Achter het scherm – Badkamer uitzoeken voor onze nieuwe woning

Samenwonen in een nieuw huis betekend samen een nieuwe badkamer uitzoeken…

Voor de één heel makkelijk voor de ander weer een mega uitdaging. Ben je benieuwd naar onze zoektocht? Lees dan snel verder…

Badkamer uitzoeken voor onze nieuwe woning

Als je een badkamer gaat uitzoeken is het belangrijk dat je van tevoren een aantal dingen op een rij zet. Allereerst is het belangrijk om het samen eens te zijn over de badkamer style.

1#Badkamer style uitzoeken

Het uitzoeken van een badkamer style ging in ons geval erg vlot. We bezochten de showroom van Wessel Tegels & Sanitair in Lichtenvoorde.  Het was een eindje rijden, maar wat een mooie showroom! Eigenlijk wisten we al wel een beetje wat we wilden het gevoel van wellness in onze eigen badkamer.

Op een moodboard hebben we afbeeldingen van moderne en strakke badkamers verzameld die ons aanspraken. Zodoende kregen we al een duidelijk beeld van de stijl van onze droom badkamer.

#2 Badkamer eisen

Om het ons zelf makkelijk te maken hebben we een lijstje gemaakt met eisen waar onze badkamer aan moest voldoen. Eigenlijk wilde we heel graag een bad, maar helaas was dit doordat we later in het project instapt al niet meer mogelijk. Het bad viel dus af. Een simpele douche vonden wij prima. Achteraf wilde mijn man toch liever een regendouche. Omdat ik niet elke dag mijn haar was is het wel handig om nog een handdouche te hebben. Geen gekke programma’s knoppen of tierelantijntjes voor ons.

Ook vonden wij het belangrijk om de badkamer in te richten op twee personen. We hebben gemerkt dat we vaak op hetzelfde tijdstip in de badkamer moeten zijn. Nu hebben we nog geen gezin, maar tandenpoetsen, opmaken en wassen ging in ons vorige huis al lastig. We hebben alle eisen op een rijtje, maar wat was ons budget?

#3 Badkamer Budget

Als je een badkamer gaat uitzoeken is het budget wel een dingetje. Voor onze badkamer hebben we een budget beschikbaar gemaakt van € 7000,- in verhouding tot de andere huizenkopers geven wij weinig geld uit aan onze badkamer. Natuurlijk wil iedereen graag een wellness gevoel. Dit budget is tot stand gekomen met het idee dat we weinig tijd in onze badkamer spenderen per dag. We besteedde de rest van het budget dus liever ergens anders aan!

#4 Badkamer opstelling

We hadden één geluk en dat was dat we niet zelf alles hoefde op te meten. Wessels is namelijk projectleverancier. Zij kregen dus van de projectleider onze tekeningen en hadden dit allemaal netjes in het systeem staan. Handig! Waar we wel rekening mee moesten houden is dat er aan de linker kant van de badkamer een grootte raampartij zit. Het raam van deze raampartij kiept naar binnen. Ook was het toilet maar minimaal verplaatsbaar evenals de douche. De afvoergaten werden namelijk al standaard in het bouwplan meegenomen wat er eigenlijk voor zorgde dat er niet heel veel keus was betreffende indeling. Dus dit is het geworden:

Badkamer-ontwerp-3

#5 Tegels

Om heel eerlijk te zijn hadden wij qua tegels een iets ander idee in ons hoofd. Vanuit het project zelf zaten er standaard witte muurtegels inbegrepen en een crème, bruine of zwarte vloertegel. We hebben gekeken naar zwarte dunne tegels, omdat we dit erg mooi vonden. Helaas liet ons budget dit niet toe en hebben we alle tegels standaard gelaten. Wel hebben we ervoor gekozen om het muurtje bij de wc omhoog te tegelen, zodat hier geen stof en vuil op komt.

Badkamer-uitzoeken-Witte-muur-tegel

#6 Wasbak

Ons uitgangspunt voor de badkamer was meer ingestoken op gebruiksgemak, maar toen we deze mooie kommen in de showroom zagen waren we verkocht. De enkele standaard wasbak van Villeroy & Boch  hebben we dus laten vervangen door twee mooie witte waskommen met een wastafel meubel.

Badkamer-uitzoeken-Wastafel & Kranen

#7 Badkamer Kranen

De kranen die standaard in het project zaten waren dure kranen namelijk van Villeroy en Boch. Maar omdat wij mooie wellness kommen als wastafel hebben genomen zorgde dit voor een raar gezicht. We hebben nu gekozen voor inbouw kranen die uit de muur komen met ene mooi inbouw hendel eraan.

Badkamer-uitzoeken--Kranen-in-de-muur

#8 WC

Ook de wc was vanuit het project geregeld standaard een hangend closet. Precies was wij mooi vonden. We vielen alleen over een stom detail, de doortrek knop. Deze was nu rond en wilde we liever vierkant. Deze wordt dus vervangen.

#9 Badkamer Verwarming

Vloerverwarming is heerlijk als je met blote voeten over de tegels loopt. Dus dit wilde we graag! Maar een prachtige design radiator om onze handdoeken op te hangen was voor ons ook absoluut een must!

#10 Badkamer ontwerp/ visualisatie

Na alle eisen en wensen te hebben kenbaar gemaakt en de indeling en producten bepaald te hebben gingen ze voor ons aan de slag om een mooi ontwerp/visualisatie van de badkamer te maken. Dit is het uiteindelijk geworden!

Badkamer-uitzoeken-ontwerp-2

Badkamer-ontwerp-1

Wat is jouw badkamer budget en style?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: