Makreel uit de oven

Makreel-uit-de-oven-2

Als je geen echte keukenprins bent is het lastig om elke dag iets aparts op tafel te zetten. Vaak vervallen we in oude patronen en eten we dezelfde dingen. Dit makreel recept is easy peasie te maken ook nog eens super healthy!

Makreel uit de oven:

  • 7 of 8 makrelen
  • 4 teentjes ongepelde knoflook
  • 2 uien
  • 1 citroen
  • peper
  • zout

Zelf haal ik de makreel altijd bij de visboer, hij kent ons al jaren en de vis is altijd vers. Hoe verser de vis hoe beter het resultaat! Ook vraag ik hem om de vis van binnen gelijk schoon te maken, zodat ik dit lekker thuis niet meer hoef te doen. Als jij ook zo’n lieve visboer hebt, dan heb je geluk! Zo niet dan zul je toch echt zelf aan de slag moeten…

Bereiding

Start met het voorverwarmen van de oven 10 minuten op 200c. Was de makrelen goed. Dep de makrelen hierna goed droog, zodat het meeste vocht weg is. Leg de makrelen op de bakplaat en bestrooi ze zowel aan de binnen als buitenkant met peper en zout. Verdeel de 4 teentjes knoflook ongepeld over de bakplaat, deze zijn voor de geur, maar we willen niet een al te sterke smaak. Snij de citroen in schijfjes en verdeel deze ook over de bakplaat. Indien gewenst kun je wat citroensap over de makrelen sprenkelen.

Als de oven goed op temperatuur is kunnen de makrelen erin. Gaar de makrelen 25 minuten op 200 c. Kijk zo’n 5 minuten voor tijd of de makreel al goed is gegaard.

Hoe weet je of de makreel gaar is?

Je weet dat de makreel gaar is als het visvlees gemakkelijk (in laagjes) uit elkaar valt en het zijn doorschijnende of rauwe kleur heeft verloren. Indien je dit niet doet loop je de kans dat de makreel verdroogd en hard wordt, dit zou zonde zijn van al je werk. In een handomdraai heb je een heerlijk, maar ook gezond recept op tafel.

Makreel-uit-de-oven-2

TIP: Serveer de makrelen met een lekkere salade, wat volkoren rijst of bruin brood. Hou je niet zo van gezond? Maak er dan Fish and chips van. Patatjes smaken er ook heerlijk bij!

Welke vissoort vinden jullie het lekkerst?

EETSMAKELIJK, BON APPÉTIT & AFIYET OLSUN

2 Reacties

  1. april 12, 2016 / 8:40 pm

    Het ziet er wel super lekker uit. Ik eet wel graag vis maar deze heb ik nog niet gegeten.

    • Mariëlle
      Auteur
      april 12, 2016 / 9:56 pm

      Zeker eens het proberen waard, op de een of andere manier neig je toch vaak naar zalm? Of heb jij daar geen last van?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: