Yoni Tampons & maandverband zonder chemicaliën

Verstopte chemicaliën daar zijn we ons dagelijks niet erg bewust van. Je vind ze in eten en vaak zijn ze dan aangeduid door e-nummers, maar wist je dat ze ook in jouw tampons en maandverband zitten? Yoni is here to help! Tampons, en maandverband van 100% katoen, zonder toevoegingen, voor alle ladies die zeker willen weten dat ze geen chemicaliën in hun lijf stoppen. Cause chemials are not for pussies!

Yoni is tot stand gekomen via crowdfunding. Het merk is door Mariah en Wendelien samen opgezet. Mariah kreeg op haar dertigste baarmoederhalskanker. Haar arts adviseerde haar om tampons van 100% katoen zonder toevoegingen te gaan gebruiken.

Yoni Tampons & maandverband zonder chemicaliën

Ze heeft hiervoor nooit eerder stil gestaan bij de chemicaliën en synthetische stoffen die men in maandverband en tampons verwerkt. Denk bijvoorbeeld aan Chloor, om tampons witter te maken. Samen met Wendelien is ze op onderzoek uitgegaan.  Ze werden bewust van het feit dat er geen specifieke regels zijn over wat vermeld moet worden op de doosjes. Met Yoni willen zij vrouwen een kans geven om eerlijke producten te gebruiken die niet schadelijk voor het lichaam zijn.

Yoni Tampons & maandverband zonder chemicaliën

Er zijn uiteraard een hoop andere alternatieven, die ook erg milieu vriendelijk zijn. Toch blijven er een hoop vrouwen die gewoon normale inlegkruisjes, maandverband of tampons willen gebruiken. Met Yoni heb je nu de keus, wil je wel of geen chemicaliën gebruiken?

Tampons

Er zijn twee soorten tampons verkrijgbaar: Medium €4,10 voor 16 stuks en Light €3,99 voor 16 stuks.

Yoni Tampons & maandverband zonder chemicaliën

Maandverband & inlegkruisjes

Ook is er maandverband €3,99 voor 10 stuks en inlegkruisjes €3,99 voor 24 stuks. De prijzen van deze care producten liggen wel wat hoger dan de gangbare producten, maar dat lijkt me ook wel logisch. Biologisch en 100% natuurlijk, daar betaal je gewoon iets meer voor, maar dit is het in mijn ogen meer dan waard!

Yoni Tampons & maandverband zonder chemicaliën

Zelf heb ik deze producten natuurlijk ook getest. Je merkt echt geen verschil met de chemicaliën versies. Het voelt, zit en absorbeert net zo goed! En niet getreurd, want Yoni onderneemt stappen om nog verder uit te breiden, dus wellicht komen er nog nieuwere en verbeterde producten aan!

Yoni is helaas niet overal verkrijgbaar, hier vind je de verkooppunten. Gelukkig kun je het ook gewoon online op de Yoni website bestellen als je geen verkooppunt in de buurt hebt!

Ga jij voor deze Yoni Tampons & maandverband zonder chemicaliën? Of blijf je liever de gangbare care producten gebruiken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: