24 x Netflix films en series voor peuters

24x leuke Netflix series voor peuters

Fijne en educatieve Netflix series voor peuters vinden is nog best een uitdaging. Vaak staan ze elke dag wel aan en als ouder wil je niet gek worden van de hysterische geluidjes. Ik zette daarom 24x Netflix films en series voor peuter op een rij die ik als ouder wel kan waarderen.

24x leuke Netflix series voor peuters

Er zijn gelukkig voldoende leerzame kinderseries en films die je peuter vast en zeker geweldig vind. En die jij als ouder ook kan waarderen. Sommige kun je zelfs in een hersenloze modus met een bakje koffie of thee mee binge-watchen. Tot en met nummer 16 kan ik ze zelf prima waarderen. 17 t/m 24 kunnen verkeerd in de smaak vallen bij jou als ouder, maar dat laat ik geheel aan jou over! Ik geef je hieronder 24x Netflix films en series voor peuters.

1. Nijntje

Nijntje wie kent dit lieve, leuke konijntje met als maker Dick Bruna niet? Naast de geweldige Nijntje boekjes is er nu ook een heuse Nijntje Netflix serie. Naast dat het nostalgisch is, is het ook nog eens super leerzaam. Nijntje leert je peuter over kleuren, vormen, dieren, cijfers, dans, muziek, het vieren van je verjaardag, de seizoenen en andere landen en nog heel veel meer!

Bekijk hier op Netflix

2. De vuilniswagen

Deze peuterserie gaat over Henk en de Vuilniswagen. De vuilniswagen is enorm en kan praten en samen beleven ze veel avonturen. Ze praten over dingen eerlijk zeggen, gemis, het donker en ze bedenken samen oplossingen. De afleveringen duren per stuk een kwartier, prima voor elke peuter om de aandacht erbij te houden.

Kijk hier op Netflix

3. Ben en Holly

Ben de Elf en Holly de spookjesprinses zijn vriendjes en beleven samen leuke avonturen, waarbij ze leren over samenwerken, delen en problemen oplossen. Hierbij gebruikt Ben zijn elfenkrachten en Holly haar toverstaf. De afleveringen duren twintig minuten per stuk.

Bekijk hier op Netflix

4. Pieter Konijn

De zesjarige Pieter Konijn woont met zijn moeder onder een grote spar, maar hij wil de geest van zijn overleden vader levend houden door er zelf op uit te gaan. Ondertussen beleefd hij tal van avonturen…

Bekijk hier op Netflix

5. Kikker en zijn vriendjes

Iedereen is dol op Kikker, de vrolijke hoofdpersoon uit de boeken van Max Velthuijs. Samen met zijn vriendjes varkentje, eend en haas beleeft hij tal van avonturen. Ze leren over vriendschap, emoties en nog heel veel meer…

Bekijk hier op Netflix

6. Ask the StoryBots

De StoryBots zijn kleine robotjes die onderzoek doen naar bepaalde vragen die bij kinderen kunnen spelen. Zoals bijvoorbeeld: ‘Waar komen planeten vandaan?’, ‘Wat gebeurt er als je de wc doortrekt?’ en ‘Waarom moet je je tanden poetsen?’. De afleveringen duren per keer een halfuur en de antwoorden op de vragen zijn ook best interessant voor jou als ouder. Zo kun je je kind helpen om op een speelse manier te leren.

Bekijk hier op Netflix

7. Masha en de Beer

Masha en de Beer is een Russische animatieserie over een beer (die vroeger optredens gaf in het circus) en een klein meisje die allerlei avonturen samen beleven. Masha heeft goede bedoelingen, die helaas niet altijd zo goed uitpakken. Hier is beer zo nu en dan de dupe van, want hij zorgt voor Masha. De afleveringen duren per keer tweeëntwintig minuten.

Bekijk hier op Netflix

8. Barbapapa

Wie is er niet mee groot gebracht? De Barbapapa’s. Het is een familie die bestaat uit meerdere schattige figuurtjes die elke vorm kunnen aannemen. Ze reizen de wereld rond om overal mensen en dieren te helpen. De afleveringen duren per keer viertien minunten.

Bekijk hier op Netflix

9. Buurman en Buurman

De buurmannen Buurman en Buurman wonen naast elkaar en zijn erg grappig. Ze veroorzaken zelf problemen, waar ze vervolgens weer een oplossing voor moet vinden. De afleveringen van Buurman en Buurman duren acht minuten per stuk.

Bekijk hier op Netflix

10. Lama Lama

Lama Lama gaat over een super lieve lama die allerlei avonturen beleefd met zijn vriendjes. met zijn vriendjes avonturen beleefd en alleen met zijn moeder woont. Zijn moeder zorgt goed voor hem en staat altijd voor hem klaar. Leerzame momenten komen voorbij voor peuters zoals het vieren van een verjaardag van iemand anders, een bezoekje brengen aan de dokter, mysteries oplossen en klusjes doen om te sparen voor speelgoed. Een hartverwarmende serie die ook echt leuk is om af en toe mee te kijken.

Bekijk hier op Netflix

11. Zack & Quack

De zeven jarige Zack woont met zijn vriend Qack in een flapuitboek. Wanneer ze aan de flappen trekken van het boek ontstaan er spannende, maar ook grappige situaties.

Bekijk hier op Netflix

12. Chip en pieper

Het lieve mopshondje Chip gaat naar de kleuterschool, maakt nieuwe vriendjes en probeert nieuwe dingen, met een beetje hulp van Pieper, haar geheime muizen vriendje.

Bekijk hier op Netflix

13. Puffin Rock

Het leven is heerlijk op het mooie Puffin Rock, waar de jonge Oona, haar babybroertje Baba en hun vriendjes alles leren over de natuur, vriendschap en familie.

Bekijk hier op Netflix

14. Cory Carson

Toet toet, en gaan! Gordels om en ga mee op leuke avonturen met de schattige kinderauto Cory Carson over de kronkelweggetjes van Bumperdijk.

Bekijk hier op Netflix

15. Bruintje Beer

Een schattig jong beertje leert allerlei lessen wanneer hij gaat sleeën, verdwaalt op een markt, ruzie maakt met zijn mama, zijn speelgoed verzamelt en meer.

Bekijk hier op Netflix

16. Troetelbeertjes

De schattige troetelbeertjes zijn terug! Wie kent ze niet? In de jaren 80 waren ze super populair. Elk troetelbeertje komt in zijn of haar eigen kleur en heeft een speciale prent op zijn of haar buik en wonen in Troetelland. Met de spreuk “troetelbeertjes straal” voeren zij elk hun magie uit. Dit gebeurde in de vorm van gekleurde stralen met daarin de prenten van de beertjes die dan uit hun buikjes komen. En deze keer hebben ze hun familie ook meegebracht. Dus extra veel knuffelplezier!

Bekijk hier op Netflix

17. Molang

Molang is een groot, rond, wit konijn en Piu Piu een klein geel kuikentje. Molang is nergens bang voor en Piu Piu is zo nu en dan erg emotioneel. Samen zijn ze beste vriendjes en beleven ze de grappigste avonturen!

Bekijk hier op Netflix

18. Booba

Booba is een digitaal geanimeerde tekenfilm voor kinderen. Het gaat over een nieuwsgierig wezen dat samen met zijn vrienden de wereld om hem heen gaat verkennen. Booba is lief, leergierig en soms wat onhandig.

Bekijk hier op Netflix

19. Simon

Konijn Simon heeft een levendige fantasie en wil altijd plezier maken. Daarnaast leert hij graag nieuwe dingen. Verantwoordelijkheid is iets dat hij nog graag leren. Simon neemt je mee op avontuur, zodat jouw kleintje ook dingen kan leren.

Bekijk hier op Netflix

20. Word Party

In deze Netflix Original-serie van Jim Henson kunnen kleuters spelenderwijs nieuwe woorden leren van vier schattige diertjes genaamd Bailey, Skip, Lulu en Tilly. Zo lossen ze samen problemen op, spellen woorden en zingen er liedjes over.

Bekijk hier op Netflix

21. Shaun het schaap

Shaun het schaap is een animatieserie over het slimme schaapje Shaun, dat allerlei avonturen beleeft op de boerderij. De afleveringen duren tussen de 13 en 15 minuten.

Bekijk hier op Netflix

22. Robocar Poli

Het geweldige Robocar team, onder leiding van Robocar Poli, staat klaar om buren en vrienden in Broom’s Town te redden uit gevaarlijke situaties. Kijk je mee naar al hun avonturen?

Bekijk hier op Netflix

23. Sharkdog

Half haai, half hond met een groot hart en een buikje vol vissticks! Sharkdog beleeft samen met zijn mensenvriend Max telkens weer een maf en chaotisch avontuur. De afleveringen duren per stuk tussen de 20-25 minuten.

Bekijk hier op Netflix

24. Grizzly et Lemmins

De sterke, slimme Grizzy heeft het voor het zeggen in een Canadees bos, waar hij zijn klauwen vol heeft aan een uitgelaten lemmingenfamilie. De dappere lemmingen geven niet op en gaan de strijd met Grizzy aan. Een comisch gezicht en elke aflevering weer lig je dubbel. De afleveringen duren per stuk 7 minuten.

Bekijk hier op Netflix

Met de bovestaande tips voor Netflix films en series voor peuters kun jij als ouder de ideale serie kiezen voor je kleintje.

Welke serie kijk jij graag met je peuter? En welke serie mis je nog in deze lijst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: