Review | Samsung Galaxy Buds – Draadloze oordopjes

Review Samsung Galaxy Buds

Al een tijdje ben ik opzoek naar de perfecte bluetooth earpods. Doordat ik een Iphone had neigde ik erg naar de Apple Earpods, maar sinds dat ik een Samsung S10 als telefoon heb, zijn de Samsung Galaxy Buds ook een optie geworden.

Draadloze oordopjes

Samsung Galaxy Buds

Ze zijn klein, hebben een goede batterij, makkelijke bediening en laden draadloos op. Daarnaast hebben ze AKG-geluid, sensor regeling en de nieuwste versie van Bluetooth! Wat wil je nou nog meer?

Wanneer je de verpakking opent en de handleiding leest, lijken deze samsung airpods dé ideale bluetooth oordopjes! Maar zijn ze dat ook? Dat lees je in deze Samsung Galaxy Buds Review…

Verpakking galaxy buds

Verpakking

De verpakking is clean, klein en wit. In zilver reflecterende letters staat er groots BUDS op.

In de verpakking zitten:
– De draadloze oordopjes
– De oplaad cassette
– Een USB-A / Type-C-kabel
– En een set van 2 oordop schelpen, van verschillende grootte (de derde zitten al op de draadloze oordopjes). 
– Een papieren instructies
– En een garantiebewijs.

Het oplaaddoosje is van een handig formaat, dat zo in je zak of tas gestoken kan worden. Bovendien raak je de door de Buds steeds netjes op te bergen in het oplaaddoosje ze ook niet snel kwijt.

Verbinding

Via de Galaxy Wear-app op Android of iOS (die gebruikt wordt voor het koppelen van alle Samsung-wearables) maak je verbinding met Galaxy Buds.

Je bent dus niet perse gebonden aan een Samsung device, zoals de Galaxy-smartphone of -tablet om de Galaxy Buds te gebruiken.

Wanneer je het oplaaddoosje van de Buds open maakt wordt er automatisch verbinding gelegd met je apparaat.

bluetooth earpods

Een mooie optie is dat je de Buds je meldingen kunt laten oplezen. Zo hoor je bijvoorbeeld wie je belt of van wie je een berichtje krijgt. Super handig, want zo hoef je niet steeds je telefoon erbij te pakken.

Waar goed over na is gedacht is dat de Buds alleen geluid afspelen wanneer ze in je oor zitten. Bovendien kun je er makkelijk eentje uit doen, de andere blijft doorspelen.

Makkelijke bediening

De bediening van de Samsung Galaxy Buds is veel intuïtiever dan die van zijn concurrenten. Dit komt met name door de kleine touchpad die op de oortjes zit. Zo kun je tikken om de muziek te pauzeren en weer af te spelen. Wanneer je dubbeltikt op de touchpad kun je een oproep aan nemen of het volgende muzieknummer af spelen.

samsung airpods

Je kunt zelfs instellen hoe de Galaxy Buds moeten reageren als je het touchpad ingedrukt houdt. Zo kun je het volume bedienen, het omgevingsgeluid aan- of uitzetten of de spraakassistent starten (die dankzij een microfoontje in de buds direct beschikbaar is).

Standaard staat hiervoor Bixby ingesteld, maar je kunt dit zelf ook veranderen in Google Assistant of Siri als je dat handiger vind.

Functies

Wat ik ontzettend fijn vind aan de Samsung Galaxy Buds is dat deze het omgevingsgeluid goed kunnen wegfilteren. Natuurlijk komt dit niet altijd handig van pas, dus heeft Samsung een optie in de app gemaakt om dit aan of uit te kunnen zetten. Of via een schuifregelaar harder of zachter te zetten (middelste afbeelding). Waardoor je niet schrikt van bijvoorbeeld verkeer

Ook is er een optie stemfocus (middelste afbeelding), die ervoor zorgt dat je tijdens het afspelen van muziek duidelijker de stem van mensen om je heen hoort als je een gesprek moet voeren. Zodat je het duidelijker hoort iemand die tegen je begint te praten.

Zet je omgevingsgeluid wegfilteren uit, dan moet je alsnog even de oordopjes uit doen om een zinnig gesprek te kunnen voeren. Of je houdt er eentje in dat kan natuurlijk ook. Niks bijzonders, want met andere draadloze oordopjes is dit ook lastiger…

Accuduur en draadloos opladen

Van alle oordopjes die ik tot nog toe heb getest, gaan de Samsung-oordopjes het langste mee qua accuduur. Maar liefst 6 uur! En als je niet te vaak gebruikt maakt van de touchpad zelfs nóg langer…

Als ze leeg zijn, laad je ze met de usb-c kabel en de snellaadoptie in 15 minuten weer op voor ruim anderhalf uur gebruik. Dat is nog eens gebruikersgemak!

Powershare

En stel je bent je oordopjes vergeten op te laden, en je hebt geen stopcontact bij de hand? Geen probleem je legt ze gewoon op case van een Samsung Galaxy S10 toestel en maakt gebruik van de optie powershare. En je oordopjes zijn opgeladen in een handomdraai.

Adaptive Dual Microphone

Naast muziek luisteren kun je ook bellen met de Galaxy Buds. In de oordoppen zitten twee kleine microfoontjes per kant ingebouwd. Al zou je dat misschien niet zeggen als je het formaat van de Buds ziet.

De eerste zit in het oor, terwijl de andere aan de buitenkant zit. Op die manier zorgen de Buds ervoor dat je zelfs in een erg luide omgeving verstaanbaar blijft. En dat is handig!

Prijs

De Samsung Galaxy Buds zijn in drie kleuren verkrijgbaar: wit, geel en zwart en kosten €149,99.

Samsung Galaxy Buds Review

Conclusie

De AirPods zijn een meer voor de hand liggende keuze, simpel weg omdat deze wat populairder zijn en als je een iOS device hebt je toch liever gaat voor oordopjes van het zelfde merk.

Maar ondanks dat, zijn de Galaxy Buds een prima alternatief zeker voor Androidgebruikers.

Zo zijn deze draadloze oordopjes minder opvallend en hebben ze geen staafje dat uit je oorsteekt. Zelf vind ik dit erg prettig. Ik vind de Airpods maar een lelijk gezicht…

Daarnaast zijn de Galaxy Buds ook nog eens een paar tientjes goedkoper dan de AirPods. Het oplaaddoosje, de touchpad, het automatisch verbinden, de omgevingsgeluiden, de app. Als je eenmaal het gebruikersgemak van de Galaxy Buds hebt ervan, dan wil je nooit meer anders kan ik je vertellen!

Ik hoop dat je wat gehad hebt aan mijn draadloze oordopjes review. En eigenlijk ben ik wel benieuwd waar jouw voorkeur nu naar uitgaat…

Zou jij de Samsung Galaxy Buds aanschaffen?
Of heb je je oog laten vallen op andere draadloze oordopjes?
En zo ja, welke dan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: