Uit met een grote groep? Dat is best een uitdaging. Want wat ga je dan doen? Borrelen? Lasergamen? Fietsen op de biertap? Nee! Wij gingen uit in Utrecht en hadden zin om te racen. Daarom ging ik met collega’s karten bij de Kartfabrique. Of ik gewonnen heb en wat ik ervan vond? Dat lees je hieronder.

karten bij de kartfabriek

De Kartfabrique

Het pand van de Kartfabrique een oude fabriek is in 1921 gebouwd om de persing van lijnolie en diervoeder te faciliteren. In 1996 werd de productie van de fabriek verplaatst naar Deventer en stond de fabriek 5 jaar te koop, niemand was geïnteresseerd. Een echtpaar kocht het op en heeft geprobeerd om alle industriële details in het pand te behouden. Het werd omgedoopt tot de Kartfabrique.  En werd een mooi circuit aangelegd waar je hart sneller van gaat kloppen.

karten bij de Kartfabriek

De Kartfabrique heeft een indoor kartbaan met een lengte van 750 meter. De hoogst mogelijke snelheid die je kunt behalen is 48km per uur.

We wilde bij binnenkomst gelijk aan de slag. Ho, ho, zo snel gaat dat niet. Wat dacht je van een kartjack? Of een overall?

karten bij de kartfabriek

Ik vind dat hij me best goed staat het jasje. De overal kon ik in zwemmen, dus die nam ik maar niet. Gas geven met je broek ertussen gaat zo lastig.

karten bij de kartfabriek

We kregen een soort van bivak muts die we konden opzetten voor we de helm op deden. Vervolgens koos ik een XXS helm uit en probeerde deze. Je gaat het niet geloven, maar hij paste gewoon!

karten bij de kartfabriek

Oke ready, set, go! Nee, eerst nog wat uitleg!

karten bij de kartfabriek

Dus daar stonden we dan netjes te luisteren met het hele team. Je kan wel zien wie de kleinste, maar fijnste is hé! uhghe ughe!

karten bij de kartfabriek

We stapte in een rete snelle kart van zo’n 200 cc. En ik kreeg de speciale kinderstand voor de voetpedalen bij mijn kart.

karten bij de Kartfabriek

We probeerde zo onze beste tijd te rijden, in twaalf minuten, want dat is de duur van één heat. Racen? dat kunnen we toch allemaal? Je proefde gewoon de competitie. Weg die team spirit, niet één voor allen, maar allen alleen.

karten bij de kartfabriek

Botsen dat mag absoluut niet bij karten! Tenminste dat werd verteld bij de uitleg. Dan heb je ook nog een blauwe vlag. Iemand achter je laten passeren en rood staat voor pas op, iemand staat vast of heeft een botsing gehad. Zie je nummer 22 daar? Die heeft mij tot 2x toe van achter aangereden, waardoor ik schuin stond. Rode vlag en geen mooie tijden dus voor mij helaas.

karten bij de kartfabriek

Ik zat over 2 heats gemiddeld op 1.12 wat in vergelijking met het record van Max verstappen: 51,09 erg slecht is. Achja het gaat om het plezier en de uitdaging.

karten bij de kartfabriek

Na twee heats zat ons avontuur erop en zeiden we het vriendelijke team van de Kartfabrique gedag, om vervolgens in het ketelhuis nog even lekker met z’n allen een drankje te gaan drinken.

karten bij de kartfabriek

Super leuk is het om vanuit het Ketelhuis naar buiten op de kartbaan te kijken en een drankje te drinken.

karten bij de kartfabriek

Helaas zat de avond erop en werd het weer tijd om naar huis te gaan. Maar we waren het er allemaal over eens dat dit één van de leukste team uitjes is die wij met het team hebben gedaan!

En op het antwoord of ik heb gewonnen. Nee, helaas niet! Binnenkort wordt het dus tijd voor een re-match!

Naast alleen karten, zijn er ook gecombineerde arrangementen mogelijk, waarmee je de hele middag of avond onder de pannen bent.  Naast karten, kun je er tegenwoordig ook lasergamen en meedoen met Prison Island, een soort van escape room, maar dan nog net wat beter. Dus ben je op zoek naar een leuke activiteit rondom Utrecht, dan heeft de kartfabrique leuke opties voor je.

Ben jij wel eens wezen karten bij de kartfabrique?
Zo nee, zou je het eens willen proberen?


MEER INFORMATIE

heat prijs:

Volwassenen  € 15,00 p.p.

Adres:
Westkanaaldijk 7
3542 DA Utrecht
Tel.  030 240 40 40

Openingstijden:

Maandag 15:30 – 22:45
Dinsdag 15:30 – 22:45
Woensdag 12:30 – 22:45
Donderdag 17:00 – 22:45
Vrijdag 15:30 – 23:45
Zaterdag 09:30 – 23:45
Zondag 10:00 – 22:00

Website: kartfabrique.nl
E-mail: info@kartfabrique.nl
Facebook: @kartfabrique
Instagram: @kartfabrique


 Ben je opzoek naar meer leuke hotspots of uitjes?
Kijk dan eens op de archief pagina Hotspots.