DIY | baby mobiel hout vilt zelf maken

Wist je dat een babymobiel ontzettend goed is voor de motoriek van je kindje en het je baby helpt om spelenderwijs de wereld om zich heen te ontdekken? Vandaag laat ik jullie zien hoe je zelf gemakkelijk een baby mobiel hout vilt kunt maken. Je kunt hem ophangen in de babykamer of boven de babybox. Kijk je mee?

Ik had ze deze DIY baby mobiels bij de Action al vaker zien liggen en het leek me heel erg leuk zo’n baby mobiel zelf maken.

DIY baby mobiel hout vilt

De baby mobiel hout vilt zijn van Dectotime en beschikbaar in verschillende varianten. Zo zijn ze er met cactussen en olifantjes (zie foto boven) en met sterretjes (zie foto beneden, rechts).

DIY baby mobiel hout vilt

Zelf vond ik de variant met ijsjes en flamingo (links op de foto) het leukste en qua kleur paste deze ook het beste in Zayn zijn kamer.

baby mobiel hout vilt roze

Het is een pakketje voor een baby mobiel zonder muziek waar eigenlijk alles in zit wat je nodig hebt om hem te maken.

baby mobiel hout vilt

Hieronder zie je wat er allemaal in de verpakking zit. Er zitten uiteraard houten onderdelen in.

baby mobiel zelf maken

Zo vind je in het DIY pakket verschillende kleuren voorgedrukt vilt, kleine pompons en doorzichtig vistouw.

baby mobiel hout vilt

De lijm zit er niet bij inbegrepen. Als tip wil ik meegeven om een lijmpistool te gebruiken. Natuurlijk kan het ook met andere lijm. Zelf gebruikte ik hier een lijmpistool voor, omdat ik dit handiger vond werken. Je kan het vilt nog net even aandrukken en verschuiven, maar de lijm blijft niet uren nat.

Zo hoef je dus niet lang te wachten en kun je snel en gemakkelijk de baby mobiel zelf maken. Wat ik fijn vind van dit DIY pakket is dat de vormen van het hout al voorgestanst zijn op het vilt. En je ook kan kiezen uit meerdere kleuren vilt om aan te brengen. Zo blijf je de vrijheid houden om zelf lekker creatief te zijn en hoef je zelf niet te gaan zagen of gaan knippen met een schaar.

Zo ziet het houten ornamentje eruit als je het vilt erop hebt geplakt. Wel even zorgen dat je het gaatje boven goed vrij houdt, anders kan er geen visgaren meer doorheen!

Als je alle houten figuren hebt beplakt leg je ze zo uit als je ze wilt gaan vast maken. Dat zorgt ervoor dat je een beter beeld krijgt in welke hoogtes en volgordes je de baby mobiel hout vilt wilt gaan vastmaken en scheelt je bij het in elkaar zetten een hoop gedoe.

baby mobiel zelf maken

Als laatste hoef je alleen nog maar de houten vilt ornamenten aan de doorzichtige nylon garen te rijgen en op de gewenste hoogte en volgorde vast te maken. En tadaa… een baby mobiel zelf maken was nog nooit zo makkelijk!

Ga jij deze baby mobiel zelf maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: