Polenta cake met citroen en pistache noten

Polenta cake met citroen

Polenta cake met citroen

Ieder jaar met valentijn is het weer zover. Ik wil iets speciaal doen maar weet meestal niet zo goed wat. Natuurlijk kun je een cadeau kopen, maar mijn ervaring heeft mij geleerd dat liefde van de man door de maag gaat. Natuurlijk is het nog geen valentijn, maar om jullie vast goed beslagen ten ijs te laten komen, deel iikk vandaag mijn recept voor Polenta cake met citroen en pistache noten met jullie.

Een erg lekkere cake, die iets langer duurt om te maken, maar het eindresultaat is het wachten meer dan waard! Hoe je hem bereid? Ik vertel het je hieronder…

Ingrediënten Polenta cake met citroen

  • 200 gram zachte ongezouten boter (plus wat om de bakvorm in te smeren);
  • 200 gram basterdsuiker ;
  • 200 gram gemalen amandelen of amandelmeel;
  • 100 gram griesmeel (polenta);
  • 1 ½ theelepel bakpoeder (zie opmerking hieronder) ;
  • 3 grote eieren;
  • schil van 1 citroen (sap bewaren voor de siroop).

Ingrediënten siroop

  • sap van 1 citroen;
  • 75 gram poedersuiker.

Ingrediënten Topping

  • 400 gram poedersuiker;
  • 60 ml water;
  • 10 gram eiwitpoeder.

Bereiding Polenta cake met citroen

Beleg de bodem van een springvorm van 23cm bakpapier en vet de zijkanten licht in met boter. Verwarm de oven voor op 180 °C.

Klop de boter en de suiker (met de hand in een kom met een houten lepel, of met behulp van een mixer) tot een luchtig beslag. Maal de amandelen of gebruik het amandelmeel en meng deze samen met het griesmeel en het bakpoeder.

Doe een gedeelte hiervan een gedeelte in het boter-suiker mengsel, gevolgd door 1 ei, vervolgens afwisselend droge ingrediënten en eieren, onder voortdurend kloppen toevoegen. Tenslotte de citroenschil erdoorheen scheppen. Giet het mengsel in je bakblik en bak in de oven gedurende ongeveer 35 min.

Bereiding Siroop

Maak de siroop door het citroensap en de poedersuiker  samen in een vrij kleine steelpan te koken. De siroop is klaar zodra de poedersuiker in het sap is opgelost. Prik met een vork in de bovenkant van de taart en giet de warme siroop over de taart.

Polenta-cake-met-citroen-2

Bereiding Topping

Voor het maken van de topping doe je de poedersuiker, water en het eiwitpoeder in een kom. Mix alle ingrediënten goed met elkaar tot je een mooi glazuur hebt. Laat iets afkoelen en giet over de bovenkant van de cake. Garneer nu met pistache noten om het af te maken.

Het lekkerste is de Polenta cake met citroen als je hem 20 minuten laat afkoelen.

Ga jij deze Polenta cake met citroen en pistache noten maken voor jouw valentijn?

Ben je op zoek naar meer lekkere recepten? neem dan hier eens een kijkje.

EETSMAKELIJK, BON APPÉTIT & AFIYET OLSUN

Ik ben Mariëlle 34 jaar jong en mama van Zayn. Bloggen, vloggen en foto's maken zijn mijn passie. Wekelijks komen er nieuwe blogs over mijn persoonlijke interesses, belevenissen en reviews online op Liefsmarielle.nl. So sit tight, read along and enjoy!

10 Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.