Weleda salvia natuurlijke deodorant

Zweten we doen het allemaal…Dat is ook wel nodig want zweten is gezond voor je lichaam. Zelfverzekerd door de dag komen, dat lukt wel met een flinke dosis deodorant onder je oksel.  Ik had al een tijd in mijn hoofd om over te stappen op een natuurlijke deodorant, daarom review ik vandaag de Weleda Salvia natuurlijke deodorant en laat ik jullie weten wat ik er van vind.

Weleda heeft verschillende soorten natuurlijke deodorant op de markt gebracht: Citrus deodorant, Rozen deodorant en de Salvia deodorant. Deze deodorant voorkomt transpiratiegeur zonder de functies van de huid nadelig te beïnvloeden.

Weleda salvia natuurlijke deodorant

De meeste deodorants gaan het zweten onder je oksels tegen. Dit is niet goed voor je zweetklieren, want we zweten niet voor niets. Door te zweten probeert je lichaam zijn afvalstoffen kwijt te raken.

De Weleda salvia natuurlijke deodorant neutraliseert met zijn kruidig frisse geur ongewenste zweetluchtjes. Dat gebeurt met behulp van etherische oliën met een licht antibacteriële werking. Ook is er en zoethoutwortel extract aan toegevoegd die de pH-waarde van je huid reguleert.

De deodorant vind ik een beetje ruiken naar lavendel, maar dit zal waarschijnlijk de salieolie zijn die in de deodorant verwerkt zit. Zelf heb ik nog nooit een salieplant geroken dus kan ik niet thuisbrengen of dit de daadwerkelijke geur is. Hij ruikt in ieder geval fris en aangenaam.

Ik had een lange tijd last van ontstoken oksel klieren. Waarschijnlijk komt dit door de onnatuurlijke stoffen die zich in andere deodorants bevinden. Eigenlijk was ik een beetje bang dat deze deodorant mij niet de gehele dag zou beschermen tegen ongewenste geurtjes, maar niks in minder waar! Deze deodorant doet zijn werk goed en de klieren onder mijn oksel zijn inmiddels tot rust gekomen. Ik heb nergens meer last van en blijf deze Weleda salvia natuurlijke deodorant voorlopig gebruiken!

Weleda salvia natuurlijke deodorant

De Weleda salvia deodorant is zowel in een kleine als grote verpakking verkrijgbaar bij de Tuinen of op de website van Weleda. De grootte flacon bevat 100 ml en kost € 13,99 per stuk en de kleine flacon bevat 30 ml en kost €6,49 per stuk.

Al met al een deodorant die ik dus blijf gebruiken, al vind ik hem wel een beetje aan de prijzige kant.

Wat vinden jullie van de Weleda salvia natuurlijke deodorant? En waarom gebruiken jullie juist wel of niet een natuurlijke deo?

7 Reacties

 1. mei 23, 2016 / 8:25 am

  Klinkt goed want ik heb sinds 2 weken elke x allergische reactie onder m’n oksels van Deo. Wel erg prijzig.

  • Mariëlle
   Auteur
   mei 23, 2016 / 8:27 am

   Ja dat is inderdaad wel jammer dat het wat prijzig is. Hier zitten alleen natuurlijke ingrediënten in. Ik doe er wel langer mee dan een bus deo, dus wie weet eens uitproberen?

 2. mei 23, 2016 / 12:47 pm

  Oogt nog best luxe ook, hopelijk werkt het ook net zo fijn. Ben benieuwd of de werking de prijs waard is.

  • Mariëlle
   Auteur
   mei 24, 2016 / 2:23 pm

   Voor mij in iedergeval wel?? maar je bedoelt waasrschijnlijk voor jezelf. Zit niks anders op dan het te proberen…

 3. mei 23, 2016 / 4:53 pm

  Dit ziet er echt super leuk uit. Leuk dat het ook zo’n fijn product is!

 4. mei 23, 2016 / 11:42 pm

  Ik heb op dit moment een goed werkende deo maar deze van Weleda zou ik ook best willen proberen. Ontstoken okselklieren lijkt mij behoorlijk vervelend.

  • Mariëlle
   Auteur
   mei 24, 2016 / 2:22 pm

   It really was girl. Gelukkig nu geen last meer van ☺️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: