DIY Sinterklaas | pepernotenkrans maken

DIY Sinterklaas pepernotenkrans maken

Met de Sint en zijn Pieten die weer in het land zijn, is het wel zo leuk om ook je huis een beetje met Sinterklaas decoratie te versieren. Want zo kom je helemaal in de Sinterklaas sfeer. Om dat voor elkaar te krijgen maakte ik o.a. deze pepernotenkrans. En wil je dat Sinterklaas en Piet jouw huisje niet voorbij rijden? Dan hang je hem gewoon aan de voordeur! Ik vertel je hoe ook jij deze Sinterklaas DIY zelf maakt. Lees je mee?

Pepernotenkrans maken

De pepernotenkrans is ontzettend makkelijk te maken. Ik heb er voor het gemak foto’s van elke stap bij gezet, zodat je precies weet wat je moet doen. Eigenlijk komen alle benodigdheden bij de action vandaan.
Strooigoed een zak van € 0,99. Een strokrans ook voor € 0,99 (met een diameter van 30 cm) en ducktape € 2,50. En niet te vergeten rood lint voor € 0,85. In totaal dus zo’n € 5,35 naar boven afgerond. Het lijmpistool had ik zelf al.

DIY Sinterklaas pepernotenkrans maken benodigdheden

Wat heb je nodig?

  • LijmPistool.
  • Lijmpatronen
  • Een flinke zak pepernoten of strooigoed.
  • Een stro krans.
  • Tape.
  • Lint om de krans om te hangen, in mijn geval rood.

Stappenplan

Stap 1

Als eerste steek je het Lijmpistool in het stopcontact. Het duurt even voor hij is opgewarmd, dus doe jezelf lekker tegoed aan een pepernootje en test vooral even of ze lekker zijn!

DIY Sinterklaas strokrans omwikkelen met tape.

Stap 2

Neem de strokrans en omwikkel deze helemaal met tape. Het maakt niet uit als er wat bubbels in zitten. Maar probeer dit zo strak mogelijk te doen. Dit zorgt er straks voor dat de pepernoten beter blijven plakken.

peper plakken op de pepernotenkrans

Stap 3

We beginnen in het midden van de krans. Neem een pepernoot en doe aan de platte kant wat lijm. Duw deze zachtjes op zijn plek. Even een tel vasthouden en door naar de volgende.

DIY Sinterklaas pepernotenkrans maken

Stap 4

Je gaat zo door tot de hele krans zowel aan de binnenste rand als aan de buitenste rand vol is.

DIY Sinterklaas pepernotenkrans maken

Omdat de krans toch tegen de muur aanhangt, hoeft de achterkant van de krans niet beplakt te worden met pepernoten. Zo blijft de achterkant ook plat en hangt hij straks stabieler. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om hem helemaal te doen beplakken. Dat laat ik helemaal over aan jou.

Omdat ik nog veel gaten had waar je de tape doorheen ziet. Ik gebruikte grijze tape (wellicht was wit of gelige tape beter geweest). Beplakte ik alle gaten met nog een rijtje pepernoten. Hieronder zie je het resultaat.

Ik vond hem zo simpel, zonder al te veel poespas erg mooi. Je kunt hem nog extra versieren met wat cadeautjes, schuimpjes, een chocoladeletter of een vilten Sint en Piet bijvoorbeeld.

En wil je wat extra uitdaging? Of misschien wat lekkers te snoepen? Probeer dan eens zelf pepernoten te bakken met dit recept.

Hieronder in de reel zie je hoe gemakkelijk hij te maken is…

En dit is dan het resultaat.

DIY Sinterklaas pepernotenkrans maken

Wat vind jij van deze DIY Sinterklaas pepernotenkrans? En versier jij alles elk jaar met Sinterklaas decoratie? Klets gezellig mee in de comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: