Ik ben gek op lekkere tussendoortjes. En het liefst zorg ik dan ook nog eens voor dat ze gezond zijn. Natuurlijk lukt dat niet altijd, maar met dit snelle bananen muffins recept weet ik zeker dat ook jij snel een ontbijt of tussendoortje bereid. Het is namelijk een gezond alternatief voor normale muffins. Ik geef je hieronder het recept. Lees je mee?
Snelle bananen muffins
Ik kwam op het idee voor deze snelle bananen muffins, doordat we heel vaak bananen brood maken. Super lekker, maar wel altijd een gedoe met snijden in de ochtend of tussendoor. En dat is dan weer jammer. Zo bedacht ik om er gewoon muffins van te maken. Bananenbrood muffins zijn ook een geweldige manier om overrijpe bananen op te maken die anders misschien weggegooid zouden worden. Het maken van muffins is een handige manier om kleine porties aan te houden, zo snij je dus ook geen te dikke plak ;)
Wat deze muffins zo gezond maakt, is dat ze weinig toegevoegde suikers bevatten en in plaats daarvan gezoet worden met de natuurlijke zoetheid van rijpe bananen. Bovendien is amandelmeel een goede bron van vezels, wat bijdraagt aan een gezonde spijsvertering en langdurigere verzadiging.
Ik eet ze niet alleen als tussendoortje, maar ook vaak als ontbijt. Als ik te laat ben bijvoorbeeld. Zo ga ik later op de dag niet ongezond snacken en is mijn buikje toch heerlijk gevuld!
Ik versierde ze ook feestelijk, want het oog wil natuurlijk ook wat. Ik deed bovenop nog wat banaan en amandelsnippers om het af te maken. Maar je kan hier natuurlijk zelfmee variëren. Versier met wat je in huis hebt, of wat je lekker vindt. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor kokos, verse bessen, of een lepel pindakaas.
Snelle bananen muffins ingrediënten
Wat heb je nodig?
- 160 gram amandelmeel;
- 4 grote rijpe bananen (lekker bruin); + 1 banaan extra voor decoratie;
- 2 eetlepels speculaaskruiden;
- 1,5 tl bakpoeder;
- 3 eieren;
- amandelschaafsel;
- 1 tl vanille extract;
-
50 gram chocolate chips;
- zout naar smaak.
Bereiding snelle bananen muffins
- Voordat je begint zet je de oven aan op 180 graden.
- Hierna pak je de muffin bakblikken, deze vet je in. Of je doet er een muffin vormpje in. Zelf heb ik geen muffin vormpjes gebruikt, maar de bakblikken met boter ingevet.
- Neem een mengkom en doe hier het amandelmeel, de speculaaskruiden, het bakpoeder en zout naar smaak in. Meng door elkaar.
- Voeg nu de chocolate chips toe.
- Neem nu een andere kom en en doe hier de drie eieren in. Kluts deze door elkaar. Neem de drie bananen en ontdoe deze van de schil. Prak ze op een bord en meng deze met de geklutste eieren. De overige banaan gebruik je straks al garnering voor op de bovenkant van de bananencake.
- Voeg nu nog wat vanille extract toe en meng het geheel met het bloemmengsel.
- Neem het mengsel en verdeel over de muffin bakblikken.
- Nu pel je de laatste banaan, deze snij je schuin in dunne plakjes en deze verdeel je over de muffins.
- Neem wat amandelschaafsel en strooi ook over de bovenkant heen.
- Je snelle bananen muffins zijn klaar om de oven in te gaan.
- Bak de bananen muffins af in 20-25 minuten op 180 graden. Tot ze goudbruin en lichtjes gerezen zijn. Check even met een satéprikker of de muffins goed gaar zijn.
Snelle bananen muffins zijn een heerlijke, voedzame en gemakkelijke snack om van te genieten op elk moment van de dag. Ze zijn ook zeer gemakkelijk aan te passen aan verschillende smaken en dieetbehoeften.
Tip: Maak er wat meer. En bewaar ze in een luchtdichte doos. Dan blijven ze zeker 5-7 dagen goed en kun je er langer van genieten. Of vries ze in om op een later tijdstip ervan te kunnen genieten.
Heb jij al eens snelle bananen muffins gegeten? En ga jij dit recept uitproberen?