Uitje | Euromast Rotterdam – Een adembenemend uitzicht

euromast rotterdam

De Euromast is het hoogste gebouw van Rotterdam. En is zo’n 185 meter hoog. Hij is vooral populair onder dagjesmensen en toeristen. Maar ook als Nederlander is het super leuk om de Euromast Rotterdam eens te bezoeken. Het 360 graden uitzicht over de haven en stad is werkelijk adembenemend. Vandaag vertel ik je wat meer over de Hotspot Euromast, want ik bezocht hem en laat ik je mijn foto’s zien!

Euromast Rotterdam

Op de begane grond zit Deli, een gezellig en kindvriendelijk zelfservice restaurant met veel zoete lekkernijen.

euromast rotterdam - cafe van binnen

Hier kun je vooraf of juist na je bezoek iets lekker nuttigen, zonder dat je hoeft te reserveren.

uitzicht vanaf boven euromast rotterdam

De Euromast werd ter gelegenheid van de Floriade in 1960 door architect Huig Maaskant en aannemer J.P. van Eesteren neergezet in Het Park, vlak bij de ingang van de Maastunnel. De locatie van de Euromast was strategisch gekozen, zodat mensen die op de aansluitweg reden richting Rotterdam hem zouden zien.

uitzicht vanaf boven 2

De Euromast was jarenlang de hoogste toren van Rotterdam, maar al gauw kwamen er hogere gebouwen. Tot dat de Eurmast de Space Tower kreeg in 1970. Hiermee werd het weer het hoogste bouwwerk van Rotterdam.

uitzicht vanaf boven 3
uitzicht vanaf boven 4

Je kunt met de Euroscoop, een lift die rondom van glas is, vanaf het Euroscoop Deck op 112 meter hoogte naar het hoogste punt op 180 meter. Vanuit hier wordt je naar het oorspronkelijke hoogste punt gebracht met twee liften die beide vier meter per seconde afleggen.

de trap op

Maar om op het Euroscroop Deck te komen, moet je nog wel wat trapjes op!

Op het Euroscoop Deck vind je een brasserie die vanaf 11.00 uur open is voor lunch, high tea, high wine en diner. Op zondag kan er vanaf 10.00 uur gebruncht worden.

Zeg nou zelf ziet dit er niet heerlijk uit? Ik zou dit echt wel vaker willen doen. Heerlijk brunchen met onderstaand uitzicht.

balkon euromast

Ik heb genoten en kon maar niet stoppen met foto’s maken zoals jullie kunnen zien. Ga zelf eens een kijkje nemen en let me know what you think!

uitzicht vanaf boven 5

Nou vraag je je waarschijnlijk af wat het dan precies kost om de Hotspot Euromast te bezoeken? Nou ik kan je vertellen, dat ik de prijs reuze vond meevallen. Voor een volwassene bedraagt een entreeticket € 9,75 en voor kinderen 4 t/m 11 jaar € 6,25. Een mooie prijs voor zo’n adembenemend uitzicht.

uitzicht vanaf boven 6

Wanneer je toch in de buurt bent van de Euromast, neem dan ook eens een kijkje bij de SS Rotterdam.


MEER INFORMATIE

kosten entreekaart:

Volwassenen  € 9,75 p.p.
Kinderen 4 t/m 11 jaar € 6,25 p.p.

Adres:
Parkhaven 20,
3016 GM Rotterdam
Tel.  010 436 4811

Openingstijden:
Dagelijks van 10:00 – 22:00 uur

Website: www.euromast.nl
Facebook: @euromast010
Instagram: @euromast010


Heb jij de Hotspot Euromast al eens bezocht?

13 Reacties

 1. april 20, 2018 / 10:42 am

  Rotterdam ligt maar een uurtje hier vandaan en toch heb ik de stad nog nooit zo gezien. Toch eens doen!

 2. april 20, 2018 / 11:33 am

  super leuk, ik ben pas geleden dus voor het eerst in Rotterdam geweest, ik ging een vriendin opzoeken maar rommelde aan de navigatie, waardoor ik uiteindelijk in hartje Rotterdam uit kwam. We gingen twee keer de brug over en de kinderen pesten me hier nu nog steeds mee! Het lijkt me super gaaf om hier op te staan.

  • Mariëlle
   Auteur
   april 23, 2018 / 7:38 am

   hihi ja, je moet wel je navigatie gebruiken als je er niet vaak komt. Kinderen blijven kinderen hé! Wij gingen vroeger altijd naar rotterdam om eten te halen met mijn ouders. Een heel uitje voor ons.

 3. april 20, 2018 / 11:47 am

  Wat tof zeg! Ik kom eigenlijk nooit in Rotterdam omdat het voor ons echt een stuk rijden is . Maar ik hou het zeker in mijn achterhoofd.

 4. april 20, 2018 / 2:42 pm

  Ik ken Rotterdam eigenlijk alleen maar van het Erasmus MC Sophia..
  Heb er niet zoveel mee, mij te druk daar :( Jammer want je kan er dus hele mooie foto’s maken :D

  Nu wonen wij in Drenthe en zijn afhankelijk van het ov dus dat deel van Nederland doen we gezien de reistijd niet even zomaar. Maar als je er echt een dag voor uit trekt dan is het zeker de moeite waard denk ik :)

  Echt prachtige foto’s ook!

  • Mariëlle
   Auteur
   april 23, 2018 / 7:37 am

   Ja zeker weten. Rotterdam is wel wat drukken dan bijvoorbeeld Utrecht, maar je moet er wel wat voor over hebben. Sommige dingen in Nederland moet je gewoon gezien hebben… en als je wat leuke hotspots uitzoekt om lekker neer te strijken met bijv een ijsje? Dan heb je een heerlijke dag!

  • Mariëlle
   Auteur
   april 23, 2018 / 7:36 am

   Dan is het maar goed dat jij niet bent geweest Nicole ;) Bekijk lekker de foto’s van anderen. Want het lijkt me geen pretje om naar de Euromast te gaan als je hoogtevrees hebt.

 5. april 20, 2018 / 7:57 pm

  Wow wat een prachtig uitzicht, ik zou ook niet kunnen stoppen met foto’s maken. Dit is zeker een hotspot en ik zal het onthouden voor als ik in Rotterdam kom.

 6. april 21, 2018 / 1:08 pm

  Wat supergaaf zeg, ik ben eigenlijk veels te weinig in Rotterdam, moet er toch maar weer eens heen

 7. april 21, 2018 / 9:36 pm

  Ik heb al meer gehoord dat Rotterdam een erg fijne plek is om te bezoeken, dus de stad staat ondertussen op mijn lijstje. En dit neem ik dan zeker mee :-)

  • Mariëlle
   Auteur
   april 23, 2018 / 7:35 am

   zeker doen Marie-Lise. Neem ook de markt mee op het afrikaanderplein. Je kunt er heerlijke dingen kopen zoals o.a. vis, surinaamse broodjes, turkse pizza enz.

 8. april 26, 2018 / 9:34 am

  Wow ik hou daar wel van, als ik ooit eens in Rotterdam ben ga ik zeker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: