Delicata Discovery Happiness chocolade collectie bij AH

Delicata Discovery Happiness chocolade collectie bij AH

Toen ik afgelopen zondag boodschappen ging doen ontdekte ik bij Albert Heijn het nieuwe assortiment Delicata Discovery Happiness chocolade. Inmiddels zijn we gewend aan de limited editions van Tony Chocolonely. Maar Delicata en Albert Heijn komen nu ook met een reeks aan bijzondere smaken chocolade.

Delicata is een echt Nederlands merk en heeft de repen speciaal voor Albert Heijn gemaakt. De vier nieuwe ”Happiness” collecties zijn ontwikkeld in België en bestaan uit meer dan 30 smaken!

Vandaag ga ik het alleen met jullie hebben over de Discover Happiness collectie chocolade repen, omdat mijn eigen voorkeur hier het meeste naar uit gaat.

♥ Discover Happiness

De Delicata Discovery Happiness chocolade  collectie bestaat uit 8 smaken chocolade: Yuzu – Zeewier, Wasabi – Sojaboon, Bosbes – Viooltjes, Rode kerry – Kokos, Geroosterde Maïs – Jalapeno peper, Szechuan peper – Rijstcrips, Gember – Limoen, Aardbei – Balsamico.

Zelf viel ik voor de Puur Aardbei – Balsamico en de Bosbes – Viooltjes. Het liefst zou ik ze natuurlijk allemaal willen proberen, maar dat wordt een beetje te gek!

Puur Aardbei – Balsamico

Pure chocolade met maar liefst 58% cacao, aardbeien en balsamicoazijn. Een favoriet klassiek duo uit de Italiaanse keuken. Dat het ging om balsamicoazijn had ik niet verwacht als ik op de verpakking kijk. Ik zou denken aan balsamico blaadjes? Azijn klinkt niet zo lekker in chocolade.

Delicata -Discover Happiness collectie bij AH

Als je de Puur Aardbei – Balsamico hebt geproefd ben je echt wel fan hoor! Wat een aparte smaak heeft deze chocolade reep. Hij smaakt voornamelijk naar aardbei, maar je proeft ook de balsamico erin terug.

Ingrediënten

Cacaomassa, suiker, cacaoboter, appelpuree uit concentraat, appelsapconcentraat, 3% aardbeienpuree, 0,4% balsamicoazijn, maltodextrine, citrusvezel, natuurlijke aroma’s (vanille, aardbei), emulgator (SOJAlecithine), kleurend concentraat (vlierbes, appel, appelbes), verdikkingsmiddel (pectine). Bevat soja. Kan sporen bevatten van ei, glutenbevattende granen, melk, noten, pinda’s.

Delicata -Discover Happiness collectie bij AH

Allergie-informatie

Bevat: soja. Kan bevatten: gluten bevattende granen, eieren, melk, noten, pinda’s (aardnoten).

Wat ik wel apart vind is dat deze chocoladereep soja bevat. Ik koop toch chocolade?

♥ Bosbes – Viooltjes

De Puur Bosbes – Viooltjes bevat 58% cacao en bevat gesuikerde en gepureerde bosbessen en geurige vioolblaadjes.

Delicata -Discover Happiness collectie bij AH

Ingrediënten

Cacaomassa, suiker, cacaoboter, appelpuree uit concentraat, appelsapconcentraat, 2% gedroogd viooltje, 2% bosbes, 1% bosbessenpuree, verdikkingsmiddel (arabische gom), emulgator (SOJAlecithine), kleurend concentraat (wortel, hibiscus, spirulina, blauwe bes), aroma, natuurlijk vanillearoma, citrusvezel, geleermiddel (pectine), viooltjesaroma, zonnebloemolie.

Delicata -Discover Happiness collectie bij AH

Allergie-informatie

Bevat: soja. Kan bevatten: gluten bevattende granen, eieren, melk, noten, pinda’s (aardnoten), sulfieten.

Deze reep smaakt echt naar viooltjes, al is de smaak heel subtiel aanwezig. De bosbessen proef je duidelijk terug in de reep door de kleine stukjes bosbessen die hierin verwerkt zijn.

Ik vind de Delicata Discovery Happiness chocolade  echt verassend lekker en ga snel de rest van de collectie uitproberen!

De prijs van een Discover Happiness chocolade is € 2,29 per stuk voor 100 gram.

Ben je benieuwd naar de Discover Happiness chocolade repen? Of wil je graag weten welke repen er nog meer zijn gelanceerd? Kijk dan even op de website van AH.

Op zoek naar meer chocolade nieuws? Klik dan hier

Ga jij de Delicata Discovery Happiness chocolade uitproberen?

14 Reacties

 1. september 5, 2017 / 9:09 am

  Zo een leuke smaken! Dit moet ik eens testen :)

 2. september 5, 2017 / 11:45 am

  Laat ik nu echt een chocoladeliefhebber zijn! Ik moet zeggen dat de smaken me niet direct aanspreken, maar het ziet er allemaal wel erg leuk uit. Ik ga eens kijken naar andere smaken!

 3. september 5, 2017 / 12:18 pm

  Als chocoladeliefhebber ben ik ook wel benieuwd naar deze repen. Ik vind het assortiment wel heel erg groot. Dat wordt keuze-stress ;-)

 4. september 5, 2017 / 12:59 pm

  Ik vind het helemaal grappig dat er nu chocolade is met bloemetjes er in : ) Wat verzinnen ze toch leuke dingen!

 5. september 5, 2017 / 1:48 pm

  Hier kun je gerust voor wakker maken. Hier een cholade junkie. Het ziet er super goed uit. Ik weet niet voor welke smaak ik zou gaan maar dat zou ik moeten testen.

 6. september 5, 2017 / 2:29 pm

  De gewone delicata repen zijn al lekker, dus deze ga ik zeker proberen. Het zijn, naast aardbei/balsamico, wel aparte combinaties vind ik. Ben benieuwd.

 7. september 5, 2017 / 3:11 pm

  Oh wat leuk! Deze ga ik ook eens testen. Ben een echte chocoladeliefhebber :)

 8. Dennis
  september 5, 2017 / 5:02 pm

  Het mooiste aan de chocolade repen is de verpakking. Smaken zijn slecht gebalaceerd en saai. Een enkele smaak na meer.
  Hou van zoet en verassende smaken maar was hier niet echt van onder de indruk. De smaken zijn wel interessant

 9. september 5, 2017 / 10:18 pm

  Ik kon deze nog niet! Ik ben niet echt een puur liefhebber, dus ik zou deze helaas ook niet snel kopen.

 10. september 5, 2017 / 10:22 pm

  Oh ik had direct voor puur met walnoot vijg gekozen. Leuk dat delicata nu ook wat meer bijzondere smaken heeft.

 11. september 6, 2017 / 10:21 pm

  Wat een leuk product, gave ingrediënten! Heerlijk om ook eens te testen, dol op chocolade :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: