Mason Pearson versus Rock & Ruddle
Onlangs maakte ik op het Mooi The Apartment evenement kennis met Rock & Ruddle . Zij verkopen mooi vormgegeven haarborstels met felle kleuren en leuke patronen. Toch is er iets bijzonders aan deze haarborstels, want anders zou ik er niet zo 1,2,3 over schrijven. De Rock & Ruddle borstels bevatten namelijk everzwijnhaar. Net als de Mason Pearson haarborstels, die ook wel de Rolls Royce onder de borstels wordt genoemd. Om te ontdekken welke beter is. Testte ik de Mason Pearson versus Rock & Ruddle. Benieuwd wat mijn eindoordeel is? Lees dan snel verder…

Wat Rock and Ruddle zelft zegt over de haarborstels:

quote

Rock & Ruddle borstels zijn van zeer hoge kwaliteit in felle kleuren met leuke designs. In de borstels wordt natuurlijk everzwijnhaar gebruikt. De nylon haren in het hart van ieder plukje everzwijnhaar zorgt ervoor dat klitten in zelfs het dikste haar ontrafeld worden. Met basis van hoogwaardig rubber. Zeer hoge kwaliteit van de bedrukking, die ook bij intensief gebruik mooi blijft. 

Waarom wordt er everzwijnhaar gebruikt?

Everzwijnharen worden al jaren lang gebruikt in haarborstels. Juist omdat de haren van het everzwijn sterk en veerkrachtig zijn. Zo kun je borstelen zonder aan je haren te trekken; In de everzwijnharen zitten kleine schubbetjes die het natuurlijke talg van de hoofdhuid opnemen en bij het opnieuw kammen weer verspreiden. Ook door door de onderkant van het haar. Zo wordt je hoofdhuid gestimuleerd een gezonde haargroei bevordert.

Mason Pearson versus Rock & Ruddle

Als je naar de Rock & Ruddle borstel kijkt dan zie je toch wel gelijkenissen met de Mason Pearson borstels. Neem bijvoorbeeld de oranje rubberen basis, met nylon pinnen en everzwijnhaar. Dat heeft de Mason Pearson ook. Ook het kunststof handvat en hoe de borstel in de hand ligt heeft veel weg van Mason Pearson.

Mason Pearson versus Rock & Ruddle

Wat de Rock & Ruddle als extra heeft is een grote plus op het design. Want zeg nou zelf, dat zwart is toch wel een beetje saai hoor! De Rock & Ruddle is verkrijgbaar in dertig verschillende designs en leuk dat ze zijn!

Mason Pearson versus Rock & Ruddle

De borstel glijdt makkelijk door mijn haar heen. Door de nylon pinnen worden de klitten uit elkaar gehaald, maar ik doe mezelf geen pijn. Ook blijft er na het kammen minder haar achter ten opzichte van goedkope borstels. Dit komt omdat er minder haren worden afgebroken.

Mason Pearson versus Rock & Ruddle

Als ik de Rock & Ruddle vergelijk met mijn Mason Pearson haarborstel kan ik zeker zeggen dat het een goede look a like is! Hij doet bijna hetzelfde als de Mason Pearson, maar er zijn wel kleine verschillen.

Mason Pearson versus Rock & Ruddle

Zo merk ik dat de nylonpinnen van de Rock & Ruddle net iets te aanwezig zijn op mijn hoofdhuid tijdens het borstelen. Een ander iets dat me opviel is dat nylon +  everzwijnharen bij de Rock & Ruddle borstel verder uit elkaar staan dan bij de Mason Pearson. Hierdoor borstelt de Rock & Ruddle net iets minder fijn dan de Mason Pearson, maar als je geen Mason Pearson hebt liggen ben je uiterst tevreden.

Pluspunten Mason Pearson

+ Een haarborstel die zich over de jaren bewezen heeft;
+ Net iets meer nylon en everzwijnharen dan de Rock & Ruddle;
+ De nylon haren storen niet tijdens het kammen en bieden net wat meer flexibiliteit en comfort;

Minpunten Mason Pearson

— Saai Design;
— Aanschaf prijs is aan de hoge kant voor een haarborstel.

Pluspunten Rock & Ruddlle

+ Modern design, verkrijgbaar in vier verschillende modellen;
+ Aanschaf prijs is de helft van die van de Mason & Pearsons haarborstel.

Minpunten Rock & Ruddle

— De nylon haren zijn tijdens het kammen voelbaar aanwezig en bieden net iets minder flexibiliteit en comfort dan de Mason Pearsons;
—Net iets minder nylon en everzwijnharen dan de Mason Pearson borstel;

Mason Pearson versus Rock & Ruddle

Mason Pierce versus Rock & Ruddle – Welke is beter?

Als je het mij vraagt is de Rock & Ruddle een prima borstel. Kwalitatief is hij nagenoeg gelijk aan de Mason Pearson, maar toch in aanschaf prijs een stuk goedkoper. Zo kost de Mason Pearson € 120,- en de Rock & Ruddle is al verkrijgbaar vanaf € 37,95

Ben jij opzoek naar een Mason Pearson, look a like die je haar laat glanzen, makkelijk ontklit en voorziet van benodigde hoeveelheid talg? Dan kan ik je zeker weten borstels van Rock & Ruddle aanraden. En heb je al een Mason Pearson in huis? You lucky girl! Dan zou ik geen Rock & Ruddle meer aanschaffen ;)

Mason Pearson versus Rock & Ruddle

De borstels zijn er in twee formaten. Een klein, handzaam model (zoals de kleine Mason Pearson) en een grote variant (zoals de grote Mason Pearson). De prijs voor het kleine formaat is €37,95  en voor het grote formaat €47,95.

De Rock & Ruddle borstels zijn onder andere te koop bij de webshop van John Beerens.

Wat vind jij van de Mason Pearson versus Rock & Ruddle vergelijking?En welke zou haarborstel zou jij het liefst willen hebben?