Spellen | Unlock – Escaperoom kaartspel

Unlock-Escaperoom-kaartspel-7

Escape rooms zijn super hot! Met de Unlock game haal jij een super tof escape room spel in huis. Ben jij gek op spellen en kun je goed samenwerken? Laat jij je niet snel gek maken? Dan is het Unlock escape room spel echt iets voor jou!

Unlock

Unlock is een gezamenlijk escaperoom kaartspel om met maximaal 6 spelers te spelen. Hierbij is het zaak het mysterie zo snel mogelijk op te lossen. Je krijgt in Unlock net als in de bekende escaperooms, verschillende ruimtes waar je uit moet ontsnappen. Dit doe je door de verschillende puzzels binnen 60 minuten op te lossen. Het is een echt gezelschapsspel, geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar en voor volwassenen.

Unlock-Escaperoom-kaartspel-wat zit er in de doos

Wat zit er in de doos?

De doos ziet er mooi uit. Als je de doos opent zie je een handleiding en 3 stapels met kaartjes. 

  • 1 deck met 10 tutorial kaarten.
  • 3 avonturen (180 kaarten + 1 vel papier + spelregelboekje).
Unlock-Escaperoom-kaartspel-close-up-kaarten

Unlock App

Alle avonturen van Unlock worden bestuurd vanuit een gratis app, die je makkelijk kunt downloaden op je telefoon of tablet. De appp houdt bij hoeveel tijd je nog over hebt om te ontsnappen. Ook kun je in de app elementen ontgrendelen en hints krijgen.

Unlock-Escaperoom-app

Heb je voldoende gespeurd? Dan typ je de toegangscode in op de app om de ruimte te ontgrendelen. Heb je het fout? dan krijg je nog minder tijd om de juiste code te kraken. Heb je het goed? Dan ontsnap je uit de ruimte en heb je gewonnen!

Unlock-Escaperoom-verbanden-leggen-met-cijfer-kaarten

Unlock! Bordspel

Het unieke aan het Unlock bordspel is dat je voorwerpen en de daarbij horende getallen bij elkaar moet combineren, om verder te komen in het spel. Om het juiste nummer te krijgen, dien je de juiste verbanden te leggen. Dit lijkt niet altijd even gemakkelijk. Gelukkig kun je hints vragen.

Unlock-Escaperoom-verbanden-leggen-met-cijfer-kaarten

Het leuke aan Unlock is dat je alvorens je begint kunt kiezen voor drie verschillende avonturen. Elk met een uniek thema, moeilijkheidsgraad en grappige uitdagingen.

Begin met het “Munt Inwerpen” scenario, een opwindende uitdaging waarbij je alle levels van een virtuele game moet verslaan.

De volgende is “Sherlock Holmes – De Rode Draad van Moord”. De beruchte detective heeft jouw hulp nodig om een moeilijke zaak op te lossen.

Het laatste, “Het Witte Konijn achterna”, is het moeilijkste. Je moet hierin Alice door Wonderland leiden!

Unlock-Escaperoom-kaartspel

Mijn mening

De Unlock game heeft drie scenario’s allemaal verschillend in stijl, vormgeving en verhaal/ En dat maakt het ook erg leuk. Ik ben zelf met het makkelijkste scenario begonnen: “Munt Inwerpen”. Het idee van een escaperoom in een bordspel vond ik super tof. Je combineert heel leuk kaarten en baant je zo een weg door een “ROOM”. De illustraties zijn super mooi vormgegeven. En ook de toevoeging van de app maakt het spel veel uitdagender en lekker interactief. Wel moest ik wennen aan het combineren van de elementen en had ik soms moeite met het vinden van de juiste combinaties. Wellicht als je dit vaker doet, dat het ook gemakkelijker gaat. En voor elk spel geld, als het te makkelijk is is het ook niet leuk natuurlijk. Het moet wel uitdagend zijn! Gelukkig kun je in de app ook hints vragen als je er niet uitkomt. Die niet gelijk het hele spel verklappen.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Unlock Game is verkrijgbaar bij o.a. bol.com voor een prijs van € 28,99.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: