DIY Bodyscrub voor Moederdag

DIY Bodyscrub voor Moederdag

Je zult het wel gemerkt hebben, de afgelopen dagen is het weer wat kouder geworden… Ik merk het aan mijn huid en ook aan die van mijn moeder. Omdat het bijna Moederdag is, leek het me leuk om eens een zelfgemaakt cadeau aan mijn moeder te geven. Daarom vertel ik jullie vandaag hoe je zelf een DIY Bodyscrub voor Moederdag kunt maken!

DIY Bodyscrub voor Moederdag

De bodyscub die we vandaag gaan maken, maken we met suiker. Juist omdat mijn moeder een erg droge en gevoelige huid heeft, is suiker lekker zachter. Suiker smelt namelijk wanneer het in aanraking komt met water, waardoor het schurende effect minder wordt.

DIY Bodyscrub voor Moederdag

Als je eenmaal weet welke ingrediënten je nodig hebt? Dan is deze bodyscrub voor Moederdag heel niet moeilijk te maken. Ik geef je hieronder de benodigdheden.

Benodigdheden

 • 2 eetlepels suiker (voorkeur: rietsuiker);
 • 1 eetlepel fijn gemalen koffie;
 • 1 eetlepel verse citroensap of olijfolie.

Hoe maak je het?

Neem alle ingrediënten en meng deze in een kommetje, of in het bakje dat je wilt gebruiken om het cadeau te geven. Let op, werk wel hygiënisch en zorg ervoor dat het bakje, evenals de lepel om te mengen brand schoon is. Zo blijft de scrub langer goed en vormen er zich geen bacteriën in je cadeau.

Voor dit potje heb ik 2 keer de bovenstaande hoeveelheden gebruikt. Vermenigvuldig de hoeveelheden naar hartenlust, maar hou wel de bovenstaande verhoudingen aan.

DIY Bodyscrub voor Moederdag

Hoe gebruik je de scrub?

Neem een hoeveelheid ter grote van een cherrytomaatje en breng deze met ronddraaiende bewegingen aan op een vochtige huid. Je kunt dit onder de douche doen, of er juist even onder vandaan stappen. En Tadaa! Een lekkere zelfgemaakte scrub voor jouw moeder, waar niet alleen zij blij van wordt, maar ook haar huid!

Tip: Doe een kaartje met een persoonlijke boodschap aan de bodyscrub. Zo maak je jouw cadeau extra speciaal!

–> Opzoek naar meer cadeau tips voor Moederdag? Kijk dan ook eens hier.

Ga jij deze DIY Bodyscrub voor jouw moeder maken? Laat het me weten onder in de comments…

10 Reacties

 1. mei 2, 2017 / 10:12 am

  Wat een superleuk en makkelijk idee! Mijn moeder scrubt haar huid niet supervaak geloof ik, maar ik vind het eigenlijk wel heel leuk om voor mezelf te maken dit! Malou x

  • Mariëlle
   Auteur
   mei 2, 2017 / 4:35 pm

   Hi Malou,

   Hij is zeker weten lekker! Ik heb hem niet alleen voor mijn moeder gemaakt, maar hij staat bij ons op het aanrecht naast de wasbak. Zelfs mijn man is er fan van!

 2. augustus 25, 2017 / 10:25 am

  Wat handig dat je deze scrub zelf kunt maken zeg! Ik heb mezelf al veels te lang niet meer gescrubd.

 3. april 23, 2018 / 8:59 am

  Ik denk niet dat ik dit zelf ga maken, maar dat is omdat mijn moeder dit soort producten eigenlijk nooit gebruikt. Ik vind het wel een leuk recept.

 4. april 23, 2018 / 10:22 am

  Haha ik denk, het is juist erg warm geweest de laatste dagen, maar zie dat dit van vorig jaar is :) Wat een makkelijke manier om zelf scrub te maken, mijn moeder maak ik er niet blij mee, maar mezelf wel :)

 5. kaylee
  april 23, 2018 / 1:37 pm

  Super leuk dat je dit zelf zo maakt! en ik las hierboven dat je man ook fan is! Moeite waard om het te proberen dus!

 6. april 23, 2018 / 3:22 pm

  Klinkt goed! Voor moederdag heb ik van mijn dochters ook wel eens een DIY masker gekregen, van yoghurt, honing en banaan. De dikste pret hadden ze tijdens het maken en nog meer toen ze het op mijn gezicht mochten smeren

 7. april 23, 2018 / 5:37 pm

  wat leuk dat je dit zelf maakt. ik scrub te weinig. moet ik maar eens vaker doen.

 8. april 23, 2018 / 9:44 pm

  Wat ontzettend leuk! Ik weet zeker dat mijn moeder dol is op dit soort dingen, dus ik sla je link even op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: