B&O beoplay e8 2.0 review

BO-beoplay-e8-2.0-review

Draadloze oordopjes, ik kan inmiddels niet meer zonder. Toen ik deze B&O Beoplay e8 2.0 tegen kwam, moest ik ze uitproberen. En ik neem jullie mee. Zijn deze dure draadloze oordopjes van B&O nou zoveel beter dan Airpods of de Samsung Ear Buds?

B&O Beoplay e8 2.0

De B&O Beoplay e8 2.0 is de opvolger van de allereerste draadloze B&O variant. Nu zijn ze iets duurder dan de voorganger, maar deze draadloze oordopjes zijn ook veel aantrekkelijker. Denk aan de toevoeging van QI opladen en nog vele andere extra’s die ik hieronder specificeer voor deze gadget. Ik heb de Bang & Olufsen E8 2.0 echt draadloze oordopjes uitgeprobeerd om te zien of ze echt het extra geld waard zijn. lees je mee?

Verpakking

De verpakking van de buitenkant is als je het mij vraagt al erg strak en prachtig. Helemaal een verpakking die Bang & Olufsen past als je het mij vraagt. Op de voorkant staan de wireless B&O beoplay e8 oordopjes afgebeeld.

BO-beoplay-e8-2.0-review

Als je de doos opent zit er een foam laag in waar de verpakking van de B&O beoplay e8 in zit.

Wat zit er in de doos?

  • Beoplay E8 3e generatie
  • draadloze koptelefoon Oplaadetui met ingebouwd draadloos opladen
  • USB-C-oplaadkabel
  • 4 maten siliconen oordopjes (XS, S, M L)
  • 1 maat ComplyTM-tips (M)
  • Snelstartgids

Ontwerp

De Bang & Olufsen E8 2.0 wireless oortelefoons zien er prachtig uit! De case is van licht grijs leer en heeft een patroon. Hij is zo stijlvol dat ik, als ik de oordopjes niet kende zou verwachten dat er sieraden in zitten.

Wanneer je de deksel open doet zitten daar de oordopjes in.Aan de achterkant van de case bevindt zich een USB-C oplaadpoort, hiermee kan je met de USB-C kabel de oordopjes opladen. 

Laat je de case vallen? Dan hoef je niet bang te zijn dat je oordopjes, in tegenstelling tot andere cases van bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Buds, op de grond belanden.

Daarnaast kun je deze oordopjes gemakkelijk draadloos opladen, bijvoorbeeld op een QI-oplaad plaat. Maar er zijn ook steeds meer teleefonsGeen gedoe meer met kabels!

BO-beoplay-e8-2.0-review

Functies

De oortelefoons zelf zien er goed uit en passen ook prima in mijn oren. De draadloze oordopjes worden geleverd met een set tips. Zo kun je precies de juiste pasvorm kiezen voor je oren. Let op dat ze stevig in je oren zitten, vooral wanneer je ze wil dragen tijdens het sporten.

Bediening

Ze hebben een aanraakgevoelig gedeelte waarmee je het geluid bediend. De rechterknop is voor het volume en de afspelen/pauzeren track-functionaliteit. De linkerknop kun je de omgevingsgeluid-modus activeren die de muziek pauzeert en je helpt om geluiden van buitenaf te horen.

Wel is het even wennen aan het aanraakgevoelige gedeelte. Je zet snel een track stop in plaats van een nummer door te skippen. Maar dit is slechts een kwestie van gewenning.

Bluetooth

Het koppelen via bluetooth van de B&O beoplay e8 2.0 was een fluitje van een cent. Deze oortelefoons hadden nauwelijks tijd nodig om te koppelen met mijn smartphone. 

Batterij

Wanneer de oordopjes opgeladen zijn, kunnen ze ongeveer vier uur muziek afspelen. Daarna kunnen ze met de case nog drie keer worden opgeladen. Super handig, want zo kom je nooit zonder batterij te zitten. En krijg je ongeveer 16 uur speeltijd voordat je een stroombron nodig hebt. 

Het volledig opladen van de oordopjes duurt een paar uur. Maar heb je ze een uurtje nodig, bijvoorbeeld in de sportschool? Dan leg je ze 10-15 minuten in de case en kan je ze toch zo een uur gebruiken.

QI opladen

Ook het opladen via de QI plaat werkt super handig! Je legt ze erop en geen gedoe met kabels. En wanneer je geen oplader of Qi in de buurt hebt?

Dan gebruik je gewoon je eigen telefoon als QI bron, tenminste als je telefoon dit ondersteund natuurlijk!

Geluidskwaliteit

De audiokwaliteit van deze B&O Beoplay E8 2.0 is geweldig! De bas is precies goed. Met opzwepende nummers is hij luid en met meer rustige muziek is hij klinkt de bas ook nog steeds goed. En ook de hogere tonen zijn een genot voor je oren. Als je gewend bent aan goedkopere oortelefoons, merk je dat je veel meer toonhoogtes hoort. En dus meer geniet van de muziek.

BO-beoplay-e8-2.0-review

B&O App

Met de B&O app heb je nog meer mogelijkheden. Je kunt kiezen uit een aantal vooraf ingestelde muziek thema’s zoals Commute, Clear, Workout of Podcast. Deze zorgen ervoor dat je muziek op een bepaalde manier ingesteld. Wil je dit liever op maat in stellen? Dan kun je kiezen voor ToneTouch. Je sleept heel gemakkelijk tussen warm, opgewonden, ontspannen en helder. 

Actieve ruis onderdrukking

Het enige wat mij tegenvalt aan deze draadloze oordopjes is dat er geen actieve ruis onderdrukking op zit. Terwijl andere duurdere draadloze oordopjes in dit segment dat wel aanbieden. Daarnaast vind ik dat als je zoveel geld uitgeeft voor een paar oordopjes, je deze functie wel mag verwachten. Wat B&O in de plaats heeft voor de actieve ruis onderdrukking is de transparantiefunctie, die kan je gemakkelijk aanpassen in de app. Deze is niet zo effectief als oordopjes met écht actieve ruisonderdrukking, maar het komt in de buurt. 

Mijn mening

De B&O Beoplay E8 2.0 draadloze oordopjes zien er gelikt en strak uit. Het geluid klinkt goed en ze passen ook erg fijn in mijn oren, door de verschillende tips die erbij zitten. De aanraakgevoelige knoppen zijn soms een beetje te gevoelig. En ze hebben geen actieve ruisonderdrukking. 

Waar de een dit heel erg storend vind dat dit ontbreekt, vind de ander het belangrijk dat de draadloze oordopjes er ook goed uitzien. En zien het meer als een verlengstuk van hun outfit.

BO-beoplay-e8-2.0-review

Je kunt er ook nog een officiële draadloze oplaadstation van B&O bij kopen. Houd er rekening mee dat alle fatsoenlijke Qi-compatibele draadloze opladers hetzelfde werk doen, maar dan voor minder geld dan die van Bang & Olufsen.

Ik denk dat als ik me goed had ingelezen en de van tevoren had geweten dat de noise canceling functie er niet echt op zat, ze niet had gekocht. Nu ik ze eenmaal als gadget heb, ben ik zeer te spreken over de geluidskwaliteit. En zeker de batterijduur. Ze zijn als je het mij vraagt net een stap je hoger dan de Samsung Galaxy Buds waar ik in eerste instantie ook erg blij mee was. Draadloze oordopjes en muziek blijven een persoonlijk dingetje en het hangt dus ook echt van jouw smaak af, waar jij tevreden mee bent.

Prijs en verkrijgbaarheid

De B&O beoplay e8 2.0 zijn verkrijgbaar bij o.a. bol.com en op de website van Bang & Olufsen zelf voor een prijs variërend tussen de € 116 en € 237,- afhankelijk van de kleurstelling die je kiest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: