Doorkomende tandjes van je baby – 7x Tips tegen pijn

Doorkomende tandjes van je baby - 7x Tips tegen pijn

Wanneer je baby tussen de 5 en 8 maanden oud is, is het tijd voor een nieuwe mijlpaal: de doorkomende tandjes van je baby! Je kindje kan hier flink last van hebben. En dat kun je als ouder helaas niet voorkomen. Wat kun je dan wel doen om je baby te helpen bij de pijn? Ik geef je hieronder tips.

Wat kun je doen om je baby te helpen bij pijn?

Last hebben van doorkomende tandjes bij baby’s is niet te voorkomen. Al heeft de ene baby meer klachten dan de andere. Je kunt wel de pijn verlichten. Hieronder vind je 7x tips tegen pijn.

  • Geef je baby een Bijtring om op te kauwen. Er zijn speciale bijtringen die je kunt koelen. Doe dit wel in de koelkast en nooit in de vriezer. De kou voelt prettig aan voor het gevoelige tandvlees.
  • Masseer het tandvlees met een koude vinger .
  • Heeft je baby last van verhoging? Geef hem dan een zetpil om het ongemak te verlichten.
  • Breng met een wattenstaafje druppels Dentinox aan op het tandvlees. (lees hieronder meer over Dentinox).
  • Er zijn ook homeopathisch kindergeneesmiddelen die je kunt gebruiken, bijvoorbeeld van VSM of Chamodent.
Doorkomende tandjes van je baby - 7x Tips tegen pijn - barnsteen
  • Schaf een Barnsteen of amber steen aan. Er wordt gezegd dat dit een reinigende steen is die de pijn bij doorkomende tanden kan verlichten. De werking is nooit wetenschappelijk aangetoond, en toch zijn er veel moeders die armbandje om de pols of voet van hun kindje doen. Ook in Nederland wordt barnsteen steeds populairder.
  • Bied je kindje veelal afgekoeld en niet te hard eten aan. Het tandvlees van je baby is nu erg gevoel voor hitte, maar ook voor harde etenswaren.
Doorkomende tandjes van je baby - 7x Tips tegen pijn - dentinox

Dentinox

Dentinox is een bekend middel dat helpt bij doorkomende tandjes. Het is suikervrij en heeft een plaatselijke pijnstillende werking.

ingrediënten

De werkende stof in Dentinox is lidocaïne. Deze stof verdooft het tandvlees van je baby, waardoor de pijn tijdelijk vermindert. De andere stoffen zijn kamille-tinctuur, macrogollaurylether, sorbitoloplossing, glycerol, polyvidon, polysorbaat 20, saccharinenatrium, levomenthol, xylitol en gezuiverd water.

Doorkomende tandjes van je baby - 7x Tips tegen pijn - dentinox gebruiken

Zo gebruik je Dentinox druppels

Breng 2 à 3 druppels Dentinox aan op een steriel wattenstaafje. En stip met het wattenstaafje de plek aan op het tandvlees waar de tandjes doorkomen. Het is raadzaam om je baby de eerste 45 minuten na het opbrengen van het geneesmiddel geen eten of drinken te geven. Anders eet of spoelt het de werkzamestof weer weg. Je mag Denitonix maximaal vier keer per dag aanbrengen op het tandvlees van je kindje. Gebruik het niet langer dan 14 dagen achter elkaar zonder een arts te raadplegen.

Het kan best zijn dat je kindje niet meewerkt wanneer je met een wattenstaafje iets wil gaan aanbrengen in de mond. Logisch ook, want hij kent dit niet en heeft pijn. Het kan helpen om Dentinox op een (schone) vinger te doen en daarmee het tandvlees van je kind te masseren.

Welke tips tegen pijn heb jij toegepast bij het doorkomen van tandjes?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: