Collageen innemen voor een mooiere huid – Werkt het echt?

mardanti-collageen-poeder

Ik hoorde veel positieve geluiden over collageen in poedervorm. Dit is een skincare trend die je vast niet is ontgaan. Via mijn kennissen kring had ik al eens gehoord van Mardanti Collageen poeder. En zij waren positief verrast over de effecten. Ik werd nieuwsgierig naar het product. En Mardanti vroeg of ik het product wilde uittesten. Dat liet ik me geen twee keer vragen natuurlijk! Ik heb de Collageen poeder 3 maanden getest. Ik vertel je in deze mardanti collageen review meer over mijn ervaring. En deel een kortingscode met je!

Wat is collageen?

Het woord collageen komt uit het Grieks. En is een samenvoeging van twee Griekse woorden: een kolla: wat lijm betekent. En gen: wat producerend betekent. Collageen vormt een laag tussen aangrenzend weefsel en zorgt ervoor dat alle weefsel bij elkaar gehouden wordt. Vandaar dus de verwijzing naar lijm.

Collageen is onderdeel van het bindweefsel en is een belangrijk eiwit (een structuur eiwit) dat zorgt voor stevigheid in het gehele lichaam.

Waar bevind collageen zich in ons lichaam?

Collageen is een onderdeel van de huidmatrix (bindweefsel). En wordt ook wel een eiwit genoemd. Het zorgt ervoor dat onze huid stevig en gezond blijft.

Het is het meest voorkomende eiwit in het gehele lichaam, en maakt ongeveer 30% uit van het totale eiwitgehalte. Waaronder je botten, pezen en banden maar dus ook je haren, nagels en je huid.

Waar bevind collageen zich in ons lichaam?

Collageen is dus eigenlijk de lijm die onze organen en weefsels bij elkaar houdt. En zit in de lederhuid (dermis) hier wordt collageen aangemaakt. De lederhuid is 1 tot 3 millimeter dik en voornamelijk gevuld met collageen en elastinevezels. Het collageen in de lederhuid beïnvloed de huidstructuur en de stevigheid van binnenuit.

Vanaf wanneer neemt collageen in ons lichaam af?

Na je 25ste levensjaar neemt de natuurlijke aanmaak van collageen in je huid af. En dus start het achteruit gaan van je huid, ook wel huidveroudering genoemd al .

Vanaf wanneer neemt collageen in ons lichaam af. Grafiek

Als we jong zijn, produceert ons lichaam van nature voldoende collageen waardoor ons gezicht er zichtbaar glad en gezond uitziet. Wanneer je ouder wordt, neemt de hoeveelheid collageen langzaam af, waardoor de huid slapper wordt en rimpels ontstaan.en datgene wat er is verliest, ontstaan er rimpels. Ook krijg je een minder stevige huid. Tja, het hoort bij het ouder worden, maar leuk is anders. We blijven toch liever allemaal jong en strak! En daar heb ik iets op gevonden: collageen poeder.

Verschillende typen collageen

Er zijn een stuk of 30 verschillende types collageen, waarvan er 6 types belangrijk zijn voor de huid:

Collageen I: de meest voorkomende vorm van collageen en het eindproduct wanneer weefsel zichzelf repareert. Het is vrij dik en stug.
Collageen III: deze variant wordt gevonden in snel groeiend weefsel, zoals de eerste fases van wondheling. Hierna wordt het vervangen door type I.
Collageen V en VI: beide types worden gevonden in de buurt van type I.
Collageen VII: dit type fungeert als een ‘anker’ tussen de huidlagen.
Collageen XII: wordt gevonden in de buurt van type I en III.

Wil je meer weten over één van de onderzoeken, waarin bewezen is dat collageen poeder werkt? Dan lees je hier één van de onderzoeken.

Collageen innemen voor een mooiere huid - mardanti collageen peoder

Mardanti Collageen poeder review

Het collageen poeder van Mardanti zit in een grote witte pot met paarse opdruk. In de pot zit een schepje voor de dosering. Zelf vind ik Collageen innemen voor een mooiere huid in poeder vorm ideaal. Zo kun je zelf kunt bepalen waar je het pure collageen poeder doorheen doet.

mardanti collageen review

Ik doe het meestal door mijn koffie, eiwitten shake of los het op en mix het door mijn kwark. Je kunt het ook door je water, soep, smoothie of sap doen. Het poeder heeft een zoetige vanille smaak, waardoor je het door veel producten kunt heen roeren. Maar ben je geen fan van vanille, dan is dit wellicht een dingetje voor jou.

mardanti collageen ehydrolyseerd Verisol® poeder in schep

Een schep je Peptan collageen bevat naast collageen poeder vitamine C, Biotine (B8), Riboflavine (B2), Zink, Koper en Hyaluronzuur. Vitamine C Boost voor een dagelijkse bevordering van de productie van collageen van buitenuit. De 5 unieke ingrediënten zijn goed voor huid, haar en nagel conditie. De inhoud van een Mardanti collageen pot is 150 gram. Dit is voldoende voor 30 dagen collageen verzorging.

mardanti ingrediënten

In de pot zitten genoeg doseringen voor een hele maand. Gebaseerd op 1x daags gebruik. En wat belooft dit poeder? Na zo’n 3 tot 9 maanden (waarbij je 1 schepje per dag inneemt) merk je een verbetering van je huid (meer stralen), haar (haargroei en ondersteuning conditie haar) en nagels (gezond en mogelijk sneller groeien). En volgens dit onderzoek leidt structureel gebruik van het collageen poeder tot minder diepe rimpels en fijne lijntjes en een verbeterde huidelasticiteit.

mardanti collageen-1-3

Mijn mening na 3 maanden gebruik

Allereerst wil ik beginnen met te zeggen, dat je dit product echt een langere tijd dient te gebruiken om goed het effect te kunnen zien. Zelf merkte ik al na 3 maanden gebruik verschil in mijn huid. Mijn huid voelt veel gehydrateerd en zachter aan. En daarnaast heb ik het idee dat mijn huid meer straalt. Ik krijg hier ook steeds complimenten over uit mijn omgeving. En dat is voor mij alleen maar de bevestiging dat zij het ook zien. Qua rimpels merk ik nu nog niet zoveel verschil. Ik vind niet dat ik erge rimpels heb, dus tja wat wil je dan precies verbeterd hebben. Wel let ik op de wallen onder mijn ogen en deze lijken ook echt minder zwart. Dus dat is mooi meegenomen! Ik blijf voorlopig Mardanti collageen poeder gebruiken. En ben heel benieuwd wat het effect op de langere termijn gaat zijn. Zeg over een jaar.

mardanti collageen-8

Prijs en verkrijgbaarheid

De Mardanti collageen poeder is verkrijgbaar op de website van Mardanti in een losse pot (goed voor 1 maand) voor € 29,95. Ook kun je en voordeel bundel aanschaffen, waarbij je 3 potten (goed voor 3 maanden, eenmalige aanschaf) voor € 69,90 koopt.

Kortingscode

Speciaal voor mijn volgers heb ik een kortingscode die 10% korting geeft op alle collageen producten. Want naast collageen poeders, verkoopt Mardanti ook Beauty Serums: Vitamine C, Hyaluronzuur en Retinol. Gebruik hiervoor de kortingscode: ‘liefsmarielle10‘.

Ben jij bekend met collageen poeders? En geloof jij in beauty van binnen uit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: