Christian Faye – Smokey Eyes Treasure palette

Christian Faye - Smokey Eyes Treasure palette

Christian Faye kwam dit voorjaar weer met een aantal prachtige nieuwe eyeshadow palletten. Ik heb er al een aantal mogen uittesten en was zelf razend enthousiast. Vandaag deel ik met jullie het nieuwste oogschaduw product van Christian Faye – Smokey Eyes Treasure pallet. Benieuwd naar de swatches? Lees dan snel verder.

Christian Faye

Misschien kennen jullie Christian Faye al van de wenkbrauw producten? Zelf gebruik ik al jaren de brow kit, maar daarnaast hebben ze ook mascara, eyeliner en diverse oogschaduw palletten. Het merk is trouwens ook diervriendelijk! Dit seizoen heeft Christian Faye ook weer een aantal nieuwe oogschaduw palletten uitgebracht. Toevallige is de nieuwste aanwinst onder de oogschaduw palettes ook gelijk één van mijn persoonlijke favorieten geworden: de Christian Faye – Smokey Eyes Treasure palette

OVER de Christian Faye – Smokey Eyes Treasure palette

Christian Faye zegt zelf: “The Smokey Eyes eyeshadows sets are reinvented with more intense pigments and richer effects. A variety of textures come together in a single palette to style the eyes with a layering technique. The six matching colours blend perfectly with each other and allow an optimal shading and highlighting.These shadows are exceptionally buildable in colour, giving you unprecedented control over the intensity of your look.  From the most natural to ultra-smoky, every look is possible . “

Christian Faye - Smokey Eyes Treasure palette

Verpakking

Het Smokey Eye Treasure pallet is het nieuwste palette in de collectie en bevat in tegenstelling tot de andere eyeshadow palettes in plaats van vier, maar liefst zes oogschaduw kleuren! De verpakking is eigenlijk zoals we van Christian Faye gewend zijn. Zwart, simpel en chique met goud opgedrukte letters. Doordat de palette voor de helft doorzichtig is zie je gelijk welke kleuren in dit oogschaduwpalette zitten.

Christian Faye - Smokey Eyes Treasure palette

Over kleuren gesproken, wat ik fijn vind is dat alle kleuren op elkaar afgestemd zijn. Hierdoor zul je dit palette ook sneller en vaker gebruiken. Of het nu gaat om een solo kleurtje, of een mooie smokey eye.

Christian Faye - Smokey Eyes Treasure palette

Het palette bevat allemaal mooie metalic oogschaduw tinten,  van heel licht tot donkerblauw paars. Je kunt dus kiezen voor een frisse lentelook of een zwoele donkere smokey eye.

Christian Faye - Smokey Eyes Treasure palette

Het pallet bestaat uit 6 kleuren. Van donker blauw naar beige, naar bronze, goud en rood, maar ook witte oogschaduw. Waar ik echt enorm over te spreken ben is de pigmentatie. Het is bijna een soort cream oogschaduw. De gouden en bronze kleur zie je echt enorm mooi glimmen. Maar eigenlijk alle zes de kleuren hebben een fenomenale shimmer.

Christian Faye - Smokey Eyes Treasure palette

Hierboven zie je een swatch op mijn vingers, voor ik de oogschaduw aanbreng op mijn arm.

Christian Faye - Smokey Eyes Treasure palette

De pigmentatie van de oogschaduw is echt geweldig als je het mij vraagt! De swatches die ik hierboven heb gemaakt zijn met mijn vinger in één beweging gemaakt.

Christian Faye - Smokey Eyes Treasure palette

Ik kan gewoon geen genoeg krijgen van deze swatches, wauw wat is deze oogschaduw mooi! Deze swatches zijn door gemaakt. Dus alleen oogschaduw poeder, maar als je bijvoorbeeld je kwast een beetje nat zou maken en zou afdeppen om de oogschaduw aan te brengen, dan is de look nog intenser.

Ik zou dit pallete denk ik vooral gebruiken bij speciale gelegenheden en er een speciale look van maken. Meer omdat ik zelf geen blauw ogen heb, lijkt het me toch best heftig voor een dagelijkse look en helemaal wanneer de rode oogschaduw in een eyelook verwerkt. Zelf hou ik wat meer van neutrale kleuren voor overdag.

Christian Faye - Smokey Eyes Treasure palette

Hieronder zie je een close-up van mijn smokey-eye effect dat ik creëerde. Ik gebruikte drie kleuren uit het palette, wit, goud en donkerblauw. Wat mij opviel is dat je bijna geen fall-out hebt bij het aanbrengen van deze oogschaduw. Super prettig als je het mij vraagt.

Christian Faye - Smokey Eyes Treasure palette

De oogschaduw blend erg gemakkelijk en dat is natuurlijk ook fijn. Op de rode kleur na heeft deze Christian Faye – Smokey Eyes Treasure palette precies de kleuren die ik zou gebruiken! Een heerlijk palette dus.  Sowieso vind ik de kwaliteit van de Christian Faye oogschaduws heel erg goed. Je ziet het ook echt wel af aan de look. Hieronder zie je een hele gezichtslook.

Christian Faye - Smokey Eyes Treasure palette

Tip: Deze oogschaduw leent zich super goed om ook op je lippen te gebruiken en zo een prachtige long-lasting lip look te creëren.
Ik gebruikte rode lipstick van de douglas en depte de gouden oogschaduw kleur die ik ook op mijn ogen gebruikte met mijn vinger over mijn onder lip en in het midden van mijn bovenlip. Apart hé?

Prijs & Verkrijgbaarheid

Het Christian Faye – Smokey Eyes Treasure palette is te koop bij Douglas en ICI Paris XL. Mocht je toch liever online shoppen, dan kan je hem ook verkrijgen bij Bransus, hier hebben ze alle Christian Faye producten. Qua prijs hoef je het pallet ook zeker niet te laten liggen, want voor €21,99 heb je 6 mega gepigmenteerde kleuren waar je een prachtige oog- en liplook mee kunt maken.

Wat vind jij van het Smokey Eyes Treasure palette?

Ben je opzoek naar meer mooie make-up?
Bekijk dan eens deze make-up reviews.

16 Reacties

 1. mei 30, 2018 / 7:22 am

  Wat een leuk palette! Super goede pigmentatie ook. De felle kleuren zou ik niet snel gebruiken maar de bronzige en goude weer wel! Mooie look heb je gemaakt! :)

  • Mariëlle
   Auteur
   mei 31, 2018 / 12:53 am

   Bedankt Sija, zelf ben ik ook niet zo snel van de felle kleuren hoor. Maar ik vind ze wel stuk voor stuk mooi. En als je is een keer een jurk draagt in bijvoorbeeld een rode kleur, kan een subtiele verwerking in je ooglook van rood dan wel erg mooi zijn.

 2. mei 30, 2018 / 7:50 am

  Wow! Wat een pigmentatie! Echt bizar gewoon. En dan vind ik het ook echt niet erg om wat meer te betalen voor een klein palletje!

  • Mariëlle
   Auteur
   mei 31, 2018 / 12:52 am

   Kijk dat vind ik dus ook. Zo vind ik oogschaduw dragen heerlijk!

 3. mei 30, 2018 / 9:41 am

  Hij is heel mooi! Goed dat je erbij schrijft dat je het ook op je lippen kan gebruiken daar had ik dus niet aan gedacht!

  • Mariëlle
   Auteur
   mei 31, 2018 / 12:52 am

   ja leuk tip hé. Ik bedacht het me ineens tijdens het uittesten. En dacht why not… Het bleef ook nog eens heel goed zitten, dus dan is het helemaal een aanrader!

 4. mei 30, 2018 / 11:12 am

  Ahhhhhhhhh! Weer zo’n mooi palette! En wat staat ‘ie mooi bij je zeg! Hij is niet mega goedkoop maar ik zou het er voor over hebben! Lovin’ it.

  • Mariëlle
   Auteur
   mei 31, 2018 / 12:51 am

   Als je kijkt naar het aantal kleuren dat in de palette zit kaylee valt best mee. 3,50 per kleur. Maar hé dan heb je wel kwaliteit. Want deze pigmentatie vind je echt niet bij een budget eyeshadow.

 5. mei 30, 2018 / 7:52 pm

  Wat een prachtig pallet! Helaas zijn het niet echt mijn kleuren..

 6. mei 30, 2018 / 10:54 pm

  Niet het pallette dat ik in de winkel zou kiezen maar wauw wat een mooie pigmentatie op het plaatje inderdaad en een mooi resultaat. Staat je erg mooi die kleuren.

  • Mariëlle
   Auteur
   mei 31, 2018 / 12:48 am

   thanks Janine. Good to hear dat de pigmentatie ook jouw heeft doen verbazen, al zou je het palette zelf niet hebben uitgezocht ;)

 7. mei 30, 2018 / 11:07 pm

  Hij staat je super. Ik gebruik het soms wel op de lippen

 8. juni 1, 2018 / 7:28 am

  Ik vind hem echt supermooi, goed gepigmenteerd en valt lekker op – toch wat je mag verwachten voor een smokey eye pallette. Vind de kleuren ook heel mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: