Shop Kerst Favorieten

no products

8 x kerstmarkt in Utrecht

Allerhande Kerstfestival 2016

Het is alweer december en dat betekent dat de kerstdagen steeds dichterbij komen. De dagen worden langer en donkerder en we beginnen langzaam aan met z’n alleen in de kerststemming te komen. Maar zeg nou zelf hoe kun je beter in de kerststemming komen dan gezellig een kerstmarkt te bezoeken. In Utrecht zijn dit jaar weer een hoop kerstmarkten te vinden. Daarom zette ik 8x Kerstmarkt in Utrecht op rij.

Kerstmarkt in de Twijnstraat

De oudste winkelstraat van Utrecht, de Twijnstraat, kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje met Utrechtse kerstmarkten. Want ook in de Twijnstraat kan je uitgebreid kerstshoppen. Op zondag 11 december stallen de ondernemers van de Twijnstraat hun mooiste kerstwaren voor je uit.

Wanneer: zondag 15 december vanaf 15:00 – 19:00 uur.
Waar: Twijnstraat
Kosten: Toegang is gratis

Kerstmarkt Molen de Ster

Ook Molen De Ster organiseert een kerstmarkt. Niet buiten, maar lekker warm binnen in de molen. Met een glaasje glühwein of warme chocolademelk in de hand slenter je langs de kraampjes met hippe en nostalgische kerstspullen. Extra leuk: als je de markt bezoekt, kun je ook meteen een gratis rondleiding door de molen krijgen.

Wanneer: zondag 8 december van 11.00 tot 17.00 uur. 
Waar: Molen De Ster
Kosten: Toegang is gratis

Kerst en Streekmarkt Mariaplaats

Op zoek naar een bijzonder, zelfgemaakt kerstcadeau? Dan moet je op 10 en 11 december op de Mariaplaats zijn. Daar strijken de Zelfgemaakte Kerstmarkt én de Streekmarkt neer. Je vindt er de mooiste en lekkerste producten van Utrechtse ondernemers.

Wanneer: 14, 15 en 16 december van 11:00 tot 18:00 uur
Waar: Mariaplaats
Kosten: Toegang is gratis

Kerstmarkt Oog in Al

Park Oog in Al verandert zaterdag 10 december in een gezellige kerstmarkt. Er zijn vijfentwintig kramen met zelfgemaakte kerstcadeaus, hapjes en drankjes. Je geniet er van kerstmuziek en je kan meevaren in een bootje terwijl je luistert naar kerstverhalen.

Wanneer: zaterdag 16 december van 14:00 tot 18:00 uur
Waar: park Oog in Al
Kosten: Toegang is gratis

Kerstmarkt Overvecht

Van 11 tot en met 20 december ademt Winkelcentrum Overvecht de kerstsfeer uit. Gedurende deze periode staat er een kerstmarkt in het winkelcentrum en kan je er prima kerstshoppen.

Wanneer: 11 tot en met 20 december
Waar: Winkelcentrum Overvecht
Kosten: Toegang gratis

Kerstmarkt Leidsche Rijn

De kerstmarkt in Leidsche Rijn wordt dit jaar voor de zevende keer georganiseerd. Voor de tweede keer vindt het evenement in Centrum Vleuterweide plaats. De organisatie heeft er dit jaar voor gekozen om de markt te centreren rondom de drie verschillende pleinen.

Ten opzichte van 2015 wordt  er meer georganiseerd voor de kinderen, zijn er meer gelegenheden om ergens gezellig wat te drinken en zal er over de hele markt gezellige kerstmuziek klinken.

Wanneer: 17 december van 14.00 – 21.00 uur
                      18 december van 12.00 – 17.00 uur
Waar: Centrum Vleuterweide
Kosten: Toegang gratis

Kinder Kerstmark Lunetten

Deze sfeervolle kerstmarkt is speciaal voor kinderen! De kinderen verkopen diverse 2e hands spulletjes, kerstartikelen en zelfgemaakte lekkernijen.

Daarnaast is er ook kerstmuziek, een ‘open podium’, een overdekt kerst-springkussen en kunnen kinderen knutselen. Uiteraard ontbreekt de Kerstman zelf ook niet!

Wanneer: 18 december 201614.00 – 17.00 uur
Waar: Engelsmanplaat, in Lunetten
Kosten: Toegang gratis

Ga jij naar de kerstmarkt dit jaar? En zo ja, naar welke?

2 Reacties

 1. december 16, 2016 / 12:13 am

  Superleuk artikel, zelf was ik voor de Albert Heijn kerstmarkt uitgenodigd. Kon helaas niet gaan! Ouders ziek, en kon niet in me eentje gaan. Superjammer! ik las overal dat het geweldig was.

  • Mariëlle
   Auteur
   december 16, 2016 / 12:54 pm

   Jammer joh! Ik had gewoon kaartjes gekocht, maar ik vond het super! Volgend jaar moet je zeker gaan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: