Readly review- Onbeperkt tijdschriften lezen

Via een collega kreeg ik de aanbeveling om eens een proef abonnement op Readly te nemen. Waarom? Omdat Readly maar liefst 3000 nederlandse en engelstalige magazines bevat voor slechts een tientje per maand. In dit artikel geef ik je een kijkje in de Readly app en vertel ik je of je je tijdschrift abonnementen de deur uit kunt doen. Meer weten? Je leest het in deze Readly review.

Onbeperkt tijdschriften lezen?

Readly is de spotify onder de magazines. Je kunt onbeperkt tijdschriften lezen op je smartphone, tablet en computer voor € 9,99 per maand. Koop jij normaal twee of meer tijdschriften in de winkel? Dan ben je met een maandelijks Readly abonnement dus echt voordeliger uit!

Readly tijdschriften aanbod

Het aanbod in tijdschriften en magazines is ontzettend veelzijdig.

Nederlandse tijdschriften

Het aanbod aan Nederlandse tijdschriften en magazines is veelzijdig. Je kunt onder meer de Cosmopolitan, Esquire, Men’s Health, Women’s Health, Quote en National Geographic lezen.

Maar ook verschillende dames bladen zoals; Ellen, Voque, Vriendin, Girlz, Cosmogirl, Cosmopolitan, Bazaar, Wendy en Jan. En diverse roddelbladen zoals; Weekend, Glossy en Story lezen.

Buitenlandse tijdschriften

Zo kun je kiezen uit Nederlandse tijdschriften, maar ook uit tijdschriften uit anderen landen, zoals; Australië, Canada, Zwitserland, Duitsland, Denemarken, Finland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Ierland, India, Italië, Litouwen, Noorwegen, Filipijnen en Polen. Dit kun je aangeven door de landen filter te gebruiken.

Maar ook is er een filter om tijdschriften in verschillende talen te kunnen lezen. Lees je dus bijvoobeeld de cosmopolitan liever in het Engels? Dan gebruik je gewoon de filter.

Maar ook als je roots niet in nederland liggen is Readly ideaal! Zo kun je tijdschriften lezen in het Duits, Engels, Italiaans, Frans, Deens, Fins, Chinees, Spaans, Hindi, Litouws, Norweegs, Sweeds, Pools, Thais en Turks. Van de laatste optie wordt er bij ons thuis veelvuldig gebruik gemaakt.

Het aanbod is niet volledig, maar wel erg veelzijdig, er zit dus voor iedere lezer wel wat bij.

Leeservaring

Een groot deel van de aantrekkingskracht van magazines is de opmaak en leeservaring. Ik moet eerlijk zeggen, dat ik die toch wel een beetje mis zo op een telefoon, tablet of de computer. Ik denk dat dit niks te maken heeft met de readly app, deze werkt user friendly. Maar met het gewend zijn om tijdschriften door te bladeren, in plaats van in Readly magazines te lezen.

Abonneren op magazines

Je abonneert je in de app op een Readly tijdschrift. Hierdoor wordt de nieuwe editie van het tijdschrift automatisch aan je startscherm toegevoegd. Zodat je geen nummers van je favoriete tijdschrift meer hoeft te missen. Daarnaast kun je voor alle magazines tot een jaar terug lezen. Want Readly bewaart de eerste uitgaven tot een jaar terug. Hoe, handig is dat!

Mening en conclusie

Natuurlijk kun je naast Readly ook gebruik maken van de concurrent Bendle. Het verschil? Een kwestie van smaak en gebruik als je het mij vraagt. Bij Readly kun je onbeperkt blijven lezen, maar bij Bendle betaal je per artikel. Daarentegen kun je wel weer krantenstukken lezen, terwijl Readly enkel magazines aanbiedt.

Kosten Readly

Een abonnement op Readly kost € 9,99 per maand en je deelt het account met maximaal vier anderen personen. Vet handig, want dit betekend dat je maandelijks minimaal € 2,- kwijt bent om onbeperkt te bladeren in je favo tijdschrift! En dit is wat mij betreft echt niet duur!

Dus hou jij van magazines en tijdschriften lezen? Dan is Readly al snel goedkoper dan losse edities van tijdschriften te kopen via Bundle of in de de winkel. Zelfs wanneer je meerdere abonnementen hebt op verschillende tijdschriften, haal je dit met Readly er snel uit.

Tip: Je kunt de app drie maanden voor 0,99 euro per maand uitproberen.

Aan de hand van de aanbieding (zie tip), kwam in aanraking met Readly. Een mooie periode om uit te proberen of dit iets voor jou is en te genieten van de vele tijdschriften voor een prikkie!

Ik hoop dat je iets hebt gehad aan mijn readly review. En ben benieuwd…

Zou jij aan de hand van deze readly review,
Readly eens willen proberen?


Meer blogs lezen?

9 Reacties

 1. april 9, 2019 / 11:20 am

  Hmm, dit is wel interessant…. Anderzijds: ik lees mijn tijdschriften nu meestal gratis in de bieb.

  • Mariëlle
   Auteur
   april 9, 2019 / 6:02 pm

   oh das helemaal slim! Maar goed dan moet je wel eerst naar de bieb natuurlijk… deze kun je overal bekijken en ook offline.

 2. april 9, 2019 / 12:58 pm

  De aanbieding om de app drie maanden voor €0,99 te proberen is wel aantrekkelijk!

 3. april 10, 2019 / 9:02 am

  Leuke aanbieding inderdaad. Ik ben alleen bang dat ik eventjes fanatiek ga lezen en het dan verwaarloos 🙈 iets met zelfkennis haha!

 4. april 10, 2019 / 9:39 am

  Het is zeker niet duur en helemaal als je het deelt met anderen. Op zich heerlijk dat je zoveel tijdschriften kan lezen, toch zou ik het gevoel van lekker opgekruld op de bank met mijn tijdschrift missen. Al hoewel het is ook gewoon wennen natuurlijk.

 5. april 10, 2019 / 4:46 pm

  Dit lijkt me echt een geweldig concept! Ik lees zelf ook veel tijdschriften en merk dat het soms nogal duur kan worden. Hopelijk voegen ze België ook snel toe!

 6. april 11, 2019 / 9:06 am

  Nou ben ik zo’n oiuderwetse tut die nu gaan roepen dat tijdschriften op papier horen haha. Dat vind ik nou eenmaal echt fijner, lekker genieten met een tijdschriftje. Toch twijfel ik wel want er zijn veel Franse tijdschriften die ik graag lees die ik in NL nooit kan vinden. Dit zou dan weer een oplossing zijn.

  • Mariëlle
   Auteur
   april 16, 2019 / 8:11 am

   Herkenbaar hoor Frederique, ik moet eerlijk zeggen dat ik het ook nog altijd wennen vind. Misschien zou je de tijdschriften die je echt wilt bewaren bijvoorbeeld gewoon los kunnen kopen. En de rest kunnen lezen via readly. Ik heb wel gemerkt dat als je op een tablet leest, het dan een stuk aangenamer is dan de pc of de mobiel.

 7. april 12, 2019 / 9:39 am

  Ik wist helemaal niet van dit bestaan af. Ik wil zo nu en dan nog wel eens een blaadje aanschaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: