DIY gezichtsmasker van kurkuma voor een golden glow

DIY gezichtsmasker van kurkuma

Wil jij er net als ik een fantastisch verzorgde gezichtshuid? Dan heb ik het geheim voor een stralende huid. Wist je dat je kruiden die je in je gerechten doet ook prima kunt gebruiken voor je gezicht? Normaal gesproken maak ik een heerlijke Indiase curry door er kurkuma aan toe te voegen. Je weet wel die zelfde kurkuma kruiden die je in je curry doet voor de subtiele smaak en prachtige goudgele kleur. Kurkuma staat al eeuwen bekend (vooral onder de Indiërs) als een krachtige anti-oxidant en om zijn ontsteking remmende werking. In de Aryuvedische leer wordt dit kruid vaak gebruikt voor een verscheidenheid aan kwalen. Zo ook voor je huid! Met dit DIY gezichtsmasker van kurkuma mateer, kalmeer en genees je je huid. Het vervaagt littekens, kraaien poten en rimpels. En als dit allemaal al te mooi lijkt om waar te zijn geeft het je huid ook nog eens een prachtige glow!

Zelf ben ik half Hindoestaans en zodoende maak ik vaak gebruik van dit heerlijke DIY gezichtsmasker van kurkuma. Het werkt fantastisch, is zo gemaakt, kost bijna niets en het resultaat is gewoon weg prachtig. Ik leg je uit hoe je dit masker maakt en ik raad je aan om het écht te gaan gebruiken!

Benodigdheden

 • 1 theelepel kurkuma;
 • 1 theelepel havermeel;
 • 1/2 theelepel rauwe honing;
 • 1/2 theelepel plantaardige melk (bij acne: yoghurt).

DIY gezichtsmasker van kurkuma

Werkwijze

Doe eerst het kurkuma poeder in een kommetje.

DIY gezichtsmasker van kurkuma

Ga hier met je handen of met een lepel goed doorheen om zeker te weten dat er geen harde stukjes of klontjes in de kruiden zitten.

DIY gezichtsmasker van kurkuma

Doe nu de melk in een kommetje en gooi hier de kurkuma en de havermeel bij.

DIY gezichtsmasker van kurkuma

Doe 1/2theelepel honing bij de melk en roer alle ingrediënten goed door elkaar. Check nu weer op brokjes of klontjes. Als je alles goed hebt gemengd is het masker klaar voor gebruik!

DIY gezichtsmasker van kurkuma

Yes, we kunnen het masker gaan aanbrengen. Natuurlijk kun je dit met je vingers doen, maar ik doe dit zelf met een kwast.

DIY gezichtsmasker van kurkuma

Dit is namelijk het meest hygiënisch Vervolgens kun je het masker aanbrengen. Dit kun je met je vingers doen, maar ik geef de voorkeur aan een kwast.

DIY gezichtsmasker van kurkuma

Verdeel het over je gezicht, maar laat de ogen en de mond vrij. Wat je zeker niet moet vergeten is om je nek mee te nemen. Veel dames vergeten dit, maar als je gezicht er over een jaar of 10 nog strak uitziet wil je niet rondlopen met een kalkoen nek!

DIY gezichtsmasker van kurkuma

Let op! Als je een kwast gebruikt, blijft er een gele tint achter op de kwast haren. Gebruik dus geen kwast die je lief is, maar koop liever een kwast speciaal voor dit masker. Ook moet je oppassen met je kleding. Door de gele kleur is het lastig schoon te krijgen,  dus wees voorzichtig.

Of je huid ook geel wordt? Als je de samenstelling goed hebt bereid en het masker niet langer dan 10 minuten laat zitten? Nee, dan zal je gezicht niet geel worden. Laat het masker net als een kleimasker opdrogen. Dit duurt ongeveer een minuut of 10. Hierna gelijk het masker van je gezicht afspoelen.

Vergeet jij snel de tijd? Dat zou ik met dit DIY gezichtsmasker van kurkuma niet riskeren. Zet indien nodig een timer aan op je telefoon of op de kookwekker. Ik neem aan dat je er niet de hele week bij wil lopen als de Simpson? Haha nee dat is overdreven, het trekt na een paar uurtje weer weg hoor de gele gloed. Het beste is om dit DIY kurkuma masker ‘s avonds te gebruiken voor het geval je de tijd toch vergeet ;)

Nadat je je gezicht hebt gewassen zie je gelijk hoe schoon, zacht, mat en gezond je huid eruit ziet! Ladies, dit kurkuma gezichtsmasker is het uitproberen waard!

Heb je dit masker nog nooit eerder gebruikt? Controleer dan eerst op een klein stukje huid of je allergisch bent voor één of meer ingrediënten in het masker. Zo voorkom je vervelende bijwerkingen!

Ga jij dit DIY gezichtsmasker van kurkuma zelf maken en uitproberen?

Wil je meer beauty gerelateerde artikelen lezen? Kijk dan hier.

23 Reacties

 1. oktober 2, 2017 / 9:40 am

  Ken kurkuma inderdaad alleen uit de keuken, gebruik het graag. Toen ik de titel las, moest ik inderdaad meteen denken aan een gele gloed haha. Maar gelukkig is dat niet zo, dus misschien ga ik deze idd weleens proberen.

 2. oktober 2, 2017 / 9:41 am

  Dit ziet er wel echt super uit, zelf ben ik alleen niet van de maskers. Het idee alleen verstikt me een beetje, maar misschien ga ik het nu toch proberen!

  • Mariëlle
   Auteur
   oktober 2, 2017 / 1:40 pm

   Wat ik zo leuk vind aan dit masker is dat alles puur natuur is en daar hou ik eigenlijk wel van. Ik vind het toch altijd een beetje eng om al die cosmetische dingen op mijn gezicht te doen. Maar ik doe het soms wel hoor! Ik wissel beide een beetje af.

 3. oktober 2, 2017 / 10:40 am

  Wat ziet dit er gaaf uit! Ik ben gek op maskertjes, dus dit ga ik zeker eens maken x

  • Mariëlle
   Auteur
   oktober 2, 2017 / 1:39 pm

   Laat me dan even weten hoe die is bevallen Bianca, want zo te zien zijn de dames hierboven nog een beetje bang voor een geel gezicht ;)

 4. oktober 2, 2017 / 10:57 am

  WOW, wat een heftige kleur haha. Ik denk dat mijn man zich rot schrikt als hij mij hiermee ziet aankomen. Het masker klinkt fijn, maar stiekem ben ik toch wel een beetje bang voor een geel gezicht.

  • Mariëlle
   Auteur
   oktober 2, 2017 / 1:39 pm

   haha dat snap ik.. maar ja wie niet waagt wie niet wint zeggen ze…

 5. oktober 2, 2017 / 12:26 pm

  Een masker is altijd lekker! Ik betwijfel of deze variant voor mij geschikt is, ik heb nogal een droge en gevoelige huid die zeker niet mat moet worden :).

 6. oktober 2, 2017 / 1:13 pm

  Wauw, wat een feloranje masker is dat. Wel super dat je dit gewoon zelf kunt maken.

  • Mariëlle
   Auteur
   oktober 2, 2017 / 1:38 pm

   Ja, je moet zeker even wennen aan de kleurstelling. Je wilt jezelf zo echt niet in de spiegel zien. Ik moet zeggen dat de foto’s ook aardig confronterend waren. Mijn man opperde gelijk kijk nu zie je eens hoe achterlijk je erbij loopt!

 7. oktober 2, 2017 / 1:17 pm

  Ohhhh hahaha ik zie het al voor me , oepsssee 30 minuten voorbij zo geel als een kanarie hahaha.

  • Mariëlle
   Auteur
   oktober 2, 2017 / 1:37 pm

   Nou Manon ik kan je vertellen dat het me wel is is overkomen en je gaat het niet geloven op welke dag.. mijn verloving! Ik was zo geel als een kanarie, maar gelukkig met een beetje scrubben en uur later was alle geelheid verdwenen pfiieuw!

 8. oktober 2, 2017 / 1:29 pm

  Grappig dat je met deze ingrediënten een masker kunt maken. Heb het gewoon in huis maar nooit zelf bedacht haha.

  • Mariëlle
   Auteur
   oktober 2, 2017 / 1:37 pm

   Dat snap ik :) je gaat ook niet zomaar iets op je gezicht smeren als je het effect er niet van weet toch? Tenminste ik zou dat niet doen ;)

 9. oktober 2, 2017 / 1:35 pm

  Wauw die kleur is wel echt mooi geel! Weer eens wat anders. Denk dat dit inderdaad goed is, aangezien de krachten van de Kurkuma.

 10. oktober 2, 2017 / 5:24 pm

  Ik zou zo bang zijn dat mijn huid verkleurd 😂

 11. oktober 2, 2017 / 6:03 pm

  Nooit geweten dat je daar Kurkuma ook voor zou kunnen gebruiken. Ik zou idd wel bang zijn dat ik er geel van zou gaan zien ;)

  • Mariëlle
   Auteur
   oktober 4, 2017 / 10:45 pm

   Super cool is dat verschillende dames me al snaps hebben gestuurd van hun DIY masker. Ik kan je vertellen er zaten geen gele gezichten bij ;)

 12. oktober 2, 2017 / 8:30 pm

  Ondanks dat het zo gemakkelijk lijkt heb ik nog nooit zelf een masker gemaakt

 13. oktober 2, 2017 / 11:44 pm

  Ik heb kurkuma al wel vaak in het eten gedaan, maar nog niet in een masker :)

 14. oktober 4, 2017 / 7:02 pm

  Kan niet slecht zijn met zo’n ingrediënten! Moet ik een keer proberen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: