Aveda Damage Remedy Daily Hair Repair

Aveda Damage Remedy Daily Hair Repair

Ik ben gek op fijne haarproducten en na het uitproberen van de Aveda Damage Remedy Daily Hair Repair kan ik Aveda toevoegen aan mijn favoriete merken op het gebied van haarverzorging. Deze Leave in treatment kan gebruikt worden om beschadigd haar te verzorgen en te repareren en maakt deel uit van de Damage Remedy lijn. Ik geef je in dit artikel meer uitleg over hoe je dit product gebruikt en laat je een swatch zien.

Aveda Damage Remedy Daily Hair Repair

Als er een ding is, waar ik trots op ben, dan is het wel mijn haar. Ik zorg er daarom ook extra goed voor. Want gezond haar is een mooie uitstraling. Omdat ik regelmatig sport, is het verzorgen van mijn haar soms wel eens een uitdaging. Zo heb ik geen zin in ingewikkelde routines of producten die ik moet laten inwerken en weer uitspoelen. Dit kost tijd en geduld en die heb ik niet. Dit product van Aveda werkt daarentegen heel erg eenvoudig, je brengt een kleine hoeveelheid aan op vochtig haar en hoeft het niet uit te spoelen. Kijk dat is dus wat ik bedoelde. Gewoon easy peasy.

wat Aveda zelf zegt over de Damage Remedy Daily Hair Repair:
98% natuurlijk afgeleide * leave-in-behandeling die onmiddellijk zichtbaar herstelt en beschermt tegen warmtestyling, waardoor breuk met 90% wordt verminderd in slechts 1 week **. Ontklit en helpt beschermen tegen breuk en schade als gevolg van hittestyling.

Aveda Damage Remedy Daily Hair Repair

Verpakking

De leave in treatment zit in een handige tube met klep van 100 ml. Zelf ben ik altijd meer voor een draaidop, maar deze dop werkt ook prima. De Aveda Damage Remedy Daily Hair Repair  bestaat uit een vloeibare crème-achtige substantie die erg lekker ruikt.

Aveda Damage Remedy Daily Hair Repair

De belangrijkste ingrediënten die verwerkt zijn in de Aveda Damage Remedy Daily Hair Repair zijn:

  • organische quinoa proteïne – dringt diep in de haarwortel en herstelt het beschadigde haar onmiddellijk;
  • tarwe-proteïne – beschermt het haar tegen thermische beschadigingen van bijvoorbeeld föhn of stijltang;
  • soja-olie – ontwart en beschermt het haar tijdens het kammen;
  • een fijn aroma van biologische essentiële oliën van bergamot, mandarijn en ylang ylang.

Gebruik

Na het wassen en uitlekken van mijn haar, breng ik de treatment aan op mijn haar. Ik neem een klein beetje van het product in mijn handpalm ter grootte van een 1 euro munt. Ik wrijf dit door mijn handen heen en ga voorover hangen. Al knijpend breng ik dit aan op de punten van mijn haar. Het restant dat hierna nog over is breng ik aan op de zijkant bij mijn slaap en daarna haal ik mijn handen nog eens over mijn kruin heen. Ik laat het product zitten, want je mag het niet uitspoelen. Vervolgens kam ik mijn haar voorzichtig door met mijn Rock &Ruddle borstel. En dan is mijn haar klaar om geföhnd, gestijld en in model gebracht te worden.

Mijn mening

Wat ik merk is dat mijn haar na het gebruik van het product prettig aanvoelt en gemakkelijk door kambaar is. Na het drogen met de föhn glanst mijn haar prachtig. Het glanst veel meer dan normaal gesproken. Ook heb ik af en toe last van droge lokken aan de zijkant of zelfs van pluis. Maar daar heb ik nu totaal geen last van. Wat ik prettig vind van dit product is dat het mijn haar helemaal niet verzwaart of sluik doet lijken.  Ik denk dat dit komt door de natuurlijke samenstelling van deze treatment. En ga dit product dus ook zeker vaker gebruiken.

Aveda Damage Remedy Daily Hair Repair

Prijs en verkrijgbaarheid

De Aveda Damage Remedy Daily Hair Repair is verkrijgbaar in een tube van 100 ml voor € 29,-. Valt best mee toch? Al zeg ik het zelf.

De producten van Aveda worden o.a. verkocht bij de winkels van Skins, ook via hun online shop, maar als je op de website van Aveda kijkt dan kun je ook heel eenvoudig een verkooppunt bij je in de buurt vinden.

P.S. Je ziet trouwens op de foto ook de texture tonic en de hand relief. Deze ben ik nog aan het uittesten, maar als jullie nieuwsgierig zijn dan komt er snel een review over online!

Ken jij de Aveda Damage Remedy Daily Hair Repair al?
En ben jij voor een leave-in treatment of spoel jij hem liever uit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: