De allerleukste paasboeken

de allerleukste paasboeken -paashaas op cadeautjes tocht, noortje en de paaseitjes, het paaskuiken, de haas met de grote oren, drie ei is een paasei.

Met Pasen om de hoek zijn er veel manieren om de feestelijke sfeer in huis te brengen. Naast het versieren van paaseieren, of paastakken en het bereiden van heerlijke paasgerechten, zijn er ook veel paasboeken beschikbaar om van te genieten. Ik zette de allerbeste beste paasboeken voor jouw op een rij.

De allerleukste paasboeken

Dit jaar zijn er onwijs veel leuke paasboeken voor kinderen uitgekomen. Ik zette hieronder een aantal van mijn favoriete paasboeken voor kinderen op een rijtje. Van educatieve boeken over de betekenis van Pasen tot avontuurlijke verhalen over de paashaas, er is voor elk wat wils! Waaronder ook een leuk prentenboek pasen.

Door deze allerleukste paasboeken te lezen en samen met kinderen te bespreken, kunnen ouders en verzorgers helpen om de verbeeldingskracht en het taalgebruik van kinderen te stimuleren en hun begrip van Pasen en de betekenis ervan te vergroten. Het lezen van boeken is ook een geweldige manier om quality time door te brengen met kinderen tijdens de paasvakantie en om de band tussen ouders en kinderen te versterken.

De allerleukste paasboeken - de paashaas op cadeautjestocht

#1 De paashaas op cadeautjestocht – Mieke Goethals

In “De paashaas op cadeautjestocht” gaat de paashaas op zoek naar de perfecte cadeaus voor alle kinderen in de stad. Onderweg ontmoet hij allerlei dieren die hem helpen bij zijn zoektocht. Het boek is prachtig geïllustreerd en bevat kleurrijke afbeeldingen die kinderen zullen aanspreken. Het verhaal leert kinderen over de tradities van Pasen en het belang van vriendelijkheid en samenwerking.

Bestel hier De paashaas op cadeautjestocht

boer boris en de eieren

#2 Boer Boris – Boer Boris en de eieren – Ted van Lieshout

In “Boer Boris en de eieren” gaat Boer Boris op zoek naar eieren voor het paasontbijt. Hij zoekt in alle hoeken en gaten van de boerderij en ontdekt uiteindelijk een nest met wel heel bijzondere eieren. Het boek is geschreven in rijmende tekst en bevat grappige en kleurrijke illustraties. Het verhaal leert kinderen over de verschillende soorten eieren en hoe ze worden verzameld.

Bestel hier Boer Boris – Boer Boris en de eieren

bobi viert pasen

#3 Bobbi – Bobbi viert Pasen – Monica Maas

In “Bobbi viert Pasen” viert het lieve beertje Bobbi Pasen met zijn familie en vrienden. Ze versieren eieren, bakken een paastaart en gaan op zoek naar chocolade-eitjes. Het boek bevat vrolijke illustraties en is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Het verhaal leert kinderen over de tradities van Pasen en hoe het gevierd wordt.

Bestel hier Bobbi – Bobbi viert Pasen

het paaskuiken

#4 Het paaskuiken – A. Junge

In “Het paaskuiken” volgen we het verhaal van een klein kuikentje dat uit het ei kruipt op Paasmorgen. Het kuikentje gaat op ontdekkingstocht door de tuin en ontmoet allerlei dieren. Het boek is prachtig geïllustreerd en bevat kleurrijke afbeeldingen die kinderen zullen aanspreken. Het verhaal leert kinderen over de symboliek van het ei en de betekenis van Pasen.

Bestel hier Het paaskuiken

luuk en lotje

#5 Luuk en Lotje – Het is Pasen! – Ruth Wielockx

In “Luuk en Lotje – Het is Pasen!” gaan de twee konijntjes op zoek naar eieren in de tuin van hun grootouders. Ze ontdekken allerlei kleurrijke paaseieren en hebben veel plezier. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar en bevat vrolijke illustraties die kinderen zullen aanspreken. Het verhaal leert kinderen over de tradities van Pasen en het belang van familie en samen zijn tijdens de feestdagen.

Bestel hier Luuk en Lotje – Het is Pasen!

noortje en de paaseitjes

#6 Noortje – Noortje en de paaseitjes – Annemarie van der Heijden

In “Noortje en de paaseitjes” volgen we het verhaal van het meisje Noortje dat samen met haar oma paaseitjes gaat schilderen. Ze ontdekken verschillende kleuren en patronen en maken er een gezellige dag van. Het boek bevat kleurrijke illustraties en is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Het verhaal leert kinderen over de creativiteit en gezelligheid van Pasen.

Bestel hier Noortje – Noortje en de paaseitjes

het wonder van het ei

#7 Het wonder van het ei – Hans-Christian Schmidt

In “Het wonder van het ei” volgen we het verhaal van een kip die een ei legt en het hele proces van ei tot kuiken doorloopt. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en bevat prachtige illustraties die het verhaal tot leven brengen. Het boek leert kinderen over de biologie van het ei en het belang van respect voor de natuur.

Bestel hier Het wonder van het ei

de haas met de grote voeten

#8 De haas met de grote voeten – Catherine Rayner

In “De haas met de grote voeten” volgen we het verhaal van een haas die zich anders voelt dan de andere hazen omdat hij grote voeten heeft. Hij gaat op zoek naar iemand die hem accepteert zoals hij is en vindt uiteindelijk een groep konijnen die hem verwelkomen. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en bevat prachtige illustraties die het verhaal tot leven brengen. Het boek leert kinderen over acceptatie en het belang van verschillen.

Bestel hier De haas met de grote voeten

drie ei is een paasei

#9 Drie ei is een paasei – Jacques Vriens

In “Drie ei is een paasei” volgen we het verhaal van een kip die drie eieren legt en de avonturen van de kuikens die uitkomen. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en bevat kleurrijke illustraties die het verhaal tot leven brengen. Het boek leert kinderen over de cyclus van het leven en het belang van familie.

Bestel hier Drie ei is een paasei

het eigenwijze ei

#10 Het eigenwijze ei – Milja Praagman

In “Het eigenwijze ei” volgen we het verhaal van een ei dat niet wil uitkomen. De andere dieren proberen van alles om het ei te laten uitkomen, maar het lijkt erop dat het ei gewoon eigenwijs is. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en bevat kleurrijke illustraties die het verhaal tot leven brengen. Het boek leert kinderen over geduld en acceptatie van anderen.

Bestel hier Het eigenwijze ei

Heb jij nou nog een favoriet paasboek die hier niet tussen deze lijst met allerbeste paasboeken staat? Deel het dan vooral in een reactie hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: