Onze vakantie last minute geboekt bij Neckermann

Het is zover! Wij gaan vandaag eindelijk naar Turkije vliegen! Als je dit leest, dan zitten wij al lang in het vliegtuig! Eigenlijk was het allemaal nog best even spannend, we hadden namelijk de tickets niet van tevoren geboekt. De tickets naar Istanbul waren namelijk erg duur en dat zette ons aan het twijfelen… van tevoren boeken of toch last minute? Wij hebben onze vakantie last minute geboekt en vertellen jullie er meer over.

Ik hoorde laatst op de radio over een onderzoek waarbij de prijzen in de zomervakantie voor vroeg boeken vs last minute boeken onderzocht zijn.  Is lastminute goedkoper? Wist je dat als je op safe speelt en vroeg boekt je vaak duurder uit bent dan als je last minute boekt!  Nou, ik wist dat dus niet! Ik dacht dat als je de eerste tickets in het vliegtuig had je ook goedkoper uit was, maar dat blijkt helaas niet meer zo te zijn. Vanaf nu is iedereen opzoek naar een goedkope vakantiereis last minute! Zo kwam ik hierdoor zelf op het idee om te onderzoeken of onze vliegreis last minute geboekt kon worden. Meestal laat Abdullah de tickets voor vakantie door mij regelen, maar om eerlijk te zijn was hij er in dit geval niet al te gerust op. Weet je wel zeker dat dit een goed idee is schat? Ja, schat komt goed.

Natuurlijk zat er wel een reden achter zijn bezorgdheid. We gaan dit jaar namelijk niet zomaar op vakantie. Nee, we gaan op vakantie met een speciale reden: ‘de trouwerij van mijn schoonzus’. Maar een trouwerij brengt de nodige kosten met zich mee. Denk aan gelegenheidskleding, verblijf, vervoer van Istanbul naar Konya en niet te vergeten de bruidsschat. Vandaar dat ik de proef op de som wilde nemen… Na goed gepraat te hebben met Abdullah ging ook hij overstag. Want geld dat je niet uitgeeft aan de vliegreis, kun je aan de vakantie of overige kosten besteden.

Het had allemaal wat minder rooskleurig kunnen aflopen, maar gelukkig deed het dat niet! Wij boekte namelijk 4 dagen van tevoren een super last minute bij Neckermann naar Istanbul tegen een zeer scherpe prijs! Het scheelt ons honderden euro’s want in het hoogseizoen zijn de tickets veel duurder en er is weinig plek. Je zou verwachten met de negatieve berichtgeving van Turkije in het nieuws dat de vluchten dit jaar misschien wat minder vol zouden zitten… maar daar is niks van te merken hoor. Maar dat vertellen ze niet in de media!

Last minute boeken doen Abdullah en ik wel vaker. Als we last hebben van acute vakantiekriebels kijken we naar last minute vliegen. Beide zijn we erg druk met ons werk. Ik naast mijn werk ook met mijn blog en hierdoor missen we soms wat tijd voor elkaar. Wat ik super fijn vind aan de Neckermann last minutes is dat je ook een aantal weken van tevoren een last minute kan boeken. Bij de meeste andere aanbieders worden de ticket prijzen pas interessant als je dit een paar dagen van tevoren doet. Wij zijn dus helemaal om en gaan voortaan last minute op reis!

quoteHet mooie aan last-minute boeken een aantal weken van tevoren,
is dat je op safe speelt, een goede prijs voor je reis betaald
en zeker weet dat je op de gewenste datum aankomt!

Wordt jouw vakantie last minute geboekt?
Of speel je liever op safe en boek je vooruit?

10 Reacties

 1. juli 13, 2017 / 9:05 am

  O sowieso op safe en het liefste een half jaar van te voren. Dan heb je namelijk ook weer vroegboekkorting. Het leukste vind ik dat je dan al jezelf kan verheugen erop en genoeg tijd hebt om je te verdiepen. Maar ik ben ontzettend benieuwd naar jullie reis! Ga je een soort travel journal maken? Xxx

 2. juli 13, 2017 / 9:07 am

  Dapper dat je het toch hebt gedaan!
  Ik weet niet of ik het zou durven met een bruiloft. Maar aan de andere kant: vluchten naar Turkije blijven toch wel gaan en de kans dat het lukt is best groot denk ik. Scheelt veel geld in elk geval! In andere gevallen zou ik wel een last minute kunnen boeken, heerlijk om spontaan te beslissen en gewoon te gaan.

 3. juli 13, 2017 / 10:54 am

  4 dagen op voorhand. Living on the Edge!! Ik dacht inderdaad dat vroeger boeken goedkoper was. Veelplezier met de trouw. Zalige reden om te vertrekken.

 4. juli 13, 2017 / 11:01 am

  Wij hebben vorig jaar ook last minute geboekt. We zijn doen eerst naar Frankrijk gegaan in een Center Pars en daarna door naar Engeland voor een paar dagen en toen weer terug. Het was erg leuk en het scheelde zeker in de kosten

 5. juli 13, 2017 / 11:27 am

  Het voordeel van last minute lijkt mij dat je dan goedkoper kunt. En het lijkt me ook wel avontuurlijk om op het laatste moment te bedenken waar je heen wilt.

 6. juli 13, 2017 / 11:33 am

  Mééstal boek ik vooruit maar een last minute kan zooooveel schelen!
  Fijne vakantie!!!

 7. juli 13, 2017 / 3:16 pm

  Wat heerlijk toch nog last-minute een vakantie! Ga er lekker van genieten maar dat gaat vast wel lukken!

 8. juli 13, 2017 / 6:11 pm

  ooeh zo’n last minute vakantie is altijd wel fijn
  maar natuurlijk wel best stressvol zo last minute, zeker als het is voor een huwelijk
  geniet ervan!

  liefs
  karlien

 9. juli 14, 2017 / 3:26 pm

  Mijn vriendin gaat ook naar Turkije en had er toevallig vorige week over dat de tickets zo enorm duur waren. Last minute scheelt dan denk ik wel veel ja

 10. juli 17, 2017 / 10:46 am

  Wie weet dat we deze vakantie nog een last minute vakantie erbij boeken. We hebben al een vakantie staan met de kids, maar misschien dat we met ons tweeën ook nog wel eens weg willen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Productcategorieën:
Berichtcategorieën: