Recept | Zelf de lekkerste visburger maken

ecept-zelf-gemaakte-visburger

Zelf de lekkerste visburger maken? Dan heb ik vandaag voor jou hét recept! Ik kwam op het idee voor dit visburger recept, doordat we van de week geen zin hadden om boodschappen te doen, nog te koken. Wat doe je dan? Je wordt creatief met wat je hebt. We hadden nog een verse zalmmoot liggen en toevallig had ik nog wat kiemen en avocado in huis. Standaard hebben we altijd een zakje burgerbroodjes in de vriezer. Dus ik ging aan de slag. Na de bereiding was dit recept volgens Ab zo’n succes. Dat ik het met jullie deel. Lees je mee hoe je zelf deze gezonde visburger maakt?

Visburger ingrediënten

  • 2 zalmfilets (zonder graten, liefst vers);
  • wat citroensap;
  • 2 lente uitjes;
  • 1 tl mosterd;
  • 4 el paneermeel;
  • 1 wortel;
  • Rodebietenkiemen of alfalfa;
  • Hamburger broodje;
  • Avocado;
  • Sla;
  • Peper en zout naar smaak.

BEREIDING

Hoe maak je zelf deze heerlijke visburger? Het is een vrij simpel recept. Ik leg het je hieronder uit.

Maak de ui schoon en snij fijn.

Ontdoe de lente ui van zijn velletje en snij deze eenmaal door de midden. Snij vervolgens in halve uienringen. Deze gaan we later op het hamburgerbroodje verdelen.

Maak de bieslook schoon en snij fijn

Was de bieslook goed schoon onder de kraan en snij vervolgens in fijne ringetjes.

Ingrediënten in de keukenmachine

Doe alle ingrediënten: de fijne zalmstukjes, lente uitjes, bieslook in de keukenmachine. Voeg vervolgens 1 theelepel mosterd toe. En peper en zout naar smaak.

Voeg limoenrasp toe

Neem een limoen en boen deze schoon onder de kraan. Neem een handrasp en rasp een beetje limoen, zodat dit ook straks mee gaat in het mengsel.

Paneermeel toevoegen

Zet de keukenmachine aan en voeg paneermeel toe, tot je denkt dat het mengsel de juiste dikte heeft. Uiteraard kan je dit ook zonder keukenmachine doen, maar ik vind het met de keukenmachine handiger!

Zet een grilpan op het vuur

Doe hier een scheutje olie in en laat goed warm worden.

Maak de burgers met je handen

Maak je handen nat onder de kraan en maak burgers door het mengels in de gewenste vorm te brengen.

Grill de visburger

Grill vervolgens de visburgers 3-4 minuten per kant, om en om in de pan.

Grill de burger broodjes

Grill ondertussen ook de burger broodjes. Zodat ze lekker knapperig zijn.

Garneer het burgerbroodje

Garneer het burgerbroodje met de sla, rode bieten kiemen of alfalfa.

Bouw de visburger op

Leg vervolgens de bisburger hier bovenop.

Snij de avocado

Maak de avocado schoon en snij deze in dunne plakken. Leg een plek op de visburger. En doe vervolgens het dekseltje van het hamburger broodje erop.

Ga jij zelf de lekkerste visburger maken? 
En laat je me weten wat je van het recept en resultaat vindt?

Eet Smakelijk, bon appétit & afiyet olsun

10 Reacties

  1. Jessica - Foodie Feest
    juni 4, 2019 / 1:20 pm

    Oewww dat ziet er echt heerlijk uit! :) Ik ben dol op zalm en op burgertjes dus dit is echt een ideaal receptje voor mij!

  2. juni 4, 2019 / 3:43 pm

    Hier krijg ik instant honger van! Zaaalig! Die sla ik alvast even op ;)

  3. juni 4, 2019 / 8:39 pm

    mmmmm ook al weer zo’n lekker smakelijk recept wat ik eens wil gaan proberen. De zalm zou je eventueel nog kunnen vervangen voor een andere soort vis.

  4. juni 5, 2019 / 10:40 am

    oh wauw, klinkt lekker. ik ben alleen niet echt fan van gepaneerd vis.

  5. juni 5, 2019 / 10:47 am

    Ooooh wat een geweldig idee! Ik ga dit onthouden. Het ziet er ook mega lekker uit!

  6. juni 5, 2019 / 11:00 am

    Mjam! Ik ben dol op burgers, maar meestal eet ik hamburgers. Deze visburgers zien er heerlijk uit!

  7. juni 7, 2019 / 1:49 pm

    Heerlijk, lekker fris recept. Lijkt mij ideaal voor een mooie zomerse dag!

  8. Marushi
    juni 9, 2019 / 2:08 pm

    Ik heb nog nooit een visburger gegeten, maar het klinkt wel lekker!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: