DIY | moderne kerstkrans met droogbloemen

DIY-moderne-kerstkrans

Ben je gek op kerstkransen? Maar een beetje uitgekeken op de traditionele variant? Dan is deze DIY echt iets voor jou! Ik maakte deze moderne kerstkrans met droogbloemen op een zwarte ring. En ben super trots op het resultaat!

DIY-moderne-kerstkrans-benodigdheden

Wat heb je nodig voor deze DIY?

Zorg dat je in huis hebt:

  • Een zwarte ring met doorsnede van 60 cm (ik kocht een 3-pack bij Action voor €2,99);
  • Droogbloemen naar eigen smaak;
  • Verschillende soorten kerstgroen, ik gebruikte kunst Conifeer en Nordmann. Je kunt ook echt groen gebruiken!;
  • Schaar;
  • Groenschaar;
  • Binddraad.

De kerstkrans maken

Deze DIY is gemakkelijk zelf te maken. Je hoeft dus niet persee super creatief te zijn. Neem wel in acht dat het best even wat tijd kost om de takjes op de juiste manier op de ring geschikt te krijgen.

Droogbloemen bosjes maken

Als eerst schik ik een aantal droogbloemen bij elkaar, en bind ze vast met binddraad. Erna knip ik ze af op de juiste hoogte. Zo maak ik meerdere bosjes met droogbloemen.

Maak het ontwerp

Nu neem ik de ring en maak ik een ‘ontwerp’. Leg de takjes aan één kant van de ring tot er een verdeling ontstaat waar je tevreden mee bent. Nu bind je met binddraad de takjes vast aan de ring. Zorg dat je geen metaal meer ziet zitten. Let op! Maak het draad wel goed vast, want niet elk draad is even sterk.

8717263376767.jpg

Ga voor groen!

Als ik een aantal bosjes heb aangebracht van de droogbloemen, ga ik verder met het groen. Het moet natuurlijk wel een kerstkrans lijken. Ik heb ervoor gekozen om het groen voornamelijk aan de onderkant en een paar takjes aan de zijkant te bevestigen. Doordat je niet de hele ring vult, krijg je een erg speels effect.

Lintje

Ben je klaar met het aanbrengen van het groen? Nu hoef je alleen nog maar een lintje door de krans te doen, zodat je hem kunt ophangen!

Variatietips

Als je toch net iets meer wilt dan de cleane variant, heb k hier een aantal variatietips voor je:

Variatietip 1: kerstballen en lint

Om het nog iets meer kerst te maken, heb ik 3 kerstballen bevestigd met een lint aan het ringetje.

Variatietip 2: Kerstlampjes

Tot slot is het natuurlijk ook leuk om kerstlampjes in de krans te verwerken. Het is wel wat lastiger om de batterijtjes te verstoppen dan in een traditionele kerstkrans, omdat de krans zo dun is. Ik heb de batterijtjes verstopt achter de krans met een ijzerdraadje. Maar let op! Hang hem wel in het midden, anders gaat je krans scheef hangen. De batterijtjes hebben namelijk best wat gewicht.

En je kunt natuurlijk ook gaan voor witte lampjes. Die hadden ze op het moment van maken niet op voorraad, dus daarom deze gezellige gekleurde variant. Ik ga toch nog even opzoek naar witte lampjes, die vind ik meer rust geven.

En ga jij deze moderne kerstkrans met droogbloemen maken?
Of ben je toch meer van de traditionele variant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: