Restaurant Locanda Amsterdam

Restaurant Locanda Amsterdam opende afgelopen zomer haar deuren in de Amsterdamse volksbuurt, de Jordaan. Samen met zijn partner Riccardo Bandi, runt Tomasso Maggi dit pracht restaurant. En of je betoverd wordt met Maggie. Zou het hem in de achternaam zitten?

In restaurant Locanda worden alleen authentieke, vers bereide Italiaanse gerechten geserveerd. Waardoor je even het gevoel hebt in Italië te zijn!  Chef Bernardo Constatino draait zijn hand niet om voor een lasagnetta of een melanzane alla parmigiana. Geen ingewikkeldheden, maar gewoon simpel Italiaans eten op zijn best.

Restaurant Locanda Amsterdam

Locanda betekent vertaald ” herberg “. Van oudsher gaf een herberg garantie voor simpel eten, gemaakt van de beste lokale ingrediënten. De reizigers stopte graag bij een herberg om wat te eten en de nacht door brengen. Er heerste vaak een huiselijke en familaire setting. En deze vind je dus ook terug bij Restaurant Locanda Amsterdam.

Hotspot: Restaurant Locanda - interieur

Interieur

Het restaurant is zo ingericht dat iedereen kan genieten van een ontspannen, zorgeloze sfeer tijdens een diner. Het interieur is verzorgt door Mezzo Atelier. Wat mij betreft een moderne, simpele en sfeervolle Italiaanse bistro uitstraling.

Hotspot: Restaurant Locanda - mozarella

Menu

De menukaart barst van de Italiaanse specialiteiten en heerlijkheden. Variërend van bruschetta, tot vittello tonnato, van antipasti tot lasagne en tortellini. of Tiramisu. Alles wordt huisgemaakt. Je proeft direct de kwaliteit van verse, authentieke producten terug in de gerechten. De ingrediënten worden twee maal per week uit Italië aangeleverd. 

De desserts maken de hele avond af, je kent dat wel, dat je hoopt dat het niveau zo verrassend en goed blijft. En dat is hier zeker zo. De tiramisu op hun manier is heerlijk en de cheesecake is ook heel anders dan verwacht, heel licht en luchtig, de crumble die erbij ligt is ook heel erg lekker van smaak.

 

Hotspot: Restaurant Locanda - food

En ben je een echte wijn of cocktail liefhebber? Voor een heerlijke wijn ben je bij Restaurant Locanda Amsterdam ook aan het juiste adres.

Hotspot: Restaurant Locanda - Cocktails

Onder de wijnen zijn alle grote Italiaanse namen vertegenwoordigd. Veel van deze wijnen zijn nergens in Amsterdam te vinden. De wijnen worden rechtstreeks van kleine, Italiaanse wijnmakers geïmporteerd. Daarnaast kan het personeel je de perfecte wijn aanbevelen bij het gekozen gerecht.

Hotspot: Restaurant Locanda

De kwaliteit van het eten is uitstekend! Je kunt hier heerlijk en ongedwongen Italiaans tafelen tot in de late uurtjes… Een echte aanrader!


Meer informatie

Adres:
Restaurant Locanda Amsterdam
Eerste Anjeliersdwarsstraat 6,
1015 NR Amsterdam  

Openingstijden: 
Maandag gesloten.  
Di t/m zondag geopend van 17:00 – 00:00.

Telefoon: 020-423 3911


Hou jij van Italiaans eten? En zou jij Restaurant Locanda eens willen uitproberen?

Andere Restaurants

Opzoek naar meer fijne Restaurants waar je lekker kunt eten?
Bekijk hier dan andere Restaurants in Amsterdam of alle Restaurants binnen heel Nederland, die ik speciaal voor jou selecteerde.

2 Reacties

  1. november 18, 2017 / 6:39 pm

    Was net aan het zoeken naar goeie tentjes in Amsterdam! Ziet er goed uit, benieuwd naar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: