Review Sultan restaurant Rotterdam

We zijn van het weekend lekker uiteten geweest bij restaurant Sultan Rotterdam. Er is ook een tweede vestiging gelegen in Breda. Hieronder vind je een review de bevindingen van mijn bezoek aan de Sultan restaurant.

Sultan restaurant Rotterdam

Bij Sultan Restaurant kun je sinds 2002 terecht. Het is een sfeervol Turks restaurant met authentiek Turks eten met een moderne twist.

Van buiten ziet het restaurant er erg mooi uit met groot verlichte letters.

Sultan-restaurant

We hadden er al veel over gehoord van vrienden, lekker eten, leuke sfeer. Dus we zijn het zelf maar eens gaan testen.

Hoe ziet het interieur eruit?

Het interieur heeft Arabische invloeden, maar is tegelijkertijd toch ook een tikje modern.

intereur-sultan-restaurant

Er hangt een super mooie eye catcher in het midden van de ruimte.. een mooie kroonluchter! Er is zelfs gewerkt met mozaïek hier en daar en ook de Arabische glas in lood lampen ontbreken niet.

Sultan Lounge

Er is een aparte ruimte voor mensen die waterpijp willen roken, zodat de rest van de gasten geen last hebben van de rook. Hiervan heb ik helaas geen foto. Ook is er een tweetal gescheiden toiletten aanwezig en zien deze er ook verzorgt uit.

Het menu

menukaart-sultan-restaurant

We hadden aardig trek en waren zeer benieuwd naar het menu. Er staan voornamelijk Turkse & Arabische gerechten op het menu.

Voorgerecht

Er is behoorlijk wat keus als het op voorgerechten aankomt. Ook hier zijn de meeste voorgerechten turks van oorsprong.

  • Traditionele Turkse soepen (bijv. merçimek çorba);
  • Warme & Koude Mezes (bijv. humus, köfte & falafel;
  • Turkse Salades;

Hoofdgerecht

Voor het hoofdgerecht is er keuze uit en Kip-, Vlees- of Visschotel. Ook is het mogelijk om te kiezen uit van de meergangs menu’s. Hierin zijn voor, hoofd en nagerecht inbegrepen. Tevens is er gedacht aan de vegetariërs onder ons.Ook is er keuze uit de specialiteit van het huis: Muhabbet Sofrası – Habibi Tafel (vanaf 2 personen).

Wij hebben voor de specialiteit van het huis gekozen. In eerste instantie kon het personeel niet goed uitleggen wat er inbegrepen zat in deze specialiteit. We vroegen het verschil tussen de meergangen menu’s en deze en die scheen er niet te zijn.

Specialiteit-van-het-huis-sultant-restaurant

Toen eenmaal het hoofdgerecht op tafel kwam hebben we verder geen vragen gesteld, we hadden namelijk behoorlijke trek. Maar bij het verdelen van het vlees kwamen we erachter dat er wel erg weinig vlees op de schotel lag als deze voor vier personen moest zijn.

specaliteit-van-het-huis-2

We kregen 4 kip kebab’s, 2 lams kebab’s, 1 zalmfiletje en twee dolma’s. Opgediend op het grote bord zag het eruit als heel veel… maar als snel kwamen we erachter dat de schotel onze buik niet echt vulde en gingen we navraag doen. De eigenaar kon het zelf ook niet uitleggen en zei dat er van elke soort vlees twee spiezen op het bord hadden moeten liggen.

Vervolgens de manager aan om nog 2 lams kebab spiezen te maken en deze naderhand aan ons te serveren. Hier zijn we mee akkoord gegaan, we zijn de moeilijkste niet, maar mijn inziens is dit geen nette service. Daar zit je dan nog een kwartier te wachten op 2 lams kebab spiezen die je met 4 personen moet delen…

Nagerechten

Er is een ruime keus uit Turkse nagerechten zoals de bekende baklava met ijs, maar ook de cremé brulee wordt geserveerd. We hebben verscheidene nagerechten geprobeerd. De baklava met ijs was voor treffelijk, terwijl de cremé brulee duidelijk wat ingrediënten miste…

Conclusie

Het eten smaakte voortreffelijk dat moet ik eerlijk toegeven (op d cremé brulee na), maar de bediening en service vielen mij heel erg tegen. Zeker als je kijkt naar de prijs kwaliteit verhouding van het eten/drinken en de hoeveelheid die er geserveerd wordt.

Voor vier personen waren wij met 4x de specialiteit van het huis de Muhabbet Sofrası – Habibi Tafel 19,50 p.p. al €78 euro kwijt! Daar zat nog niet bij: het voorgerecht, dranken en het toetje.

Al met al een duur etentje, goede kwaliteit eten, maar erg weinig en ook nog eens een slechte service. Zeker geen aanrader om vaker te doen! Op het moment dat je uit eten gaat wil je toch wel in de watten gelegd worden en het gevoel hebben dat je waar krijgt voor je geld.

Hebben jullie ook bij Sultan restaurant gegeten? En wat vonden jullie hiervan? Zouden jullie nogmaals terug gaan… of het voor gezien houden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: