Pathé Leidsche Rijn

Vandaag neem ik je mee naar Pathé Leidsche RIjn. Het gebouw valt van een afstand niet te missen. Een groot rood, kolossaal achtig blok met in witte letters hun logo. Lees je mee?

Pathé Leidsche Rijn

Cinemec

7 zalen

Cinemec heeft maar liefst 7 zalen. De grootste zaal telt 660 bioscoop stoelen. Bioscoop stoelen? Dat is niet helemaal waar, want Cinemec verhuurt zijn zalen ook als Kantoor ruimte voor meetings en presentaties.

Cinemec

Veel Trappen & Verdiepingen

Als je niet houdt van traplopen ben je bij Cinemec aan het verkeerde adres. Helaas zijn er maar twee liften beschikbaar die veelvuldig door alle bezoekers worden gebruikt. Als je in zaal 5 of 6 moet zijn moet je met de trap naar de 4de verdieping lopen. Laat staan als je in één van de andere zalen zit… Sportief is het wel, maar ook wel gewaagd. Waarom geen roltrap?

Cinemec

Film & Laserprojectie

Er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste filmtechniek, namelijk laserprojectie. Dit zorgt ervoor dat het beeld meer kleur heeft en levendiger lijkt. Je kunt dagelijks kiezen uit zo’n 20 tot 25 filmtitels om te bekijken.

Film Events

Regelmatig zullen er verschillende filmevenementen worden georganiseerd, zoals Ladies Nights, Literaire avonden (CineBoek), feestelijke premières met acteurs en regisseurs en premières voor kinderen (CineKidz) en tieners (CineTeenz).

Culturele voorstellingen & Live Concerten

Gelukkig komen er niet alleen populaire block busters, maar ook zullen er culturele voorstellingen te zien zijn. Zo denkt men er aan om verschillende opera voorstellingen hier te laten plaats vinden en ook de filmhuis films zullen hier te zien zijn. Ook zullen er ballet voorstellingen en live concerten worden gehouden via de satelliet vanuit New York, Parijs, Moskou en Londen.

Cinemec

Lezingen & Masterclasses

CineMec vinden er live on stage diverse optredens plaats zoals o.a. concerten, lezingen en master classes. Vooral naar de lezingen en masterclasses ben ik erg benieuwd!

Cinemec
Cinemec

Ze verkopen ook nootjes en verschillende soorten gebak. Men heeft het over een te sterke popcorn lucht en popcorn wat niet meer uit de stoelen zou gaan. Wat een afknapper was dat voor mij als groot popcorn liefhebber, geen popcorn. Dat gaat toch zeker mijn bezoek aan de bioscoop beïnvloeden hoe gek het ook klinkt. Een goede film zonder popcorn is voor mij geen ultieme bioscoop ervaring. Ter compensatie bieden ze 48 soorten snoep aan waar je uit kunt kiezen. Zelfs het traditionele Utrechtse Domtorentje kun je hier verkrijgen. Kijk dat is dan weer een dikke plus!

Cinemec

Kosten voor een Film bezoek?

De kosten voor een bioscoop bezoek liggen gemiddeld wat hoger dan de andere bioscopen in Utrecht. Een bioscoop voorstelling kost € 9,50 zo’n € 1,50 tot € 2,50 duurder dan bij andere Utrechtse bioscopen. Het is een mooi gebouw, maar helaas wel een stuk duurder in een tijd waarbij men op de kleintjes let. Aan alle luxe zit een prijskaartje zullen we maar zeggen!

Dakterras

Helaas ben ik hier niet geweest, want ik wist niet dat Cinemec een heus dakterras heeft waar je heerlijk op kunt vertoeven. Dit las ik pas later toen ik helaas alweer weg was.

Ben je in de buurt van Pathé Leidsche rijn ? Dan moet je zeker het dakterras even gaan bekijken! En tag mij dan even als je wilt, zodat ik weet wat voor uitzicht je hebt van bovenaf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: