Het beste is om te kiezen voor twee hele dunne laagjes lak, dan één dikke laag. Verwijder ook hier het plakkerige laagje niet.

Stap 1: Ontvet je nagels met de Nail Prep. De Nail Prep is een nagelontvetter die voor een betere hechting zorgt. Een heel dun laagje voldoet al.

mijn nagels

Stap 2: Breng afhankelijk van het type en staat van de nagel de juiste primer aan. Ik bracht de Delicato primer aan. Deze laat je ook bij een LED lamp 30 tot 90 seconden en bij een UV lamp 120 seconden uitharden.

Stap 3: Breng de base coat aan. Ik breng de Elastibase coat aan. Dit is een witte doorzichtige basecoat, maar je kunt ook kiezen uit één van de basecoats met een kleurtje of zelfs glitters. Deze laat je ook bij een LED lamp 30 tot 90 seconden en bij een UV lamp 120 seconden uitharden.

Mistero Milano nagellak aanbrengen

Stap 4: Hierna breng je de gewenste kleur gellak aan die je wilt gebruiken. Eerst één dun laagje. Deze laat je bij een LED lamp 30 tot 90 seconden en bij een UV lamp 120 seconden uitharden. Indien nodig breng je nog een laagje aan.

stap 5: Hierna breng je Quicktop topcoat aan in een dun laagje. Deze laat je bij een LED lamp 60 tot 90 seconden en bij een UV lamp 120 seconden uitharden.

In principe zijn je nagels nu klaar.

Mistero Milano essentials

Nailart met stampingset

Wat is Stamping nailart? Zelf je nagels stempelen, eenvoudig met een stamping plate en stempellak.  Snel, voordelig en oneindig veel mogelijkheden. Nagels stempelen is een eenvoudige techniek.

Nagelstempel plaat – Summerparadise – € 12,95

Ik koos ervoor om hierna nog aan de slag te gaan met een nagelstempelplaat. Dit leek me leuk voor de verandering. En zo met de zomer voor de deur komen deze leuke zomerse patronen helemaal tot hun recht.

Eigenlijk werkt de stempelset super handig. Het is een plaatje waarop je de kleur van de stempellak aanbrengt.

Nagelstempel plaat - Summerparadise

Je gaat hierover heen met een schrapertje en drukt snel de rubberen stempel op de plek waar je het patroontje wilt overnemen.

Stempel + Schraper – € 4,95

Hieronder zie je het patroontje op de stempel. Tof gezicht hé? Je moet wel snel te werk gaan, want de stempellak is snel gedroogd. Druk de stempel op de plek van je nagel waar je het patroon wil hebben. Dit herhaal je tot je het gewenste resultaat hebt.

Stempel + Schraper

Stempellak van B. Loves Plates – € 5,50

Ik koos voor de gouden stempellak van B. Loves Plates. Deze lak heeft een zeer hoge pigmentatie. De consistentie van de lak is redelijk dik, waardoor het stempelen eenvoudiger wordt. Stempelen met de stempellakken van B. Loves Plates is zeer gemakkelijk en plezierig!

stempellak van B. Loves Plates + nagels

Je kan veel verschillende motieven creëren die je met de vrije hand niet kan realiseren. Stamping geeft je een uniek resultaat. En daarnaast spaar je heel wat tijd uit. Ik koos voor een soort van bellen patroon.

gellakte nagels met stempel mistro milano

Zoals je ziet is elke nagel weer anders. Helemaal wat ik voor ogen had. Na het stempelen, wel even het overtollig product op de rest van je vingers verwijderen. En het patroon netjes aflakken met een topcoat. En niet vergeten deze te laten uitharden onder de UV-lamp.

Mistero Milano gellak review

UV/LED lamp (24W) – € 34,95

Ik heb al heel wat LED lampen gehad in allerlei soorten en maten. Maar deze led lamp voor nagels is echt fantastisch! Het is namelijk een mobiele nagellamp. En niet gewoon een compact blokje, maar een mega platte variant die maar 300 gram weegt, inclusief kabel en adapter. De kabel is wel maar 1 meter lang, dus dat is niet veel.

De lamp is zo klein door de opklapbare pootjes en bijna even dun als een iPad. Hierdoor kun je hem makkelijk meenemen op reis. Ik adviseer je door de vorm van de lamp wel aan om je duim apart onder de lamp uit te harden, zodat het goed kan drogen.

uv led lamp mistro milano

De lamp heeft 18 leds en twee tijdmodussen, namelijk 30 en 60 seconden. Die kun je zelf door middel van de power knop instellen. Daarna telt hij af en laat hij de seconden ook zien, dus dat is ideaal.

Mistero Milano gellak review

Mijn mening

Het allereerst wat ik in deze Mistero Milano gellak review kwijt wil, is dat het me opgevallen is dat er geen handleiding bij zit. Op zich logisch aangezien Mistero Milano grotendeels gericht is op nagelstylistes. Zij weten natuurlijk hoe je de producten gebruiken moet. Op de website vind je wel hoe je de gellak aan moet brengen en per product staat er informatie over het product.

De textuur van alle lakken en ook de kwastjes werken erg fijn. De textuur van de flexi base vind ik wel erg dik. Dit zorgt er wel voor dat je nagel voldoende stevigheid heeft en niet snel knakt. Helemaal top! De glans is fantastisch, precies wat je mag verwachten bij een gellak. En ook na een week dragen verdwijnt de glans niet.

Volgens Mistero Milano moet de gellak zo’n twee tot drie weken op je nagels kunnen blijven zitten. Ik heb dit zelf eerst uitvoerig uitgetest alvorens mijn mening te geven. En ik kan je vertellen dat de lak er bij mij nu al 4 weken op zit. Natuurlijk met een ontzettende uitgroei! De lak glansde nog steeds prachtig en er zaten geen zichtbare beschadigingen op. Behalve op 1 plek waar ik bijna mijn nagel had geamputeerd. Oeps!

Zowel het aanbrengen als het verwijderen van de lak ging makkelijk. Als je het mij vraagt fijne, kwalitatieve producten voor een goede prijs, om ook thuis een mooie manicure te kunnen creëren.

Verkrijgbaarheid

De starterset en andere nagelproducten vind je op de website van Mistero Milano.

En ben je ook enthousiasts geworden door deze Mistero Milano gellak review?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: