7 redenen waarom naar de sauna gaan gezond is

Als er één ding is waar ik echt super gek op ben is het de sauna. Voornamelijk omdat ik een echte kou-kleum ben, maar ook omdat de sauna vele voordelen met zich meebrengt. Daarom deel ik vandaag 7 redenen waarom naar de sauna gaan gezond is.

1. Rustgevend

Of je nou een hele dag in de sauna vertoeft of er een uurtje in zit. Je lichaam moet hard werken in de sauna, tegelijkertijd is een sauna bezoek ook rustgevend voor lichaam en geest. De doorbloeding in je lichaam is beter, ook is er meer zuurstof in je bloed aanwezig. Dit heeft Je voelt je hierdoor geestelijk als lichaam fit en vol energie.

2. Spier en gewrichtspijn

Doordat de doorbloeding in je spieren beter is en er meer zuurstof naar je spieren gaat zullen je spieren soepeler worden en sneller herstellen. Hierdoor verminderd ook de pijn.

3.Verbeterd je ademhaling

Tijdens het bezoeken van de sauna haal je dieper (en dus beter) adem dan normaal. Bij onderzoek door longartsen kon herhaaldelijk worden vastgesteld, dat de waarden van ademhaling verbeteren door saunabezoek. Daardoor is het voor mensen met astmatische klachten goed om regelmatig een bezoek te brengen aan de sauna.

4. Versterkt je immuunsysteem

Wist je dat je lichaam door de hitte van de sauna meer witte bloedcellen gaat produceren? Witte bloedcellen helpen je lichaam om zich beter te beschermen tegen: bacteriën, virussen, schimmels en parasieten.

5. Stralende huid

In de sauna gaan je poriën open staan, waardoor je huid de kans krijgt zich van binnen grondiger te reinigen. Door de verwijding van je bloedvaten gaat er meer bloed & zuurstof naar de huid. Hierdoor herstelt je huid sneller van wondjes.

6. Verhoogt de vetverbranding

Een bezoekje aan de sauna zet je vetverbranding ook een tandje hoger. Fijn! Maar wat ook een prettige bijkomstigheid van de sauna is, is de stimulans van de afvoer van je afvalstoffen.

7. Gezellig

Zoals je kunt lezen heeft de sauna veel voordelen, maar het is ook nog eens gezellig! Ga lekker met vriendinnen of met je vriend of man. Luister naar een relax muziekje en geniet!

Gaan jullie naar de sauna? En zo ja, hoe vaak?

1 Reactie

  1. september 14, 2017 / 2:30 pm

    Ik ging vroeger ongeveer 1x in de 2 maand eens naar de wellness. Dan kon ik heerlijk zo’n dagje genieten ook in de sauna. Maar nu ik dit lees moet ik dringend nog eens naar de wellness want ondertussen is het toch al meer dan 1 jaar geleden dat ik geweest ben…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: