Boekreview | Beren kijken

Boekreview - Beren kijken

Dit kinderboek geeft je een handleiding voor als je op stap gaat in een land met beren. Zodat je beregoed voorbereid bent. Een boek vol prachtige illustraties, waarin de zintuigen van je kind geprikkeld worden. Kijk je mee in deze Beren Kijken boekreview?

Boekreview - Beren kijken

Beren kijken

Ga je op stap in een land met Beren? Dan kun je maar beter iets over beren weten. Deze handleiding vertelt je alles wat je moet weten over naar Beren kijken (lezen dus voor je op pad gaat!)
Durf je het aan? Beregoed! Daar gaan we

Weet jij wat te doen als je een beer tegenkomt? Dan komt deze geestige handleiding voor ‘beren kijken’ zeker van pas. Op bondige wijze, en met de nodige humor, wordt het verschil tussen zwarte en bruine beren uitgelegd.

Je volgt een kind dat op trektocht gaat in het bos en daar oog in oog komt te staan met twee beren. Klim je in een boom? Of loop je langzaam achteruit? Misschien gebruik je pepperspray? Een portie geluk komt ook goed van pas! En natuurlijk de hulp van je teddybeer.

Het verhaal is geschreven door Michelle Robinson. Ze is bekend door haar prentenboeken ‘Hoe je een wollige mammoet moet wassen in tien lessen’ en ‘Een leeuw in mijn cornflakes’. Robinsons boeken hebben een absurde humor.

Boekreview - Beren kijken

Tekst en beeld

In dit prentenboek vind je de nodige humeur terug, wat dit zowel voor ouder als kind een fijn boek maakt om te lezen. De gedetailleerde illustraties in gemengde stijl zijn gemaakt door New York Times bestelling illustrator David Roberts. Roberts hanteert een sober kleurenpalet en combineert aquarel met pentekeningen. Hij brengt het verhaal op komische wijze tot leven.

Boekreview - Beren kijken

Onze mening

Het boek Beren kijken is bij ons thuis een favoriet. Vooral omdat het een spannend, leerzaam maar ook humoristisch boek is. Er wordt afgewisseld tussen feiten en het kind dat erin slaagt om door harige problemen heen te komen. Door de levendige tekeningen valt er voldoende te zien, waardoor het ook voor kinderen die nog niet zo goed kunnen lezen interessant blijft.

Doordat er wordt gewerkt met twee herkenbare kleuren voor de twee verschillende typen beren, maakt dit het voor kinderen duidelijk en herkenbaar. Beide beren zijn gevaarlijk. Dus opgepast! De één klimt en de ander niet.

Daarnaast gaat de hoofdpersoon van dit boek heel luchtig om met alle problemen die hij ervaart, waardoor het boek gemakkelijk weg leest.

Een vrolijke, dwaze blik op de natuur en beren die je zeker aan het lachen maakt.

Boekreview - Beren kijken

Meer informatie

Auteur: Michelle Robinson
ISBN: 9789463130073
Uitgeverij: Memphis Belle International Amsterdam B.
Illustrator: David Roberts
Thema’s: naslagwerk: encyclopedieën, algemene naslagwerken
Leeftijd: 0 t/m 5 jaar.
Verschijningsdatum: 15 februari 2016

Prijs en verkrijgbaarheid

Beren kijken is verkrijgbaar voor een prijs van € 12,99.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: