De lekkerste alcohol vrije drankjes van URB

De lekkerste alcohol vrije drankjes van URB - mocktails

Wil je geen alcohol drinken? Wat drink je dan wel? Ik zet de lekkerste alcoholvrije drankjes van URB voor je op een rij!

Alcohol vrij

Wil je gaan voor een alcohol vrije drank? Dan kun je kiezen voor de standaard frisdranken, vruchtensappen en natuurlijk gewoon thee of koffie en water. Maar als je zin hebt in wat spannends is het best moeilijk om een alcohol vrij alternatief te vinden. Ik was dan ook super enthousiast toen ik de lekkerste alcohol vrije drankjes van URB ontdekte. En ik kan je vast vertellen dat er ook nog een voordeel aan hangt, ze bevatten namelijk minder calorieën dan het origineel met alcohol!

URB – De lekkerste alcohol vrije drankjes

Er komen steeds meer alcoholvrije merken op de markt, en dat vind ik echt fantastisch. Zo ook URB, een luxe alcoholvrije drank met een unieke smaak. Het verhaal begon bij een rooftopbar in de grote stad Amsterdam. Waar de bedenkers opzoeken waren niet iets nieuws. Iets fris. Iets dat niet bestond:

‘Een luxe alcoholvrije drank voor wereldburgers die de consument dezelfde drinkervaring en drinkmomenten geeft als een alcoholische drank’

De makers konden nergens een soortgelijk drankje vinden dat aan de voorwaarden voldeed, dus besloten zij om De lekkerste alcohol vrije drankjes zelf te creëren.

De lekkerste alcohol vrije drankjes van URB - mocktails

URB in het kort

URB (jargon voor urban) is biologisch, bevat weinig suikers en koolhydraten, heeft een volle body en een aanhoudende smaak die het mondgevoel en karakter van een alcoholische drank geeft.

  • 100% alcoholvrij;
  • Mix van Fruit en speciaal geselecteerde kruiden
  • 100% Biologisch;
  • 3,75 gram suiker per 100ml;
  • Het draait om genieten zonder concessies te doen;

Smaken

Er zijn drie verschillende smaken te verkrijgen. En elke smaak is uniek door het stedelijk randje. De smaken die verkrijgbaar zijn:

  • Amsterdam
  • Berlin
  • Shanghai
De lekkerste alcohol vrije drankjes van URB - mocktails

Amsterdam

De URB Amsterdam bestaat uit geconcentreerde druivenschillen (basis van wijn), een vleugje wort (basis van bier) en ‘virgin grass’ zorgen voor een prachtig mooie rode variëteit met een intense bessen/druivensmaak met een spannend karakter.

De lekkerste alcohol vrije drankjes van URB - mocktails

Berlin

URB Berline bevat een verleidelijke urban mix tussen donkere kersen en ‘virgin grass’.

De lekkerste alcohol vrije drankjes van URB - mocktails

Shanghai

De URB shanghai bevat passiebloem, sencha thee en een vleugje rabarber smaakt URB Shanghai naar een zwoele zomeravond. Na een verleidelijke aanhef, smaakt het karaktervolle met een verrassende droge en frisse afdronk. 

De lekkerste alcohol vrije drankjes URB - mocktails

Mijn mening

Of dat dit De lekkerste alcohol vrije drankjes zijn die ik ken? Daar kan ik volmondig ‘ja’ op zeggen. Allereerst vind ik de namen erg goed gekozen. Origineel dat de drankjes naar steden zijn vernoemd.  En daar kenmerkende vruchten en kruiden aan toe zijn gevoegd. En wat zijn ze smakelijk! Mijn voorkeur gaat als eerste uit naar de smaak Shanghai, dan Berlin en als laatste Amsterdam.

De Shanghai smaakt erg fruitig en daar hou ik wel van. Hij doet mij denken aan een mousserende rosé wijn of een champagne rosé.

De Berlin lijkt op een goede rode wijn, maar dan van kersen. En heeft een lichte afdronk., dus valt helemaal niet zwaar. En dat is fijn, want dit drankje kun je dus lekker doordrinken zonder dronken te worden!

De Amsterdam heeft wat weg van een witte wijn. Zelf ben ik niet zo gek op witte wijn, dus dat verklaart ook waarom deze onderaan mijn lijstje kwam. Waar ik zelf nooit een witte zou bestellen of drinken, vind ik de Amsterdam wel lekker wegdrinken.

De lekkerste alcohol vrije drankjes URB - mocktails

Je kunt de drankjes gewoon zo drinken, maar je kunt ze natuurlijk ook nog mixen met siropen om er echte mocktails van te maken. Zelf heb ik ze leuk gepresenteerd met wat fruit en cocktail prikkers. Dat geef je helemaal het gevoel dat je aan de champagne of cocktails zit. Lekker luxueus! I love it!

En voor de calorieën hoef je het al helemaal niet te laten. Per 100ml zitten er 18 calorieën en 3,75 gram suiker in het drankje. Een drankje minder drinken om op de lijn te letten? Dat is dus niet nodig! Gewoon lekker onbezonnen genieten met URB!

Prijs en verkrijgbaarheid

De lekkerste alcohol vrije drankjes van URB zijn verkrijgbaar voor een prijs van € 2,98 per stuk. Bij onderstaande slijters en drankhandels.

Drink jij wel eens alcohol vrije drankjes?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: