DIY Kraamcadeau in een kist

DIY Kraamcadeau in een kist

Wanneer je opzoek bent naar een leuk kraamcadeau voor iemand die zwanger is, gaat bevallen of als je naar een babyshower gaat? Dan moet je zeker dit DIY Kraamcadeau in een kist eens proberen te maken. Ook wanneer je niet super handig bent, kun jij dit zeker. Je hebt namelijk niet super veel benodigdheden nodig en wel een super leuk effect. Zo geef je al snel een wat groter gevuld cadeau, waar men later ook nog wat mee kan. Leuk voor in de babykamer bijvoorbeeld wanneer je hem personaliseert met de naam van de baby.

DIY Kraamcadeau in een kist

Hieronder vind je een lijst met de benodigdheden om deze DIY kraamcadeau in een kist te maken.

DIY Kraamcadeau in een kist - benodigheden

Benodigheden

Wat heb je nodig?

 • 1x Houten kist (van bijvoorbeeld IKEA of de Action);
 • 1x Houten bezemsteel;
 • 1x Handzaag;
 • 1x Boormachine;
 • 1x Boortje (net een maatje groter dan de maat schroeven die je kiest);
 • 4x Schroeven;
 • 1x Stukje schuurpapier;
 • Houten letters;
 • Lijm of dubbelzijdige tape.
DIY Kraamcadeau in een kist - boormachine, zaag en schroeven

Hoe maak je dit DIY kraamcadeau in een kist.

 1. Meet de breedste kant op van de kist die je wilt gaan gebruiken. Het is belangrijk dat je deze afmeting goed opmeet, anders is straks de stok waar de kleding aan moet komen te hangen te klein.
 2. Neem de afmeting die je net heb opgenomen van de kist en meet deze af op de bezemsteel. Werk met een potlood en zet een streepje.
 3. Vervolgens meet je het gedeelte van de bezemsteel die over is. En deze afmeting deel je door twee en teken je af met het potlood.
 4. Als het goed is heb je nu drie delen op de bezemsteel afgetekend. Nu kan je aan de slag gaan met zagen.
 5. Je kunt het beste de bezemsteel tussen een werkbankschroef klemmen. Heb je deze niet? Dan is dit ook geen probleem, leg dan de bezemsteel op een kist of andere plek waarbij het veilig voelt om te zagen.
 6. Heb je de bezemsteel in drie stukken gezaagd? Dan is het tijd om alle uiteinden met een stukje schuurpapier licht op te schuren. Dit is belangrijk, want zo voorkom je dat je straks tijdens het maken of tijdens het gebruik van de kist geen splinters in je vingers krijgt of je open haalt.
DIY Kraamcadeau in een kist bezemsteel bevestigen in de kist.
 1. Vervolgens neem je de twee gelijke delen van de bezemsteel. Meet de plek waar de schroef moet komen uit op de bezemsteel. En teken deze af.
 2. Kijk naar wat voor maat schroeven je wilt gaan gebruiken en kies een boor die net een maatje groter is. Boor vervolgens in beide delen een gat voor met de boormachine. Deze kun je helemaal doorboren, want de schroef moet ook nog vast kunnen in de houten kist.
 3. Neem nu de schroeven en schroef de twee bezemstelen beide in een hoek vast aan de kist.
 4. Neem nu het laatste stukje van de bezemsteel. Leg deze op de twee vast geschroefde delen. En teken de plek waar de schroeven moeten komen af. Let hierbij op, dat de schroef in het midden van de bezemsteel moet komen, anders gaan de bezemsteel splijten en dat is zonde!
 5. Als je deze hebt afgetekend boor je de twee gaten voor.
DIY Kraamcadeau in een kist - kapstok maken voor de kleertjes
 1. Bevestig nu het derde stuk bezemsteel met schroeven aan elkaar. Zoals je ziet heb je nu al een soort van kapstokje gemaakt voor de kledinghangers.
DIY Kraamcadeau in een kist - kapstok voor de kleertjes is klaar
 1. Maak de kist van binnen schoon door deze uit te kloppen en af te nemen met een doekje. Hierna kun je beginnen met de kist in te richten. Zelf vond ik het leuk om op het hoekje een mutsje te bevestigen. De grote producten deed ik onderin.
DIY Kraamcadeau in een kist

Tip: Heb je niet zoveel producten? Dan kun je ervoor kiezen om de onderkant wat op te vullen met doorzichtige folie, zodat de producten wat meer naar boven komen.

DIY Kraamcadeau in een kist

Ziet dit er al niet super cute uit? OMG I love it! Het is nog beter geworden dan dat ik van tevoren had bedacht!

 1. Nu is het tijd geworden om de naam of een andere tekst die je leuk vind op de kist te maken. Ik kocht hiervoor houten letters van de action in het zwart, zodat deze een mooi contrast vormen met de kist. Maar je kunt hiervoor natuurlijk een kleur en type letter nemen die je zelf mooi vind.
 2. Ik legde eerste de tekst uit, zodat ik wist in welke volgorde ik de letters zou moeten plakken. En meette daarna de afstand ik ongeveer voor de letters wilde hebben uit op de kist. Ik zetten met een potlood puntjes waar de letters moesten komen. Dit is wel zo mooi, want zo hebben alle letters dezelfde afstand.
 3. Hierna ga ik aan de slag met houtlijm deze bracht ik aan op de letters en plakte ze vervolgens op de kist. Even laten drogen. En tadaa, je DIY Kraamcadeau in een kist is klaar om te geven!
DIY Kraamcadeau in een kist - letters plakken met houtlijm.

Ga jij dit leuke DIY Kraamcadeau in een kist ook proberen te maken? Of zou je het leuker vinden om hem te krijgen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: