Pompoen soep met pit

Pompoen soep met pit

Waarom soep uit een pakje eten, als je binnen een handomdraai zelf deze lekkere Pompoen soep met pit op tafel kunt zetten? Binnen 15 minuten bereid zonder geur, kleur en smaakstoffen. Als je dan ook nog een biologische pompoen koopt, ben je helemaal verantwoord bezig.

Lees meer: Pompoen soep met pit

Pompoen soep met pit

In principe kan je bijna van alle groentesoorten soep maken. Het enige wat je nodig hebt is een staafmixer om het glad te pureren en een grote pan. That’s it! Ik geef je hieronder de benodigheden en de bereidingswijze voor deze heerlijke Pompoen soep met pit.

Benodigdheden Pompoen soep met pit

  • 1 grote pompoen
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 3 el zonnebloemolie
  • 2 tl masala
  • 150 gram kikkerwten
  • 800 ml kippenbouillon (van tablet)
  • 4 el crème fraîche (bekertje 125 ml)

Pompoen met pit

Bereiding Pompoen soep met pit

Halveer de pompoen in de lengte. Verwijder vervolgens de draderige binnenkant en de zaden. Snij met een scherp mes de schil eraf.  Snijd wat je overhoud in gelijke blokjes van ongeveer 2 cm. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ook deze fijn. Verwijder de steel van de rode peper, halveer en verwijder de zaadlijsten. Snij nu de peper in fijne stukjes.

Verhit ondertussen de olie in een ruime pan met een dikke bodem. Fruit de ui, knoflook en peper aan. Als de uien glazig zijn geworden wordt het tijd om de 2 theelepels masala kort mee te bakken. Voeg nu de pompoen blokjes samen met de kikkererwten en fruit de deze lichtjes aan. Voeg al roerende de bouillon toe en breng aan de kook. Laat het geheel op een laag vuurtje 15 min. zachtjes koken.

Haal nu de pan van het vuur en schep hier 4 eetlepels creme fresh door. Pureer de overgebleven blokjes met de staafmixer tot een egale soep. Schep de soep in de kommen en maak op met wat overgebleven kikkererwten.

Tip: Lekker met vers spelt of stokbrood.

Ga jij deze Pompoen soep met pit ook uitproberen? Laat me je mening weten door een reacties te posten hieronder.

EETSMAKELIJK, BON APPÉTIT & AFIYET OLSUN

25 Reacties

  1. oktober 18, 2016 / 1:54 pm

    Dat ziet er lekker simpel uit. Ik ga ‘m zeker uitproberen. Zeker met dit trieste weer buiten, is het wel tijd voor een soepje.

  2. oktober 18, 2016 / 8:49 pm

    Wat een lekkere soep en leuk de toevoeging van kikkererwten. Daar had ik nog niet aan gedacht

    • Mariëlle
      Auteur
      oktober 18, 2016 / 8:57 pm

      Ja Karlien, dat geeft het net even een bite en een iets andere smaak!

  3. oktober 18, 2016 / 9:53 pm

    Heerlijk en dan inderdaad met een lekker brood erbij, top!

  4. november 14, 2017 / 8:34 am

    Wat een zonnig ogend soepje! Hij ziet er lekker uit. Zelf heb ik nog nooit pompoensoep gehad!

  5. november 14, 2017 / 8:36 am

    Dat ziet er niet heel moeilijk uit moet mij ook wel lukken. Nog nooit pompoensoep gegeten maar wel benieuwd.

  6. november 14, 2017 / 9:00 am

    Ziet er een lekkere, stevige soep uit! Ik hou heel erg van pompoensoep, ik zou alleen de kikkererwten weglaten, want dat lust ik niet!

  7. november 14, 2017 / 9:04 am

    hmmmm dat ziet er echt heel erg lekker uit! Binnenkort maar eens proberen.

  8. november 14, 2017 / 9:34 am

    Wat een makkelijk gerecht! Ik ben echt dol op pompoensoep!

  9. november 14, 2017 / 1:14 pm

    Heel lekker! Flespompoen of “normale” pompoen? Heb laatst een flespompoen gekilld voor m’n soepje. Was vet lekker. Verder inderdaad bijna dezelfde ingrediëntjes als die jij hier hebt staan, alleen gooi ik overal chorizo doorheen, haha. Lekker pittig.

  10. november 14, 2017 / 1:56 pm

    Klinkt erg smakelijk, ik ben ook fan van soep en eet dat ook nooit meer uit blik/zak/pak. Het is zo eenvoudig om zelf even lekker te maken!

  11. marion
    november 14, 2017 / 2:03 pm

    het lijkt ingewikkeld maar dat is het dus niet

  12. november 14, 2017 / 4:17 pm

    Heerlijk, pompoensoep! Niets dat zo smaakt naar de herfst als een verse pompoen!

  13. november 14, 2017 / 9:49 pm

    MMM lekker pompoensoep. Gisteren hebben we er hier ook gemaakt. ;)

  14. november 15, 2017 / 8:23 am

    Ziet er zo lekker uit en zeker voor de herfst mmmm!

  15. november 15, 2017 / 9:06 am

    Ik moet eerlijk toegeven dat ik nog nooit pompoensoep zelf heb gemaakt, of ook maar iets met pompoen. Niet omdat ik het niet lust, maar het lijkt me echt zo lastig om er 1 schoon te maken en te ontleden enzo haha. De soep ziet er heerlijk uit!

    • Mariëlle
      Auteur
      november 16, 2017 / 7:55 am

      Ow meis dat is hardstikke makkelijk. Als je een kleine pompoen of flespompoen neemt snij je ze door midden. De zaadlijsten eruit halen met een lepel en dan de schil eraf halen. Daarna kan je ze in elke gewenste vorm snijden.

  16. november 15, 2017 / 1:58 pm

    Ziet er heerlijk uit! Ik heb toevallig gister pompoensoep gegeten (verspakket van AH) en die is ook heerlijk! :)

  17. november 15, 2017 / 6:10 pm

    mmmm heerlijk seg pompoensoep smaakt altijd

  18. november 15, 2017 / 9:20 pm

    Ooh ik ben gek op pompoensoep, of eigenlijk gewoon op pompoen in ’t algemeen, het is zo’n veelzijdige groente.

  19. Verena
    november 16, 2017 / 8:17 pm

    Pompoensoep is zooo onwijs lekker! Mijn schoonmoeder maakt hem ook vaak gewoon zelf, echt top!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: