freakshake

Waarschuwing! Ben jij op dieet? Lees dan niet verder! Er zijn wel eens van die dingen die je gewoon geprobeerd moet hebben. Dat geldt zeker voor de gehypte freakshake. Zelf was ik in Utrecht op zoek naar een hotspot, waar ik deze freakshake zou kunnen drinken, maar helaas tot mijn spijt geen hotspot te vinden… Om die reden maakte ik er zelf één en deel ik vandaag mijn eigen freakshake recept met jullie.

freakshake

Die grote gekleurde milkshakes, met een basismilkshake smaak (vanille, chocolade, banaan, aardbei etc.) en daarop een toef slagroom. Om hem ‘freaky’ te maken worden er allerlei zoete lekkernijen toegevoegd zoals: koekjes, donuts, fruitsoorten, snoep , chocolade, spikkels en andere toppings. Ik ga jullie vandaag een donut freakshake leren maken…

Benodigdheden 4 freakshakes

  • 800 gram verse aardbeien;
  • bollen slagroomijs;
  • 200 ml kokosmelk of melk;
  • roze donuts (donut recept);
  • nutella;
  • slagroom;
  • mini marshmallows;
  • schuimpjes.

Bereiding

Doe het slagroomijs samen met de kokosmelk in de blender. Laat goed blenden. Neem vier masonjars en schenk deze tot 3 kwart vol met het slagroomijs-kokosmelk mengsel. Doe nu de aardbeien samen met de bramen in een blender. Zet de blender aan en laat goed blenden. Schenk dit nu in de masonjars tot ze vol zitten. Hierdoor krijg je dat mooie wolk effect.

Nu gaan we decoreren. Smeer de zijkanten van de masonjars in met nutella en plak hier de mini marshmallows tegenaan. De Nutella werkt als een soort lijm en houdt de marshmallows op hun z’n plek. Plaats de donuts. Voordat je dat slagroom gaat aanbrengen steek je eerst een rietje door de donut. Nu doe je er een klein slagroom toefje bovenop. Zelf gebruik ik kant en klare slagroom, maar je kunt de slagroom natuurlijk ook zelf maken als je dit lekkerder vindt. Doe hier nog wat marshmallows op, maar niet teveel en maak het af met de schuimpjes.
En nu lekker genieten van je zelf gemaakte freakshake!

Lust jij ook wel zo’n lekkere freakshake?
En ga jij zelf proberen om er eentje te maken?

Ben je op zoek naar meer lekkere recepten? neem dan hier eens een kijkje.

EETSMAKELIJK, BON APPÉTIT & AFIYET OLSUN