Restaurant | Istanbul Steakhouse

Istanbul Steakhouse

Zo nu en dan ga ik met mijn vriendinnen lekker uiteten. Ditmaal gingen we naar Istanbul Steakhouse te Amsterdam. We hoorden veel goede verhalen over deze grill/steakhouse. Zo zou je het gevoel hebben in Istanbul te vertoeven en het vlees schijnt heerlijk mals te zijn! Dus ik testte het voor jullie uit. Lees je mee?

Istanbul Steakhouse

Istanbul Steakhouse

Interieur

Het interieur is modern en ruimte is onderverdeeld in 3 lagen. Op de onderste laag bevind zich een bar met een shisha lounge, waar wij geen gebruik van hebben gemaakt.

En op de begaande grond en bovenverdieping is er plek om te dineren.

Er zijn speelse elementen aangebracht in het interieur. Zo wordt er gewerkt met ronde en vierkante vormen. En is er een wand die gevuld is met kruiden en benodigdheden om de steaks te maken. En wil je komen dineren met wat grote groepen? Ook dat is mogelijk!

Menu

Natuurlijk verwacht je bij een steakhouse veel vlees en soms ook vis, vrij logisch als je het mij vraagt. Maar soms heb je gezelschappen waar vegetariërs tussen kunnen zitten natuurlijk. Daar kun je ook best leuke grill gerechten voor maken die wat ‘stoer’ zijn.

Bij Istanbul Steakhouse kun je terecht voor halal gerechten. Als voorgerecht kun je kiezen uit koude gerechten als salades (zoals hierboven) of bijvoorbeeld warme voorgerechten zoals een Mercimek Çorbası (Turkse linzensoep)

Ook bij de hoofdgerechten valt er genoeg te kiezen. Hier kan je als vlees liefhebber echt je hart ophalen hoor! Gerechten van de grill zoals burgers, spareribs mixed grill en vleesspiesen. Het gedeelte wat mijn aandacht trok waren de steaks. Zo had je: rib-eye, entrecote, ossenhaas en T-bone.

Wat ik persoonlijk wel een beetje vreemd vond, is dat er geen vegetarische gerechten op de kaart staan. De soepen zijn wel vegetarisch, maar voor de rest staat er geen vegetarisch gerecht op de kaart. Er was wel een mogelijkheid om de pasta varianten zonder vlees te krijgen. Maar dan betaal je gewoon de prijs, die je ook zou betalen met vlees. Jammer, maar helaas waar.

Wij kozen voor een Köfteschotel, de steak en een kipschotel.

Uiteraard konden we zelf aangeven hoe we de steak wilde hebben. We kozen voor medium-rare. Maar de steak was meer als well done toen hij geserveerd werd. Hier baalde ik zelf een beetje van, want dan wordt het vlees wat taaier. De smaak van de overige gerechten was prima, maar als je het mij vraagt niet spectaculair.

De toetjes daarentegen, vielen zeker niet tegen! Moet je bovenstaande eens even zien!

Eindoordeel? ★★★

Drie sterren krijgt Istanbalbul Steakhouse van mij. Een prima restaurant om een keer te gaan eten wanneer je in Amsterdam bent. Het eten dat we bestelde vond ik prima smaken met uitzondering van de steak. Er is een ruime kaart, behalve voor vegetariërs en het personeel is uiterst vriendelijk. De sfeer in het restaurant is goed en je kan hier rustig wat langer blijven zitten, want de openingstijden zijn hier ook naar.

Ben jij wel eens bij een steakhouse geweest?
En zo ja, wat vond je er van?


Informatie

Slotermeerlaan 119,
1063 JN Amsterdam
maandag 14:00–01:00</td
dinsdag 14:00–01:00
woensdag 14:00–01:00
donderdag 14:00–01:00
vrijdag 14:00–03:00
zaterdag 14:00–03:00
zondag 14:00–01:00

020 774 7420

http://istanbull.nl/


Andere Restaurants

Opzoek naar meer fijne Restaurants waar je lekker kunt eten?
Bekijk hier dan andere Restaurants in Amsterdam of alle Restaurants binnen heel Nederland, die ik speciaal voor jou selecteerde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: