Thee leuten met de nieuwe Pickwick Tea Master Selection

pickwickthee_2

Een Absolute thee leut? Nee dat ben ik niet echt nee… In gezelschap of op het werk drink ik vaker een kop koffie. Maar als ik thuis dan in mijn eentje op de bank zit werkend aan mijn blog of kijkend naar een film gaat er niks boven een heerlijke kop thee: Genieten!  Als ik aan thee denk, denk ik aan de woensdag middagen met mijn moeder. Ze haalde ons op van school of zat thuis op ons te wachten met thee en koekjes. Vandaag review ik een nieuwe collectie van Pickwick die is samengesteld uit de beste pickwick varianten.

Pickwick Tea Master Selection

Vandaag review ik acht, luxe theevarianten. Geen nieuwe smaken, maar acht populaire theesmaken met een bijzondere twist. De theeblaadjes in de blends van Pickwick Tea Master Selection zijn wat groter dan de standaard pickwick blaadjes, hierdoor trekt de thee langzamer met als resultaat een mooie en evenwichtige smaak en ook zijn alle ingrediënten nog eens 100% natuurlijk.

Theesmaken

Theesmaken

De volgende acht theesmaken zijn opgenomen in de tea master selection:

 • English Breakfast;
 • Earl Grey;
 • Forest Fruit;.
 • Green Tea Pure;
 • Green Tea Lemon;
 • Mint ;
 • Rooibos Vanilla.

 

English Breakfast

English Breakfast

Een traditionele thee die eigenlijk bedoeld is voor bij het ontbijt. De naam zegt het al English Breakfast (Engels Ontbijt). Deze blend bestaat uit zwarte theeblaadjes zonder een extra toegevoegde smaak. Een sterkte robuuste thee, hier moet je echt van houden. Voor mij zou dit iets te sterk zijn in de ochtend, maar wel lekker voor in de middag als ik een opkikkertje nodig heb.

Earl Grey

Earl Grey

Natuurlijk kennen we deze variant allemaal wel en ik ken bijna niemand waarbij deze smaak nooit in het keukenkastje heeft gelegen. Het is een zwarte thee melange van veel theesoorten. De thee is licht en fris van smaak dit komt door de toevoeging van bergamot &  citrusvrucht. Een lekkere blend voor elke gelegenheid.

Forest Fruit

Forest Fruit

Als basis voor deze melange is gekozen voor zwarte theesoorten uit o.a. Indonesië en Afrika met een lichte smaak. Zo zijn er stukjes bosvruchten aan deze melange toegevoegd. Hierdoor ontstaat een fruitige thee met een heerlijke bosvruchtensmaak. Als je gek bent op fruit smaakjes dan zul je deze thee blend zeker lusten. Wat mij betreft ook een thee voor elk moment van de dag.

Green Tea Pure

Green tea pure

Een groene thee die gemaakt is van de jongste theeblaadjes. Er is verder niks aan toegevoegd om de thee puur te houden. De thee heeft een lichte smaak en is ook licht van kleur. Zwarte thee drinkers zullen even moeten wennen aan de smaak van de groene thee. Ik zelf vind het een heerlijke smaak. Sometimes less is more. Hoe minder er aan gedaan is, hoe lekkerder. Een lekkere variant om te ontspannen en je hoofd leeg te maken. Wat mij betreft een thee voor bij relax momentjes.

Green Tea Lemon

Green Tea Lemon

De green tea lemon variant is ook gemaakt van de jongste theeblaadjes. Er is een vleugje citroen aan toegevoegd en deze aroma zorgt ervoor dat de thee lekker fris smaakt. Lekker om af te wisselen met de ‘Lemon’ variant. Gewoon voor als je even wat anders wilt…

Mint

Mint

De naam zelf zegt het al. Hier moet je echt van houden. De één zweert bij munt thee en de ander lust het absoluut niet. Ik vind de munt varianten die Pickwick aanbied heerlijk. Het geeft me even het gevoel in het buitenland te zijn, zonder al die moeite te hoeven doen om zelf ergens verse munt te scoren en de thee te trekken. Een perfect alternatief met een frisse smaak. I’m feeling zen…

Lemon

Lemon

Een zwarte thee waaraan verse stukjes citroen zijn toegevoegd. Deze aroma zorgt ervoor dat de thee een fruitige en frisse smaak heeft. Hij smaakt weer heel anders dan de groene thee variant. Deze thee is toch wat zwaarder door de zwarte thee. Als je meer een zwarte thee liefhebber bent dan ben je vast gek op deze variant!

Rooibos Vanilla

Rooibos Vanilla

Liever een keer geen theïne? Theïne is een andere naam voor cafeïne dat in zwarte, groene en witte thee voorkomt.  Rooibos en kruidenmelange zijn theeblends zonder cafeïne.  Deze rode rooibos bevat een subtiele hint van warme vanille aroma dat zorgt voor een zachte smaak. Zelf ben ik niet erg gek op rooibos, maar de vanille toevoeging zorg ervoor dat ik de smaak wel zou drinken.

Alle thee soorten zijn verkrijgbaar tegen verschillende prijzen. Check dus even de actuele prijs in je lokale supermarkt!

En terwijl ik deze review schrijf, neem ik net het laatste slokje van mijn ‘Mint’ thee van Pickwick. Wat is jouw favoriete thee-merk? Of vind je eigenlijk elke soort thee lekker?

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

1 Reactie

 1. Alexa
  maart 31, 2017 / 4:15 pm

  Een echte theeleut, dat ben ik! Deze varianten ken ik niet! Zijn ze nog verkrijgbaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: