Het is zover! Wij gaan vandaag eindelijk naar Turkije vliegen! Als je dit leest, dan zitten wij al lang in het vliegtuig! Eigenlijk was het allemaal nog best even spannend, we hadden namelijk de tickets niet van tevoren geboekt. De tickets naar Istanbul waren namelijk erg duur en dat zette ons aan het twijfelen… van tevoren boeken of toch last minute? Wij hebben onze vakantie last minute geboekt en vertellen jullie er meer over.

Ik hoorde laatst op de radio over een onderzoek waarbij de prijzen in de zomervakantie voor vroeg boeken vs last minute boeken onderzocht zijn.  Is lastminute goedkoper? Wist je dat als je op safe speelt en vroeg boekt je vaak duurder uit bent dan als je last minute boekt!  Nou, ik wist dat dus niet! Ik dacht dat als je de eerste tickets in het vliegtuig had je ook goedkoper uit was, maar dat blijkt helaas niet meer zo te zijn. Vanaf nu is iedereen opzoek naar een goedkope vakantiereis last minute! Zo kwam ik hierdoor zelf op het idee om te onderzoeken of onze vliegreis last minute geboekt kon worden. Meestal laat Abdullah de tickets voor vakantie door mij regelen, maar om eerlijk te zijn was hij er in dit geval niet al te gerust op. Weet je wel zeker dat dit een goed idee is schat? Ja, schat komt goed.

Natuurlijk zat er wel een reden achter zijn bezorgdheid. We gaan dit jaar namelijk niet zomaar op vakantie. Nee, we gaan op vakantie met een speciale reden: ‘de trouwerij van mijn schoonzus’. Maar een trouwerij brengt de nodige kosten met zich mee. Denk aan gelegenheidskleding, verblijf, vervoer van Istanbul naar Konya en niet te vergeten de bruidsschat. Vandaar dat ik de proef op de som wilde nemen… Na goed gepraat te hebben met Abdullah ging ook hij overstag. Want geld dat je niet uitgeeft aan de vliegreis, kun je aan de vakantie of overige kosten besteden.

Het had allemaal wat minder rooskleurig kunnen aflopen, maar gelukkig deed het dat niet! Wij boekte namelijk 4 dagen van tevoren een super last minute bij Neckermann naar Istanbul tegen een zeer scherpe prijs! Het scheelt ons honderden euro’s want in het hoogseizoen zijn de tickets veel duurder en er is weinig plek. Je zou verwachten met de negatieve berichtgeving van Turkije in het nieuws dat de vluchten dit jaar misschien wat minder vol zouden zitten… maar daar is niks van te merken hoor. Maar dat vertellen ze niet in de media!

Last minute boeken doen Abdullah en ik wel vaker. Als we last hebben van acute vakantiekriebels kijken we naar last minute vliegen. Beide zijn we erg druk met ons werk. Ik naast mijn werk ook met mijn blog en hierdoor missen we soms wat tijd voor elkaar. Wat ik super fijn vind aan de Neckermann last minutes is dat je ook een aantal weken van tevoren een last minute kan boeken. Bij de meeste andere aanbieders worden de ticket prijzen pas interessant als je dit een paar dagen van tevoren doet. Wij zijn dus helemaal om en gaan voortaan last minute op reis!

quoteHet mooie aan last-minute boeken een aantal weken van tevoren,
is dat je op safe speelt, een goede prijs voor je reis betaald
en zeker weet dat je op de gewenste datum aankomt!

Wordt jouw vakantie last minute geboekt?
Of speel je liever op safe en boek je vooruit?