Whitening strips van Smilelab – Je tanden een tandje witter

Zijn jouw tanden wit? Of mogen ze wel een tandje witter? Waar je 10 jaar geleden alleen nog bij de tandarts langs moest om je tanden te laten bleken kun je het nu ook gewoon thuis doen voor veel minder euro’s. Ik was super nieuwsgierig naar de whitening strips van Smilelab en probeerde ze uit. Ben je benieuwd of het werkt? Lees dan verder…

Over Smilelab

Smilelab is een Scandinavisch bedrijf opgericht in 2008 in Londen en gevestigd in Stochkholm. Het heeft zich door de jaren heen gespecialiseerd in tandheelkundige mondhygiëne. En zo dus ook in het bleken van tanden.

De filosofie van Smile Lab is:

quoteAls we geen koeler, slimmer, makkelijker en betere ervaring voor onze klanten kunnen creëren, zullen we het helemaal niet doen.

Smilelab heeft verschillende soorten producten om je tanden witter te maken. Nu zal je misschien zeggen: Maar Mariëlle, jouw tanden zien er niet uit of ze dat nodig hebben…. Dat klopt, maar door de jaren heen verkleuren je tanden toch wel zonder dat je er erg in hebt.

Ik zie steeds meer mensen om me heen die whitening strips van AlieExpress bestellen. Dit lijkt me toch niet echt verstandig. Je weet niet wat er in deze strips zit en of het schadelijk kan zijn voor je tanden.

Advanced Teeth Whitening Strips van Smilelab

Whitening strips van Smilelab

Het product dat ik uit probeerde is de Smilelab Advanced Teeth Whitening Strips Performance. Deze kost €49,95 en hier kan je je tanden 15 keer mee bleken. De Teeth Whitening Strips van Smilelab zijn uitgebreid getest en beschadigen je tanden niet . Ook als je vullingen of facings hebt dan verkleuren deze niet mee. Het enige wat de Whitening Strips doen is je verkleurde tanden aanpakken. Wat wel een dingetje kan zijn is als je onbehandelde gaatjes hebt. Omdat op de plek waar je een gaatje hebt je tand veel gevoeliger is natuurlijk. Dus pas op, laat eerst je gaatjes behandelen en ga dan aan de slag met de Whitening strips.

De verpakking

Whitening strips van Smilelab

De Whitening strips zitten in een roze/witte doos. In de doos zitten ook 2 informatie foldertjes. Eén daarvan bevat een handleiding en vertel je hoe je de whitening strips het beste kunt gebruiken. En natuurlijk vind je in de doos de 15 whitening strips, goed voor 15 behandelingen.

Whitening strips van Smilelab

Wanneer je de whitening strip opent vind je in het zakje een doorzichtig plastic strip waar 2 siliconen-achtige strips op zijn geplakt. Eén voor je bovengebit en eentje voor je ondergebit. De strips voelen bij gebruik een beetje rubberig-achtig en flubberig aan. Deze plak je met de kant waarmee ze aan het plastic zaten op je tanden. Hier zit de actieve formule op. Is de strip te groot? Dan kun je de onderkant gewoon om je tanden heen vouwen.

Whitening strips van Smilelab

Als je de strip op je tanden geplaatst hebt laat je deze 30 minuten zitten. Zet ondertussen wel een wekkertje als je iets anders gaat doen, want anders vergeet je ze. Het is mij namelijk al een keer overkomen en om eerlijk te zijn weet ik niet of dit wel goed voor je tanden is. Meestal ga ik lekker surfen op het web, werken aan mijn blog of tv kijken.  Je ziet de strips amper zitten omdat ze doorzichtig zijn. Ook geven ze geen gekke smaak in je mond af.

Na 30 minuten kun je de strips weer verwijderen. Mijn tanden voelen nu wat plakkerig aan en ik heb een lichte mentholsmaak in mijn mond. In principe volstaat het om je mond te spoelen, maar je kunt ook je tanden poetsen na het gebruik van de whitening strips.  Het kan zijn dat je tandvlees wat geïrriteerd is door de behandeling, doe dus wel voorzicht bij het poetsen van je tanden.

Hier zie je een foto van voor en na de behandeling.

Whitening-strips-van-Smilelab-voor-na

Eigenlijk zal ik al na de eerste behandeling kleurverschil. Het kan zijn dat je na de eerste behandeling wat witte vlekjes op je tanden of tandvlees hebt. In principe is dit bij iedere bleek behandeling zo. De vlekjes zijn tijdelijk en trekken na een uur na de behandeling weer weg.

Zelf heb ik snel last van gevoelige tanden. Na het gebruik van de strips had ik geen last van mijn tanden of tandvlees, dus dat viel me reuze mee. Naarmate ik meer strips had gebruikt merkte ik wel dat mijn tandvlees wat gevoeliger werd.

Ik vind deze Whitening strips van Smilelab een uitkomst en kan ze je zeker aanraden. Ik kan met een doosje 2x doen. Dus zeg maar 7 of 8 behandelingen per keer. Mijn tanden zien er een stuk witter uit en ze voelen ook wat egaler dan ervoor en kunnen weer een tijdje stralen. Kom maar op met die glimlach!

Zou jij de Whitening strips van Smilelab willen proberen?
Of ga je toch liever naar de tandarts?

17 Reacties

 1. augustus 28, 2017 / 7:34 am

  Zulke strips wil ik al een tijdje uitproberen, maar ben toch bang dat het mijn tanden zal beschadigen x

 2. augustus 28, 2017 / 8:26 am

  Ik zie inderdaad wel verschil geloof ik. Fijn dat je op deze manier gewoon zelf je tanden witter kunt maken.

  • Mariëlle
   Auteur
   augustus 28, 2017 / 12:21 pm

   Ja en het leuke is dat je zelf kunt bepalen hoeveel witter…

 3. augustus 28, 2017 / 8:29 am

  Persoonlijk vind ik die doe het zelf producten nooit echt heel betrouwbaar over komen. Het resultaat ziet er echt mooi uit, misschien moet ik het gewoon een keertje proberen.

  • Mariëlle
   Auteur
   augustus 28, 2017 / 12:21 pm

   ik denk dat het belangrijk is om te weten of ze getest zijn en of ze je tanden geen schade toe brengen. Dat is voor mij wel een must als je iets thuis gebruikt!

 4. augustus 28, 2017 / 8:37 am

  Ik ken het helemaal niet. Klinkt als een fijn producten dat je zelf thuis goed kan doen. Dat scheelt weer een bezoekje aan de tandarts

 5. augustus 28, 2017 / 9:15 am

  Ik zie het verschil ook duidelijk! Ik ga dit ook overwegen om te doen. Het lijkt me wel fijn om weer wat wittere tanden te hebben.

 6. augustus 28, 2017 / 9:36 am

  Wow je ziet echt verschil, ondanks dat je het inderdaad niet per se nodig hebt.
  Vind de prijs wel meevallen, zou dit zelf ook wel proberen.

 7. augustus 28, 2017 / 10:08 am

  je ziet inderdaad verschil ik heb zelf bij een paar tanden dat ze geler zijn dan de rest dit komt door de beugel dit ik jaren gehad

 8. augustus 28, 2017 / 10:37 am

  Ik hoor altijd veel goede verhalen over dit product! Ben wel benieuwd geworden eigenlijk!
  Liefs,
  Elles

 9. augustus 28, 2017 / 11:46 am

  Oooh deze heb ik ook nog liggen! Ik kan nu niet wachten om ze te gaan proberen.

 10. augustus 28, 2017 / 3:21 pm

  Die werken zo fijn, ik heb ze ook geprobeerd

 11. augustus 28, 2017 / 3:22 pm

  Ik zit al een tijdje te twijfelen of ik dit wil gebruiken, ik ben bang dat het schadelijk is voor mijn gebit.

  Fijn dat jij tevreden bent!

 12. augustus 28, 2017 / 5:54 pm

  Ik heb zo een behandeling ook een keer gedaan en ik vond het echt een mooi verschil geven. Bij jou zie je ook zeker verschil

 13. augustus 28, 2017 / 6:44 pm

  Deze zou ik ook wel eens willen testen. Je ziet het verschil echt

 14. augustus 28, 2017 / 11:42 pm

  Goedkoop is het niet, maar witte tanden zijn wel veel mooier natuurlijk :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: