Whatsapp Web-lekker appen op je computer

Whatsapp Web

Ja vandaag is een belangrijke dag in de geschiedenis… Vandaag is whatsapp web beschikbaar. Met whatsapp web kun je dus op je computer berichten versturen naar – en ontvangen van je Whats App-contacten. Door de constante synchronisatie tussen whatsapp web en de smartphone-app, zijn alle berichten direct op alle apparaten beschikbaar. Als je een berichtje via whatsapp web ontvangt, krijgt je deze dus ook direct te zien op je smartphone.

Android gebruikers

Pech voor alle IOS-gebruikers van whats app, vanwege platformbeperkingen van Apple is het niet mogelijk om voor iOS een web client aan te bieden. Op dit moment worden alleen Android-, Windows Phone- en Blackberry-toestellen ondersteund voor gebruik met whatsapp web. Whatsapp is dit uiteraard wel van plan, maar een releasedatum kunnen ze niet geven.

Chrome

Daarnaast is een maar dat de online versie van Whatsapp alleen werkt in de Google Chrome-browser. Voor sommige misschien een goede reden om dus over te stappen van Apple naar Android?

Om WhatsApp online te kunnen gebruiken zorg je eerst dat je de laatste versie van Whats app download. De laatste versie is hier alvast te downloaden

Daarna surf je naar https://web.whatsapp.com, maar dan natuurlijk wel in je Chrome-browser!

whatsapp web

Binnen WhatsApp op je phone ga je naar ‘Menu’ waar je de functie ‘WhatsApp Web’ vindt.
Hier  klik je op.

­

 QR-CodeWhatsapp web-QR code

Whatsapp web werkt middels het scannen van een QR-code. Zo’n code is een afbeelding met allerlei zwarte en witte blokjes. Als je naar de webversie gaat, ziet u deze code. Deze kunt u vervolgens scannen door naar het menu van Whatsapp te gaan en ‘Whatsapp Web’ te selecteren.

De app herkent de QR-code en activeert voor de browser de webversie van Whatsapp. Deze blijft beschikbaar in de browser. Je kunt dit voor verschillende apparaten doen. Het is niet mogelijk om Whatsapp Web op verschillende apparaten tegelijkertijd te gebruiken.

Zo ziet het scherm eruit nadat je de QR-code succesvol hebt gescanned.
Connected whats app web

Foto’s

En als je dan denkt dat dat al geweldig is kan je ook nog eens foto’s versturen!

Het schijnt zelfs met je webcam te werken zodat je ook via de computer een selfie kunt versturen.. Helaas heb ik dit zelf nog niet voor elkaar gekregen!

Audioberichten

Audioberichten worden ook ondersteund en dat geldt ook voor emoji’s. Alle berichten die nog op je telefoon in WhatsApp staan worden ook in de webversie van WhatsApp getoond.

Groepsgesprekken

Een groepsgesprek starten vanuit whatsapp web is helaas nog niet mogelijk. Wel kun je deelnemen aan bestaande groepsgesprekken.

chat whats app web

Zie het vooral als een dienst die handig is als je veel achter de computer werkt en niet steeds op je telefoon wilt kijken.  Android-gebruikers, ENJOY!

Maak jij veel gebruik van whatsapp web?

1 Reactie

  1. maart 20, 2018 / 8:59 am

    Oh, ik doe dit ook altijd! Ik vind het echt ideaal om te kunnen appen via mijn computer. Dan maak ik ook veel minder fouten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: