Weleda citrus lijn | hydraterende bodylotion & deodorant

Weleda citrus lijn

Met de zomerdagen pas ik elk jaar ook mijn verzorgingsproducten aan. In de zomer heb ik meer behoefte aan frisse geuren die mijn zintuigen prikkelen. Als je ook houdt van frisse, natuurlijke producten en ook houdt van citrusgeuren, dan heb ik vandaag iets voor jou. Ik review twee producten uit de Weleda citrus lijn: een hydraterende bodylotion & 24h Roll-On Deodorant.

De Geur

Het frisse aroma van de citroen is even opwekkend als de energieke kleur. De kostbare essentiële oliën worden teruggevonden in de schil, het vruchtvlees en zelfs in de karakteristieke ovale bladeren van de citroenboom. Het is de enige boom die bijna het hele jaar door tegelijk bloeit en fruit geeft. In een jaar tijd kan een enkele boom tot duizend kilo citroenen produceren.

De citroengeur is vrij aanwezig, dus hier moet je wel van houden. I do, en daarom ben ik ook zo dol op deze geur. Naast de aanwezige citroengeur meen ik ook iets ‘kruidigs’ te ruiken.

Weleda citrus lijn

Citrus hydraterende bodylotion

Dit zegt Weleda : Citrus Hydraterende Bodylotion verkoelt en hydrateert.
Ingrediënten zoals biologische aloë vera, kokosolie en sesamolie zorgen voor een gehydrateerde, frisse huid – ook na het zonnen. De geur van zongerijpte citroe­nen stimuleert lichaam en geest.

verpakking

De Bodylotion zit in een witte handige pompflacon met een geel-groene opdruk. Deze kleuren doen me denken aan citrus en limoen en duiden zo dus de Weleda citrus lijn aan. De pompflacon zorgt ervoor dat je makkelijk kunt doseren, ideaal wanneer je glibberige handjes hebt. Dan hoef je in ieder geval niet te stuntelen ;) hahhaa.

Weleda citrus lijn

Deze hydraterende bodylotion is wit van kleur en heeft een – voor een bodylotion – normale textuur. Niet te dik, en niet te dun.  De geur raakt naar citrus. Hmmm. Lekker friszuur een tikkeltje kruidig. Jep, I like it!

Weleda citrus lijn

Ingrediënten

Water (Aqua), Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Alcohol, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Glycerin, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Olea Europaea (Olive) Oil Unsaponifiables, Fragrance (Parfum)*, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Glyceryl Stearate Citrate, Glyceryl Stearate SE, Magnesium Aluminum Silicate, Xanthan Gum, Carrageenan, Limonene*, Linalool*, Citronellol*, Geraniol*, Citral*, Coumarin*. *verkregen uit natuurlijke etherische olie.

 • Sesam zaad olie : Deze olie bevat veel basis omega 6 vetzuur. Deze essentiële olie is belangrijk voor het lichaam. Het lichaam neemt in noodgevallen andere vetzuren op maar geeft de voorkeur aan basis omega 6, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek.
 • Glycerine : In beide producten zit Glycerine verwerkt. Dit bestanddeel beschermt de huid en zorgt ervoor dat je huid gehydrateerd wordt en vocht vasthoudt.
 • Magnesium Aluminium Silicate : Magnesium Aluminum Silicate is een minerale, witte kleisoort. In producten zoals crèmes, wordt de kleisoort toegevoegd als anti-klontermiddel, verdikkingsmiddel, maar ook als emulgator.
Weleda citrus lijn

De parfum die toegevoegd is aan deze hydraterende bodylotion uit de Weleda citrus lijn bestaat uit puur natuurlijke essentiële oliën. Dit maakt de producten ook erg geschrikt voor een gevoelige huid.

Van deze ingrediëntenlijst word ik blij! Ik zie een heleboel verzorgende ingrediënten en zelfs het parfum is van natuurlijke oorsprong. Er is gebruik gemaakt van diverse verzorgende oliën zoals sesamzaad olie, kokosolie, olijfolie, maar ook shea boter, wat de hydraterende bodylotion uit de Weleda citrus lijn een prima bodylotion maakt.

Weleda citrus lijn

Citrus 24h Roll-On Deodorant

Weleda ging aan de slag met een deodorant zónder aluminiumzouten. En ontwikkelde een deodorant met een formule die bestaat uit 100% natuurlijke etherische oliën: 24h Roll-On Deodorant. In tegenstelling tot andere anti-transpiranten, respecteert deze milde deodorant van Weleda het natuurlijke transpiratieproces.

dit zegt Weleda: Citrus 24h Roll-On Deodorant biedt 24 uur effectieve bescherming tegen ongewenste lichaamsgeurtjes en bevat geen aluminiumzouten. Sluit de poriën niet af en laat de natuurlijke huidfuncties daardoor intact. Natuurlijke etherische oliën van o.a. citroen en tropische verbena (Litsea cubeba) geven deze deodorant zijn opwekkende, frisse geur.

Verpakking

De verpakking heeft net als de hydraterende bodylotion uit deze lijn een geel-groene touch. De handige roller applicator, zorgt ervoor dat je de deo gemakkelijk en snel kunt aanbrengen.

Weleda citrus lijn

De oliën in deze deo zorgen niet alleen voor een lekkere geur, maar hebben ook een antibacteriële werking. Zo transpireer je nog wel, maar worden de nare geurtjes voorkomen. De bacteriën zorgen namelijk voor de zweetgeur

Ingrediënten

Water (Aqua) Alcohol Triethyl Citrate Glycerin Limonene1 Fragrance (Parfum)1 Sodium Caproyl/Lauroyl Lactylate Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Distillate Acacia Senegal Gum Xanthan Gum Citric Acid Phytic Acid Linalool1 2 Citronellol1 Geraniol1 Citral1 Eugenol1 Coumarin*1 2 Farnesol1
1 verkregen uit natuurlijke etherische oliën

Waarom deze Weleda deodorant gezond voor je is

Heb je wel eens gehoord van Aluminiumzouten? Op internet lees je er nog altijd tegenstrijdige dingen over. Ik wil graag dat je snapt wat Aluminiumzout is en doet, zodat je weet waarom het belangrijk is om een deodorant te gebruiken zonder aluminiumzouten.

Alumiumzouten

Aluminiumzouten zijn een chemisch ingrediënt, dat wordt gebruikt om de zweetproductie af te remmen. Hierdoor wordt het transpiratieproces van je lichaam verstoord en kunnen je poriën verstopt raken. Een onderzoek van Zwitserse onderzoekers toon aan dat aluminiumzout in deodorant helemaal niet gezond is en je er zelf borstkanker van zou kunnen krijgen bij veelvuldig gebruik. Of dit echt zo is? Ik weet het niet, maar voor mij in iedergeval reden om steeds op zoek te blijven naar fijne en 100% natuurlijke deo’s.
 
En deze uit de Weleda citruslijn is er één van. Naast deze zijn er nog twee andere varianten beschikbaar, dus mocht je niet zo van de citrusgeur houden, dan kan je een van de andere twee proberen.
Weleda citrus lijn

De deo voelt het erg nattig aan als ik hem heb aangebracht. Het blijft ook langer nat, dan je van de meeste deorollers gewend bent. Daar moest ik wel even aan wennen. Na ongeveer een uur is het natte gevoel weg. En zijn mijn oksels helemaal droog.

Weleda citrus lijn deo

Als ik beweeg, ruik ik subtiel de geur van de deodorant die ik heb gebruikt. Aan het eind van de dag zijn mijn oksels nog steeds droog, en ruiken ze nog lichtjes naar citrus.

Mijn mening

Ik denk dat de Weleda citrus-lijn voor veel mensen met een gevoelige huid een uitkomst is. Of als je gewoon houd van natuurlijke producten natuurlijk. Ik vind zelf de citrusgeur heerlijk, maar hou je hier niet van? Dan is deze lijn niet weggelegd voor jou. Ik ben erg blij met de natuurlijke deo, en vooral omdat er geen alumiumzouten in verwerkt zitten. Ik ben de laatste tijd hier meer mee bezig en heb gemerkt dat de keuze in 100% natuurlijke deo’s vrij beperkt is.

De bodylotion vind ik een normale structuur hebben, trekt lekker snel in en ruikt lekker fris. De handige pompflacon zorgt ervoor dat ik niet aan het sukkelen ben met de hoeveelheid of de halve badkamer onder smeer.

Prijs en verkrijgbaarheid

Alle producten van de Weleda citrus lijn zijn onder andere te koop bij Holland & Barrett. De bodylotion is verkrijgbaar voor € 10,76 en de deodorant vanaf € 6,99.

Zou jij deze Weleda citrus lijn willen uitproberen?

Mocht je nog opzoek zijn naar reviews over andere Weleda producten?
Klik dan hier.

9 Reacties

 1. juni 11, 2018 / 9:01 am

  Ik gebruik niet zo veel verzorgingsproducten, maar de Weleda citruscrémes zijn zeker mijn favoriet. Ik hou van de geur van citroen en ik vind de bodylototion er verfrissend. Zeker met warme zomers dagen.

 2. juni 11, 2018 / 9:17 am

  Dit klinkt supergoed. Ik houd van pompflacons en dat het hydraterend is vind ik ook een groot pluspunt.

 3. juni 11, 2018 / 10:17 am

  Ik zit me nu even te bedenken of ik een citrus geur lekker zou vinden, Ik denk het eigenlijk wel, maar zou hete ven moeten proberen. Het hele natuurlijke, vind ik wel een voordeel.

  • Mariëlle
   Auteur
   juni 13, 2018 / 11:14 pm

   ja, ik dacht ook dat ik dit niet lekker zou vinden ruiken, maar het ruikt lekker verfrissend.

 4. juni 11, 2018 / 10:25 am

  Het klinkt wel erg goed, alleen dat langer nat blijven van de deo zou voor mij echt een afknapper zijn. Ik hou van smeren/ sprayen en door. Wel ben ik mezelf steeds meer aan het overtuigen van andere deo’s dan de reguliere sinds mijn mam haar borstkanker. Maar het vinden van de perfecte deo kost blijkbaar wel weer tijd.

  • Mariëlle
   Auteur
   juni 13, 2018 / 11:13 pm

   er zijn ook andere merken deo hoor kimberly die niet zo lang nat blijven. Bijvoorbeeld de salt of earth deo. Ik vind deze wel fijn, maar die van salt of earth ook :) ik wissel ze lekker af.

 5. juni 12, 2018 / 11:17 am

  Ik koop altijd deo zonder aluminum, maar deze kende ik nog niet. Ik ga snel eens bij de Holland & Barrett langs om te ruiken of ik het wel lekker vind. Ben niet zo van citrus luchtjes.

  • Mariëlle
   Auteur
   juni 13, 2018 / 11:11 pm

   hij is er ook nog in twee andere varianten monique, dus wie weet dat je die wel lekker vind :)

 6. juni 13, 2018 / 9:29 am

  Producten met een natuurlijk parfum, dat klinkt als muziek ik mijn oren. Ik zal deze lijn graag eens proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: