DIY | hoe maak je zelf een bloemstukje met flowergel

DIY Bloemstukje met flowergel

Ik zie vaak van die te gekke bloemstukjes als ik bij mensen langs ga. Zo kwam ik op het idee om een DIY Bloemstukje met flowergel te maken. Want het is toch super leuk om zelf dingen te maken en creatief te zijn? Vandaag leg ik je uit, wat flowergel precies is, en hoe je zelf een DIY Bloemstukje met flowergel kunt maken. Lees je mee?

DIY | Hoe maak je zelf een bloemstukje met flowergel

Hieronder vind je alle benodigdheden en stappen om zelf een DIY bloemstukje met flowergel te maken. Leuk als verjaardag cadeau, voor moederdag of Valentijnsdag. Of om gewoon zomaar als cadeau te geven. Ook geef ik je wat meer info over wat flowergel precies is en hoe het werkt.

Benodigheden DIY Bloemstukje

  • Flowergel (kleur die je wilt);
  • Bloembakje / vaasje;
  • 3 of 4 snijbloemen en wat groen ( in mijn geval 2 roosjes);
  • 2 groene bladeren.

Flowergel wat is het?

Allereerst moet je natuurlijk de flowergel aangeschaft hebben. Je kan deze gemakkelijk bestellen op flowergel. Wat is flower gel precies? Flower gel is een non-toxic indoor oplossing die mode, schoonheid en comfort samen brengt. Het vervangt de vieze aarde/water en is bovendien geurloos en biologisch afbreekbaar. Het worden ook wel hydro-polymeer kristallen, gelparels, waterparels of hydrogel genoemd. Ze groeien als ze in contact komen met water, omdat ze het water opnemen. Het worden dan gel-parels, die een ideale vochthuishouding hebben. Ze zijn een decoratieve vervanger voor aarde voor een verscheidenheid aan planten en bloemen.  En zijn kleurvast en herbruikbaar; gewoon afspoelen met water en ze zijn klaar voor het volgende project.

Hoe werkt flowergel?

Je neemt een kom en doet hier 2 liter water in. Hier voeg je een pakje flower gel aan toe. Laat dit zo’n 6 tot 8 uur staan. De gelballetjes absorberen zoveel water als ze kunnen, tot ruim 100 keer hun gewicht. Hoe schoner en zuiverder het water (PH-neutraal), hoe groter de kristallen ballen zullen groeien. Voor een extra gezonde flower gel kun je ook plantenvoeding toevoegen aan het water voordat je de flowergel erin legt. Afhankelijk van de omgeving dien je de flowergel elke 6 weken opnieuw water geven.

DIY Bloemstukje met flowergel hoe maak ik het?

DIY Bloemstukje met flowergel

Nu de flower gel klaar is voor gebruik stop je deze in het bakje/vaasje dat je wilt hebben. Je snijd alle bloemen die je hebt uitgekozen schuin af en schikt ze op een leuke manier in het bakje/vaasje. Je kunt ze als het er niet zoveel zijn met een stukje ijzerdraad (voor bloemen) aan elkaar binden zodat ze netjes blijven zitten. Zo je DIY Bloemstukje met flowergel is klaar. Vervolgens geef je ze een leuke plek in je huis!

#Tip 1

Je kunt dit ook met grotere vazen doen! Smal en lang of juist heel breed en een klein bodempje flower gel erin doen. Het staat heel modern en geeft een super leuk effect!

#Tip 2

Doe een led lichtje tussen de doorzichtige flower gel. Geeft een super mooi effect. Natuurlijk kan het ook met een kaars. Daarnaast kan je de flowergel ook in andere kleuren dan doorzicht kopen. Neem dan een kleur die aansluit bij je kleur bloemen bijvoorbeeld.

# Tip 3

Ook heb je glow in the dark flower gel. Je kunt het op verschillende manieren toepassen.

Ga jij proberen om zelf zo’n bloemstukje met flowergel te maken?
Of hou je het liever bij normale bloemen?

1 Reactie

  1. april 26, 2018 / 11:46 am

    Hee, wat een handig product zeg flowergel! Ik had daar nog nooit van gehoord. Lang leve Blogland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: