Salt of the Earth stick review – classic

Salt of the Earth Classic Natural Deodorant stick

Ik testte drie jaar geleden al de Salt of the earth deospray en de roll-on deo waar ik erg over te spreken was. Inmiddels zijn we 5 jaar verder en heeft Salt of the earth meer dan 20 awards gewonnen! Reden als je het mij vraagt voor nog een Salt of the Earth stick review. Dus vandaag review ik de Salt of the Earth classic stick.

Wat is Salt of the earth?

Salt of the Earth is een merk met honderd procent natuurlijke deodorants op basis van natuurlijke mineraalzouten.

Het merk heeft twee soorten deodorants, de pure aluinsteen en de spray waarin het zout is opgelost. De spray is er in verschillende geuren, de steen is er in twee varianten.

Salt of the Earth Classic Stick – Natural Deodorant

En vandaag review ik de Salt of the Earth Classic Stick Natural Deodorant. Eén van de eerste traditionele deodorants van dit merk.

Ingrediënten

De Salt of the Earth ‘Classic stick’ en de ‘Rock Chick stick’ van Salt of the Earth bevatten slechts één ingrediënt: Potassium Alum, ook wel Potassium Aluminium Sulfate genaamd of Kalium Aluin in het Nederlands. Dit is een natuurlijk mineraalzout. In Azië wordt dit mineraal al eeuwenlang als natuurlijke deodorant gebruikt.

Je ziet hier Salt of the Earth stick bestanddelen. 100% potassium alum. Het bevat geen parfum, geen aluminium, geen alcohol en geen parabenen.

Salt of the Earth Classic Natural Deodorant

Hoe werkt aluin precies om de zweetgeur tegen te gaan? Door een beschermend laagje Aluin aan te brengen op je huid met een deo stick, worden de aangebracht op je huid, bacteriën bestrijd die zorgen voor de onaangename zweetgeur. De bacteriën die de vieze geur veroorzaken kunnen namelijk niet niet overleven in dit zoute milieu.

aluin
credits:beingdistinctlydifferent.com

Verpakking

De verpakking van de Salt of the Earth stickis heel stevig en werkt prima: de dop draai je eraf en dan kan je de deodorant gebruiken.

Salt of the Earth stick review.

Gebruik

Voorheen gebruikte ik meestal deodorant in een spuit of rollervorm, maar een blok mineraalsteen? Dat heb ik om eerlijk te zijn nog niet eerder gebruikt. En je moet dus ook net even weten hoe je het moet aanbrengen. En wennen aan het feit dat je een stuk steen onder je oksel wrijft. De truc is om het blok eventjes onder de kraan nat te maken en vervolgens aan te brengen op je huid. Of breng de deo aan gelijk na het douchen als je huid nog nat is.

De deodorant gaat het langst mee als je hem na gebruik even droogmaakt. Je doet er echt super lang mee! Ik kan er zo een halfjaar mee vooruit als ik hem twee maal daags aanbreng!

Salt of the Earth Stick Vs. Spray

Stick Vs. Spray

En mocht je een stick niet prettig vinden in gebruik? Dan kun je altijd nog gaan voor de sprays. Want ook deze zijn natuurlijk. Zo bevatten ze geen drijfgassen (zoals in de meeste andere spuitdeo’s). Want heel eerlijk, ben je onderweg en wil je even je deo bijwerken? Dan gaat dat een beetje lastig met een stuk steen dat je eerst moet nat maken. Meer lezen: Salt of the earth sprays

Mijn mening

Ik ben net als de vorige keer blij verrast. Al kende ik de Salt Of The Earth deospray en roll-on deo’s al, met de Salt of the Earth sticks had ik nog niet eerder kennis gemaakt. Het goede nieuws is dat deze deodorant gewoon echt goed werkt! Natuurlijk wel als je zelf schone kleding draagt en jezelf goed wast. Want alleen zo geef je bacteriën geen kans en ga je ook niet stinken. Voor de duidelijkheid, deze deo werkt dus niet om minder te transpireren, maar echt alleen tegen de geur.

De Salt of the Earth deodorants zijn dus een super goede keuze als je op zoek bent naar een 100% natuurlijke variant. Wat ik fijn vind is dat er geen alcohol, parabenen en parfum in zit. Ideaal voor je huid en dus ook zeer geschikt voor de gevoelige huid. Daarnaast worden deze deo’s niet op dieren getest en zijn geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Salt of the Earth Classic Natural Deodorant is onder andere verkrijgbaar bij Etos en Bol.com voor €6,99. Meer info vind je op Saltoftheearth.com

Meer Salth Of The Earth artikelen lezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: